Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

14-02-2020

Presenten el Servei de Dinamitzadors Cívics per a l'Emancipació Juvenil del Consell Comarcal de la Noguera. Té la funció de facilitar la integració a la Noguera dels joves migrants sols que estan acollits al centre Cal Petit de Santa Maria de Meià.

Aquest divendres el Consell Comarcal de la Noguera ha presentat un nou servei de l’àrea de Serveis Socials: el Servei de Dinamitzadors Cívics per a l’Emancipació Juvenil. 
 
Aquest servei, inclòs en la fitxa 44 del contracte programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, té la funció de facilitar la integració a la Noguera dels joves migrants sols que estan acollits al centre de primera acollida Cal Petit de Santa Maria de Meià. Amb aquest objectiu, les funcions específiques del servei són:  
- Ser el nexe de comunicació entre el centre que acull els joves i el seu entorn, i crear xarxa entre ells.
- Detectar els punts forts i les necessitats en la relació entre els joves i el territori. 
- Dissenyar de manera coordinada amb el centre un pla d’actuació en el qual participen els joves, els professionals del centre, les administracions i entitats de la Noguera, perquè de manera coordinada s’arribi a la integració dels joves a la comarca.
- Fomentar la incorporació dels joves en les activitats dels pobles,  la convivència, prevenir els conflictes, i si arriben gestionar-los.  
- Millorar l’ocupabilitat dels joves amb formació tant instrumental, com social, lingüística, cultural, etc. 
 
Totes aquestes actuacions s’implementen de manera coordinada amb els diferents actors socials del territori: ajuntaments, Consell Comarcal, centre d’acollida, CAP, seguretat ciutadana, entitats esportives, socials i culturals, d’educació en el lleure, etc.
 
En la presentació del servei, s’ha explicat de manera detallada la base de les activitats previstes durant l’any 2020, a partir de la qual treballen, però que es pot modificar d’acord amb les necessitats i demandes tant dels joves com de l’entorn que vagin sortint
 
Han participat en la presentació: 
- Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera,
- Anna Maria Calvís, consellera comarcal de Serveis Socials,
- Sr. Vidal Vidal, director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, 
- Sra. Maria Dolors Camí, cap del Servei d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de Lleida, 
- alcaldes i alcaldesses de municipis de la Noguera amb els quals s’ha començat a treballar: Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, Balaguer, Foradada, Montgai, Penelles, Ponts, la Sentiu de Sió i Vilanova de Meià, 
- personal tècnic i representants d'entitats participants: Fundació Intress, que gestiona el centre Cal Petit de Vilanova de Meià, Reintegra, Càritas i Creu Roja. 
 
El president del Consell Comarcal de la Noguera, Sr. Miquel Plensa, ha destacat que “la funció dels centres de primera acollida com el de la Noguera és vital, els acullen i cobreixen les seves necessitats bàsiques, aquest servei és la baula que ha de permetre encaixar els nois a casa nostra, que s’hi sentin acollits.”

Altres notícies comarcals

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»L'oficina de turisme de Balaguer posa en marxa el repte #balaguerrelatsdesdelconfinament, que proposa escriure microrelats de 1120 caràcters ambientats en un espai patrimonial de Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt