Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:
Logotip de CDMON

PORTADA

Actualitat plural 31-10-2017 - CUP

 

Descarregar! (33:04min / 15MB)Informatiu 31-10-2017

El president Carles Puigdemont fa una crida a afrontar les eleccions del proper 21-D com un repte democràtic. La crida l’ha fet des de Brussel•les, on Puigdemont ha anat no per demanar asil polític sinó per “actuar amb llibertat i seguretat”.

L’obra Social ”la Caixa” concedeix 10.000 euros a Creu Roja a la Noguera per un projecte d’inserció sociolaboral destinat a promoure la plena integració de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social.

El nou decret que prepara la Generalitat per regular la gestió dels purins reduirà la quantitat màxima que els ramaders podran aplicar com a fertilitzant al terra de 83 municipis de Lleida.

Sindicats i patronal de la construcció acorden un increment salarial de l’1,9%.

La inflació anual espanyola se situa en l’1,6% a l’octubre, dues dècimes per sota de la registrada el mes anterior.

Els majoristes esperen vendre prop de 900 tones de castanyes i 700 de moniatos. El preu de les castanyes serà lleugerament inferior al de fa un any mentre que el dels moniatos es mantindrà.

L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera organitza un curs sobre com dissenyar projectes socials.

L’escriptor balaguerí, Francesc Puigpelat, guanya el VI Premi Gregal de Novel•la amb l’obra ‘La pista d’una morta’.

La Biblioteca Margarida de Mon tferrat portarà a terme el proper dissabte l’activitat “Laboratoris de lectura ‘Naturalistes”.

L’ àrea de Joventut de l’ajuntament de Balaguer i l’associació Joves BLG organitzen per primera vegada una revetlla per celebrar la nit de castanyada.

El Balaguer Villart Logístic s’estrena a la ETTU a la República Txeca guanyant-ho tot.

 

Descarregar! (18:03min / 8MB)Camins del pla i la muntanya 30-10-2017

 

Descarregar! (32:10min / 15MB)5 minuts amb l'art 30-10-2017

LECTURA:

LISA SOFIA HILTON

MESTRA

Vaig llegir en algun lloc que les causes i els efectes són maneres de protegir-se davant la contingència, davant la terrorífica i imprecisa mutabilitat de l’atzar. Per què me’n vaig anar aquell dia amb la Leanne? No havia estat una jornada pitjor que qualsevol altra. Però les decisions són anterior a quelsevol explicació, tant si ens en volem adonar com si no. En el món de l’art, només hi ha dues cases de subhastes que valgui la pena conèixer. Són les que fan les vendes de centenars de milions de lliures, les que manegen les col•leccions de ducs desesperats i oligarques amb fòbia social, les que canalitzen segles de bellesa i mestria artesanal per les seves sales silencioses com museus, per transformar-los en diners comptants, sexis. Quan vaig aconseguir el lloc a British Pictures, tres anys enrere, vaig sentir que al final me n’havia sortit. Durant un dia o dos, vaja. De seguida em vaig adonar que els mossos, els tipus que carregaven i traslladaven les obres, eren els únics que es preocupaven pels quadres. Per a la resta, bé haurien pogut ser fuets de set puntes o mantega a granel. Tot i que m’havien contractat pels meus mèrits, malgrat el meu treball dur, la meva diligència i els meus impressionants coneixements d’art, em vaig veure obligada a reconèixer que, almenys per als paràmetres de la Casa, jo no era res de l’altre món. Després d’un parell de setmanes al departament, vaig comprendre que tant li feia a tothom que sabés distingir un Brueghel d’un Bonnard, que hi havia altres codis més vitals que havia d’aprendre a desxifrar.
Ara, al cap de tres anys, encara hi havia unes quantes coses que m’agradaven de la meva feina a la Casa. M’agrada passar pel costat del conserge uniformat i entrar al vestíbul perfumat d’orquídies. M’agradaven les mirades reverents que et dedicaven els clients mentre pujaves la imponent escala de fusta de roure; perquè, per descomptat, allà tot tenia un aire imponent, com de tres segles d’antiguitat. M’agradava espiar les converses de les eurosecretàries robòtiques, les vocals franceses i italianes de les quals es retallaven en ondulacions tan nítides com els seus pentinats. M’agradava sentir que, a diferència d’elles, jo no pretenia pescar cap broker amb el rínxols de la meva cabellera. Jo estava orgullosa d’allò que havia aconseguit, del lloc d’assistenta que m’havia guanyat després d’un any de becària a British Pictures. No és que em volgués quedar al departament gaire temps. No em passaria la resta de la meva vida mirant quadres de gossos i cavalls.

AUDICIÓ:

PRESTON REED

TRAIN

 

Descarregar! (8:05min / 7MB)Maracanà 30-10-2017

 

Descarregar! (40:19min / 19MB)
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.net  
25600 Balaguer (La Noguera)