Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

12-06-2019

Vistiplau de la Generalitat a tres projectes FEDER de la Diputació de Lleida. 'Camins tradicionals dels Pirineus', 'Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni' i 'Paisatges de Ponent', tots ells relacionats amb la Noguera

El Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya va aprovar, amb data 7 de juny, tres projectes FEDER presentats per la Diputació de Lleida (Camins tradicionals dels Pirineus, Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni, i Paisatges de Ponent) amb un pressupost de 8.154.357,28 €, un fet que representa una captació de fons FEDER de 4.077.178,64 €.
 
Concretament, el projecte ‘Camins tradicionals dels Pirineus’ consisteix en aprofitar la xarxa de camins tradicionals de forma que vertebri el senderisme en les comarques pirinenques, connectant els nuclis de població, dinamitzant la seva economia i relligant tots els territoris, així com la realització d’obres de restauració, adequació i valorització d’infraestructures relacionades amb la xarxa. Beneficia les comarques de l’Alt Pirineu, l’Aran, el Solsonès i part de la Noguera. L’import elegible del projecte es de 1.750.250,99 €, i el cofinançament de FEDER serà de 875.125,49 €.
 
Pel que fa al projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni’, consisteix en posar en valor tota la riquesa patrimonial que ofereix el camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya i, concretament, en el tram comprès entre Tàrrega i Alfarràs. Es preveuen 20 intervencions en el patrimoni de 17 municipis i accions de promoció i gestió del trajecte. L’import elegible del projecte és de 2.465.485,91 €, i el cofinançament de FEDER serà de 1.232.742,95 €.
 
Per últim, el projecte ‘Paisatges de Ponent’ consisteix en valoritzar el patrimoni natural i cultural de cinc àmbits d’actuació: el Canal d’Urgell, la Noguera Baixa, els Paisatges de l’Aigua (nord del Segrià), els Paisatges de l’Oli (les Garrigues) i el Segrià Sec. En total, es preveuen 90 actuacions en 55 municipis, essent l’import elegible del projecte de 3.968.620,33 €, i el cofinançament de FEDER de 1.984.310,16 €.
 
Pel que fa al període 2015-2019, a la demarcació provincial de Lleida s’han aprovat 95 operacions de FEDER per un volum de despesa elegible d’uns 45,5 M€, la qual cosa ha implicat la captació de 22,7 M€ de fons FEDER. D’aquestes, 7 operacions són de gestió directa de la Diputació de Lleida, representant una inversió elegible de 15,3 M€ i la mobilització de 7,6 M€ de fons FEDER.
 
La resta d’operacions (88) són d’altres administracions (ajuntaments, consells comarcals) o entitats (universitat, centres tecnològics, associacions sense ànim de lucre), i reben assistència tècnica per part del Patronat de Promoció Econòmica i suport econòmic per part de la Diputació de Lleida per un total d’uns 7 M€.
 

Altres notícies comarcals

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt