Dilluns 15 de Juliol
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

08-07-2019

Miquel Plensa ha estat escollit nou president del Consell Comarcal de la Noguera. Com a primer repte s'ha marcat crear un pla estratègic comarcal per definir cap a on vol anar la comarca, quins reptes hi ha i com fer-ho

Aquest dilluns al vespre s’ha celebrat la sessió constitutiva del Ple del Consell Comarcal de la Noguera per a la legislatura 2019-2023. Miquel Plensa i Martínez ha resultat elegit el nou president de l’ens comarcal per 10 vots a favor i 9 vots en blanc.
 
El Ple està format per 19 consellers i conselleres comarcals, que són alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels ajuntaments de la Noguera sorgits de les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, de tres grups polítics diferents (10 ERC-AM, 8 JuntsXCat, i 1 CP - PSC). 
 
Miquel Plensa i Martínez  (alcalde d’Algerri)
Lídia Ber i Salmons (alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya)
Maria Cusola i Aumedes (regidora de l’Ajuntament d’Artesa de Segre)
Ester Guarné i Tanyà (regidora de l’Ajuntament de Balaguer)
Jaume Montfort i Samà (alcalde de l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell)
Isabel Planas i Aguilar (regidora de l’Ajuntament de Montgai)
Xavier Terré i Boliart (alcalde de l’Ajuntament de Vilanova de Meià)
Toni Sala i Blanch (regidor de l’Ajuntament de Ponts)
Eugènia Puig-Gròs i Clua (alcaldessa de l’Ajuntament d’Albesa)
Anna Calvís i Munsó (alcaldessa de l’Ajuntament de Menàrguens)
Sònia Valero i Dencas (alcaldessa de l’Ajuntament de Bellmunt d'Urgell)
Maricel Segú i Peralba (alcaldessa de l’Ajuntament de Foradada)
Xavier Castellana i Benseny (alcalde de l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer)
Mireia Burgués i Novau  (alcaldessa de l’Ajuntament d’Àger)
Josep Torres i Flores  (alcalde de l’Ajuntament de la Sentiu de Sió)
Josep Tapies i Ticó   (alcalde de l’Ajuntament de Ponts)
Guifré Ricart i Real (regidor de l’Ajuntament de Balaguer)
Jaume Castellà i Secanell (regidor de l’Ajuntament de Preixens)
Jordi Manzanaque i Castet (regidor de l’Ajuntament de Menàrguens).
 
 
Miquel Plensa va ser escollit fa uns dies pels consellers comarcals del grup d'ERC com a nou president del Consell Comarcal i substitueix a Concep Cañadell, de JxCat, al capdavant de l'ens comarcal. 
 
Miquel Plena és l'alcade d'Algerri des de l'any 2011, quan va accedir a l'alcaldia per primera vegada. Era també la primera vegada també que ERC arribava a l'ajuntament d'Algerri. Plensa va revalidar novament el càrrec d'alcalde en les passades eleccions municipals després que no es presentés cap més llista.
 
Desprès de prendre posició del càrrec de president del Consell Comarcal,  Miquel Plensa ha expressat en declaracions a la premsa que afronta el mandat 'molt conten, amb molta il•lusió, moltes idees i moltes ganes de treballar per la Noguera igual que ho ha fet per Alegerri'
 
Com a primer repte s'ha marcat 'crear un pla estratègic comarcal per definir cap a on vol anar la comarca, quins reptes hi ha i com fer-ho, compta'n amb tots els actors socials i tots els alcaldes de la comarca. 
 
En els propers dies es farà una sessió del Ple, anomenada del cartipàs, en què s’aprovarà la nova composició dels òrgans col•legiats i els òrgans unipersonals del Consell, les àrees de treball i els consellers i les conselleres responsables de cadascuna d’elles.
 

Altres notícies comarcals

»Finalitzen les obres del carrer de la Banqueta perquè l'aigua pugui desembocar cap al riu de forma més ràpida en cas de pluges intenses.

»Una vintena d'estudiants, professors i arqueòlegs participaran des d'avui i fins al 28 de juliol en el curs pràctic d'arqueologia andalusina organitzat al Pla d'Almatà de Balaguer. Paral·lelament es fa un cicle de xerrades obertes a tota la ciutadania.

»Aquest dilluns s'inicia un any més el programa Jova a Balaguer. Els participants d'enguany col·laboren amb la brigada municipal en les tasques de millora que habitualment es fan cada estiu en els diferents centres educatius

»Aquest cap s'ha fet arreu del país la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple. A Balaguer el Mulla't es va fer dissabte i diumenge a les piscines municipals i es van recollir 539 euros.

»La música d'Atenea Quartet i les veus d'Enric Arquinbau i Carme Alòs amb omplert aquest diumenge el Monestir de les Franqueses en un nou concert del Juliol de Música i Poesia.

»La Transsegre ha tancat la 35a edició aquest diumenge amb la segona etapa de la baixada de barques pel riu Segre entre Gerb i Balaguer. Dissabte 250 barques van omplir el riu i a la nit gran festa al parc de la Transsegre

»Més de 200 embarcacions i els seus tripulants han baixat pel Segre en el tram entre Camarasa i Sant Llorenç en la 35a edició de la Transsegre. El concert de Buhos ha omplert el Parc de la Transsegre. Aquest diumenge es farà la baixada fins a Balaguer.

»Aquest cap de setmana es porta a terme arreu del país la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple. A Balaguer el Mullat es farà dissabte i diumenge a les piscines municipals.

»Propostes per al cap de setmana a Balaguer, comarca i territori. Protagonitzades a casa nostra per la festa de la Transsegre.

»A partir d'aquets divendres la Policia Local de Balaguer portarà el mateix model d’uniforme que els Mossos d'esquadra i la resta de Policies Locals per del territori per reforçar la imatge de Policia de Catalunya.

»Balaguer celebra aquest cap de setmana la 35a edició de la Transsegre amb la inscripció de 244 barques. A banda de la baixada pel riu hi ha previstes activitats paral•leles com les actuacions musicals al parc de la Transsegre.

»Aquest divendres a les 20:30 h té lloc al Casal Lapallavacara la “Zumba Fluor Parties”, sessions de ball zumba nocturnes, on la llum, la música i altres sorpreses hi seran presents


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt