Dimecres 26 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

13-02-2020

Aquest dissabte 15 de febrer a les 6 de la tarda s'inaugurarà a Ponts l'exposició 'Segre endins'. Es tracta d'una mostra de l'abans i el després de la presa de Rialb. La inauguració comptarà amb una performance de teles acrobàtiques i música.

Aquest cap de setmana comencen ja algunes activitats entorn al Ranxo de Ponts, que es celebrarà del 21 al 25 de febrer. Una de les activitats és la inauguració de l'exposició 'Segre endins'. Es tracta d'una mostra itinerant de l'abans i el després de la presa de Rialb.
 
La mostra, recorda 20 anys després de la construcció de la presa, com va ser l'expulsió definitiva de les famílies que vivien en els terrenys que va negar l'aigua. 
 
Impulsada pel Consorci Segre Rialb, plasma en imatges el record dels terreny i de l'estil de vida de tota una zona que va desaparèixer en nom del progrés. El visitant pot veure entre altres, series de fotografies de com el poble de Tiurana va anar desapareixent sota les aigües. 
 
També explica el procés de construcció i les reaccions i protestes, il•lustrant-ho amb imatges de l'època. 
 
La inauguració es farà a les 6 de la tarda a la Plaça Planell i comptarà amb una lectura de poemes a càrrec de Jaume Invernon dels autors Jordi Pasques, d'Oliana, Josep Espunyes, de Peramola i maria Carme Solé, de Tiurana. Seguidament es podrà veure una performance de teles acrobàtiques pels alumnes d'Aiguasport, dirigida per Leila Moreno. 
 
La mostra es podrà visitar coincidint amb les festes del Ranxo, els dies 16, 22, 23 i 25 de febrer, a la sala d'actes de l'Ajuntament. 
 

Altres notícies comarcals

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà el proper dimarts, 3 de març, l'activitat per a públic adult 'Taller de lectura en veu alta' a càrrec Jordi Vidal

»La Biblioteca de Balaguer ofereix aquest dimecres a les 20h 'Més enllà de la força d'un destí' a càrrec de Martí Gironell i Pep Poblet. D'altra banda encara queden places per visitar diumenge les vinyes del Monestir de les Avellanes

»El cos de la Guàrdia Urbana de Balaguer participa en un curs de formació policial. La Paeria fa tres anys que l'impulsa per potenciar l'aprenentatge dels agents

»Aquest proper diumenge, 1 de març, es farà la presentació del nou ''Espai dels Jueus Medievals de Balaguer'' al Museu de la Noguera.

»La Taula Territorial de Balaguer de l'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària fixa 'El deteriorament del centre històric, formació de guetos', com la seva prioritat d'actuació, després d'analitzar les propostes votades per la ciutadania.

»El grup municipal de Junts per Balaguer presenta al Ple d'aquest dijous a Balaguer una moció en defensa del món rural, la figura del pagès i el medi ambient.

»Dimecres 26 a les 8 del vespre a la Biblioteca tindrà lloc l'activitat  per a públic adult 'Més enllà de la força d'un destí' a càrrec de Martí Gironell i Pep Poblet , un maridatge entre literatura i música, acompanyat d'una degustació de vi.

»S'obren les inscripcions pel curs CRE per a poder formar part de la colla de diables de Balaguer.

»Aquest dilluns en el marc del projecte Biblioteques amb D.O s'ha fet l'activitat, 'A les dones ens agrada més suau? La darrera activitat del cicle serà Més enllà de la força d'un destí, de Martí Gironell i Pep Poblet el dimecres 26

»Aquest diumenge 1 de març es farà a les 12,30h la presentació del nou 'Espai dels Jueus Medievals de Balaguer' al Museu de la Noguera. Prèviament a les 11,30 conferència 'Conversos i criptojueus a la Balaguer medieval'

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari el diumenge dia 1 de març del darrer espectacle del cicle d'espectacles familiar Emboirats amb l'obra de teatre 'Gran Reserva' de Rhum&Cia.

»Un any més, el Carnestoltes del Congre inunda de colors, música i gresca la ciutat de Balaguer. S'ha celebrat durant tot el cap de setmana i des de l'organització assenyalen que ha estat un dels més participatius dels darrers anys


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt