Dilluns 27 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

07-11-2019

Els treballadors encarregats del servei de la recollida de la brossa a la comarca de la Noguera no compleixen els serveis mínims i bloquegen l'entrada a l'abocador com a mesura de pressió per arribar a un acord amb l'empresa, FCC

La quinzena de treballadors encarregats del servei de la recollida de la brossa a la comarca de la Noguera ha començat aquest dijous una vaga com a mostra de protesta perquè no han arribat a un acord per millorar el seu salari, ni signar un "conveni col•lectiu digne". Una aturada que es preveu allargar fins demà divendres, dia en què està prevista una mediació al Departament de Treball. Aquesta decisió arriba després d'una llarga jornada de negociació ahir dimecres entre les parts afectades, la plantilla, l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i el consell comarcal de la Noguera. La vaga ha començat a les dotze de la nit i afecta el servei de tota la comarca. 
 
De les negociacions d'ahir i de l'inici de la vaga n'ha parlat avui a Ràdio Balaguer el delegat de personal de la plantilla de FCC a la Noguera, Jordi Hernández.
 
Àudio....
 
Per ara, només s'han convocat dos dies de vaga, tot i que en cas de no arribar a un acord divendres, començarà una vaga indefinida a partir de dilluns.
 
Àudio.....
 
Des del Consell Comarcal de la Noguera s'ha indicat que la vaga és conseqüència d'un conflicte laboral entre l'empresa FCC i els seus treballadors, que fa anys que negocien, entre altres, el conveni col•lectiu. En aquest sentit, asseguren que des del consell no s'intervé en aquesta negociació atès que és un "conflicte estrictament laboral" tot i que des de l'ens s'ha treballat per encarrilar un acord entre treballadors i empresa.
 
El gerent del consell comarcal, Jordi Oronich, ha admès avui que ahir es van consensuar unes xifres, uns augments salarials entre empresa i treballadors que FCC va decidir que havia d'assumir el consell, cosa amb la qual no hi estan d'acord ja que, com apuntàvem fa un moment, des de l'ens asseguren que és un conflicte estrictament laboral.
 
Àudio....
 
Pel que fa als serveis mínims establerts pel Departament de Treball de la Generalitat per tal de garantir la higiene i la salubritat a la via pública, consistents en un 50% de recollida de totes les fraccions (rebuig, orgànica, paper, envasos i vidre) i en un 25% del servei de deixalleria, aquests avui no s'han complert, ja que han desaparegut les claus de tots els camions. Tampoc aquesta passada nit, l'ajuntament de Balaguer ha pogut dipositar les escombraries, la fracció del rebuig a l'abocador, a l'estar bloquejada l'entrada per un dels camions de l'empresa.
 
En la reunió de demà a Treball el consell comarcal exigirà a l'empresa que compleixi els serveis mínims.
 
Àudio...
 
Recordem que la plantilla del servei, formada per 15 treballadors, demana a l'empresa, FCC (Fomento de Construcciones y Contratas), que tingui en compte les propostes de millores salarials presentades pels treballadors, així com el compromís d'un conveni col•lectiu abans que acabi l'any. 
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

Altres notícies comarcals

»Aquest dissabte s'ha fet un taller d'Hipopressius al Casal Lapallavacara. a càrrec de Idansa, Centre de Dansa i Benestar

»Aquest diumenge s'ha fet l'espectacle Pianissimo Circus, a càrrec de Cirquet Confetti, a la sala d'actes de l'Escola de Música de Balaguer. Es tractava de la tercera representació del 2n cicle d'hivern d'espectacles familiars de petit format 'Emboirats'.

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari aquest diumenge de la representació de l'obra, Eva contra Eva Eva dirigida per Sílvia Munt, i Interpretada per Emma Vilarasau, Andreu Benito, Nausicaa Bonnin i Eduard Farelo.

»Aquest diumenge continua el 2n cicle d'hivern d’espectacles familiars de petit format 'Emboirats' amb Pianissimo Circus, a càrrec de Cirquet Confetti. En aquesta ocasió l’escenari a les 12h serà l’escola de Música de Balaguer.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat ha organitza aquest divendres una nova hora del conte en anglès 'Story Times: The world's worst witch' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana per segona setmana consecutiva '1917' i l'estrena de 'RICHARD JEWELL'

»Aquest divendres ha començat el curs d'auxiliar oficial d'inspecció veterinària al CEI Balaguer. Permetrà als assistents que el completin una inserció laboral en els diversos escorxadors de la zona de Lleida i comarques.

»El CDR Balaguer ha preparat una acció aquest divendres a la tarda. Es tracta d'una concentració a la Plaça del Mercadal.

»La Fundació Marguerida de Montferrato presentarà, a les 8 del vespre, l'exposició Impactos de Ramón Cerezo. L'exposició Impactos de Ramón Cerezo estarà oberta fins el 18 d'abril de 2020.

»Aquest matí continuen les tasques de neteja del tram de la carretera C-12z a la seva sortida de Balaguer en direcció Àger, que continua tancada a la circulació. D'altra banda, continuen tancats els accessos al riu com a mesura preventiva.

»Xerrada informativa: Seguretat jurídica, seguretat a les xarxes dissabte 25 de gener de 2020

»Balaguer ha presentat aquest dijous els actes de 'Ciutat del Bàsquet Català 2020'. Durant tot l'any s’han programat tot un seguit d’activitats que ompliran la ciutat de bàsquet.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt