Dijous 04 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

21-05-2020

El Geoparc Mundial UNESCO Orígens comença la publicació d’una sèrie d’audiovisuals per donar a conèixer aquest territori com una destinació sostenible i de proximitat.

El dijous 21, el Geoparc Mundial UNESCO Orígens comença la publicació d’una sèrie d’audiovisuals per donar a conèixer aquest territori com una destinació sostenible i de proximitat. Els vídeos que mostren la varietat paisatgística excepcional del territori i l’ampla oferta d’activitats que ofereix per a tots els públics.

 

Al Geoparc Orígens es poden tenir experiències tan intenses com descobrir les petjades dels darrers dinosaures d’Europa, volar en globus, practicar barranquisme i caiac, ser pastor per un dia o observar fauna salvatge. Activitats que es fan en petits grups i en contacte amb la població autòctona. 

 

Per tant, el Geoparc Orígens es presenta com una opció turística a tenir en compte en el moment actual on les premisses són evitar aglomeracions i espais tancats. En aquest territori rural hi ha allotjaments familiars que t’acolliran amb total seguretat mentre t’ofereixen una gran varietat de productes locals i una cuina autòctona de primera qualitat.

 

 

 

Geoparcs Mundials de la UNESCO, les destinacions més innovadores de turisme sostenible

Els Geoparcs Mundials de la UNESCO són una de les destinacions més innovadores del turisme sostenible, ja què ens apropen al relat de la memòria de la Terra i ens fan connectar amb una natura i una cultura autèntica (encara ara es mantenten vives moltes de les tradicions ancestrals). Des dels Geoparcs es promou que el públic visitant reflexioni sobre l’empremta humana al planeta i l’interpel·la en la seva conservació.

 

Properes activitats al Geoparc Orígens

Aquest diumenge 24 de maig comença la Setmana dels Geoparcs Europeus, dues setmanes de portes obertes del Geoparcs per celebrar i divulgar el seu patrimoni. Aquest any, des del Geoparc Orígens s’han preparat un conjunt de propostes virtuals sota el títol “Les plantes entre el subsòl i les persones”. Les activitats s’emmarquen en l’Any Internacional de la Salut de les Plantes i en la celebració del vintè aniversari de la Xarxa de Geoparcs Europeus.

Les propostes triades van des de espectacles de titelles, exposicions virtuals o xerrades a càrrec del Cos d'Agents Rurals, a més de visites virtuals a espais com el Parc de les olors Claverol o els Prats de Dall. Totes elles es poden accedir visitant el web geoparcorigens.cat

Properament es tornaran a iniciar les activitats a l’aire lliure, aturades per la pandèmia COVID19, com el Gaudeix el Geoparc o la presentació de la nova ruta de la Cova del Tabac (Camarasa), una cova prehistòrica que va ser declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO al 1998 i conté pintures rupestres d’alt valor. 

 

També dins el territori Geoparc es commemoren les festes tradicionals de les Falles (La Pobla de Segur) i els Raiers (Coll de Nargó i La Pobla de Segur) que ara mateix estan replantejant l’esdeveniment per adaptar-lo al marc d’alerta sanitària.

 

 

 

 

 

Geoparc Mundial UNESCO Orígens

Un Geoparc és un territori reconegut per la UNESCO que compta amb un patrimoni geològic, paleontològic i miner d’importància internacional. Aquest patrimoni serveix com a eina de desenvolupament del territori en un sentit ampli, és a dir, tenint en compte els altres patrimonis natural i cultural i en benefici de la població local.

La Xarxa Global de Geoparcs de la UNESCO comprèn ara mateix 147 localitzacions en 41 països d’arreu del món.

El Geoparc Orígens va ser reconegut el passat 17 d’abril de 2018 per la UNESCO i està format per 19 municipis de 4 comarques: Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que, conjuntament, superen els 2.000 Km².

 

 

 


Altres notícies comarcals

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Un combat, de SÜSKIND, Patrick. Editat per Amsterdam

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha ofert fins aquest dimecres la preinscripció per al curs vinent. Dijous 4 i divendres 5 es faran les preinscripcions presencials, concertant sempre cita prèvia. 

»L'Oficina d'Afers Socials de Balaguer reprèn aquesta setmana l'atenció presencial, després de l'aturada causada per la Covid-19. De dilluns a dijous, i amb cita prèvia, s'atenen temes d'habitatge i desnonaments entre altres.

»La Paeria de Balaguer ha enviat una carta a la Dolça Revolució demanant explicacions de l'acte que dissabte va reunir un centenar de persones. La resposta la faran arribar a Salut i Mossos d'Esquadra perquè prenguin les mesures oportunes

»La xarxa de museus de Lleida i Aran reobre amb totes les mesures de seguretat. El Museu de la Noguera obrirà aquest dissabte i juntament amb el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre seran gratuïts durant tot el mes de juny.

»Balaguer prepara les estades d'estiu. Des de la Paeria es treballa per poder dur a terme les estades amb un ull posat a l'evolució de la desescalada. Estar en Fase 3 és un requisit indispensable.

»El Col·lectiu Llibertat reprèn de nou les seves trobades a la Plaça Mercadal aquest dijous 4 de juny, amb mesures de protecció per la situació actual. La d'aquest dijous inclourà un homenatge al company Eduard. 

»La Paeria de Balaguer registra una petició al Jutjat de Balaguer per demanar l'aturada dels desnonaments previstos a la ciutat tenint en compte l'estat actual d'emergència social provocada per la pandèmia covid-19

»El ple de la Paeria de Balaguer porta a debat aquest dijous l'aprovació inicial del projecte de reforma d’urbanització de la Plaça Sant Domènec. Al ple, que tornarà a ser virtual, també es debatran diferents mocions.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Frankenstein a Bagdad, de SAADAWI, Ahmed. Barcelona: Amsterdam, 2019

»L'ANC, CDR i el Consell Local de la República Catalana a Balaguer s'han tornat a reunir aquest dimarts a la Plaça del Morter de Balaguer. Es reuniran cada dimarts i el Col·lectiu Llibertat reprendrà les seves trobades aquest dijous. 

»Creu Roja la Noguera ha atès més de 601 persones vulnerables, afectades per la crisi de la COVID-19, gràcies als voluntaris, empreses i particulars. A nivell de Catalunya s'han atès més de 201.803 persones. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt