Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

25-03-2020

Torrelameu cancel·la definitivament el Freedom Festival 2020, programat pels dies 3 i 4 d'abril, per l'agreujament de la situació actual. L'organització ha previst el retorn de l'import de les entrades ja adquirides. 

L'Associació per la cultura lliure, entitat organitzadora del Freedom Festival de Torrelameu ha emès un comunicat on anuncia la cancel•lació del festival en la seva edició 2020, que s'havia de dur a terme els dies 3 i 4 d'abril. 

L'associació havia esperat l'evolució dels esdeveniments, en trobar-se els dies 3 i 4 d'abril, fora del termini de 15 dies establerts pel govern estatal com a Estat d'Alarma, i els decrets de la Generalitat de Catalunya que ja prèviament prohibien la concentració de més de 1000 persones. 

Així i tot, l'agreujament de la situació ha portat a la suspensió definitiva del festival, després que les últimes converses amb les autoritats sanitàries desaconsellessin la mesura de reprogramar la cita en una nova data. 

El festival ha anunciat que properament comunicaran als qui ja hagin adquirit les entrades, quines són les possibilitats d'aconseguir la devolució del seu import. 

El festival estrenava aquest any nou format amb dos dies de duració i comptava amb noms en cartell com Smoking Souls, Oques Grasses i Lildami com a grups destacats, a més dels balaguerins Hao Band. 

Aquest és el comunicat oficial: 

Des de l'Associació per la cultura lliure lamentem profundament comunicar-vos la cancel•lació de l'edició del Freedom Festival 2020 programada pels dies 3 i 4 d'abril a Torrelameu.

Com ja sabeu, estem vivint un període d'emergència sanitària greu per culpa de la pandèmia del COVID 19, i les autoritats competents en un primer moment des de la Generalitat de Catalunya i, posteriorment al decret d'estat d'alarma, des del Govern d'Espanya han prohibit la celebració de qualsevol esdeveniment que impliqui la participació de més de 1000 persones almenys durant 15 dies i amb caràcter prorrogable a l'aprovació d'aquesta mesura.

Cal dir que aquesta restricció per part de l'Administració no afectava la celebració del Freedom Festival, ja que es trobava fora d'aquests primers 15 dies, i doncs, la voluntat de l'Organització era mantenir la programació del festival i que es pogués celebrar sense cap mena de problema, això si, aplicant totes les mesures de seguretat sanitària que ens imposessin les autoritats competents. La situació però s'ha agreujat molt i és molt incerta i malgrat el reiterat compromís i la determinació de l'organització per celebrar el festival en les dates programades ens veiem obligats a cancel•lar lo. Us volem fer saber que ara mateix la prioritat de l'organització és poder garantir la salut dels assistents a l'esdeveniment i evitar els contagis del COVID19 en l'àmbit del Freedom Festival, i ara per ara això no és possible. 

Hem analitzat tots els escenaris possibles, inclús havíem estat treballant en una nova data reprogramant i adaptant tot el contingut del festival perquè es pogués desenvolupar posteriorment a la crisi del COVID19, però després de parlar amb les autoritats sanitàries politiques corresponents del país, és necessari ser conscient de la inviabilitat per celebrar el festival per culpa de la situació d'emergència sanitària greu que especialment viu Catalunya, doncs no tenim cap altra més opció que suspendre. 

El Freedom Festival és una iniciativa de L'Associació per la cultura lliure que no rep suport econòmic directe de L'Administració, i l'organització no podem mantenir la programació del festival vigent si se'ns retira el suport logístic Institucional. A més a més, també cal recordar que si se'ns prohibís tant des del Govern de Catalunya com d'Espanya la celebració de l'esdeveniment a causa de la pròrroga de la restricció per emplaça esdeveniments massius durant l'estat d'alarma, l'organització no és competent ni per mantenir el festival programat ni desenvolupar-lo.

Tot i el dret de l'organització a no retornar l'import de les entrades en cas de suspensió per causes de força major, tal com queda estipulat en la seva compra, volem informar-vos que habilitarem el mecanisme per fer el reintegrament de l'import de l'entrada a tothom que ho sol•liciti. En donarem més detalls aviat.

Gràcies a tothom per fer-nos confiança, per participar d'aquest projecte i per la comprensió donades les circumstàncies actuals. També des de l'organització volem agrair l'esforç, la implicació i el compromís de totes aquelles persones que feu possible aquest projecte l'Ajuntament de Torrelameu, totes les voluntàries, artistes, empreses i particulars que fan que el festival segueixi endavant i també especialment a @exitsmgmt @propagandape fet @guspira management per la seva implicació en el projecte. 

Ens veiem l'any que ve amb mes ganes!

Salut i República
 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt