Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-03-2020

Amplien la protecció del cel nocturn en sis municipis de la Noguera i el Jussà per limitar la contaminació lluminosa a l'àrea d'influència de l'Observatori Astronòmic del Montsec.

El departament de Terri tori i Sostenibilitat de la Generalitat ha ampliat la protecció contra la contaminació lúmínica a l'àrea d'influència de l'Observatori Astronòmic del Montsec (OAM) segons va publicar ahir el DOGC. 

Segons la Generalitat, la contaminació lumínica és un fenomen que pot tenir efectes a llarga distància, per la qual cosa és d'interès disposar al voltant de l'Observatori Astronòmic del Montsec d'una zona al més extensa possible, en la qual l'enllumenat exterior sigui d'unes determinades característiques que minimitzin l'impacte sobre el medi nocturn. Així, per tal que la protecció sigui efectiva, és necessari que el territori corresponent a l'àrea d'influència ampliada estigui classificat com a zona de màxima protecció envers la contaminació lumínica (E1), de manera que les instal•lacions d'il•luminació exterior compleixin uns requisits tècnics determinats. Per tot plegat, s'ha  considerat convenient ampliar l'àrea d'influència del punt de referència de l'Observatori Astronòmic del Montsec als següents municipis: Castelló de Farfanya, Cubells, Montgai, la Sentiu de Sió, Tiurana i Tremp on l'enllumenat estarà subjecte a restriccions quant a potència, horari i orientació cap al cel.

Aquests municipis de les comarques del Jussà i la Noguera s'afegiran als setze on ja es van establir mesures similars fa més de sis anys, en el marc del procés per obtenir la declaració de destinació turística Starlight.
 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt