Dissabte 29 d\'Abril
del 2017
Són les: 09:28


logo

Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google Plus

Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:


Notícies comarcals

19-04-2017

FGC inverteix 1,5 milions d'euros en 5 túnels del tren de la Pobla per renovar la seva superestructura. Actualment, la companyia ferroviària porta a terme una obra d’aquestes característiques en els tres primers quilòmetres del túnel 3.

Via de tren

Ferrocarrils de la Generalitat ha tret a concurs per 1,5 milions d’euros els treballs per renovar la superestructura en els 500 metres pendents del túnel 3 de la línia de la Pobla (entre Sant Llorenç de Montgai i Vilanova de la Sal), així com dels túnels 6, 10, 11 i 12, ubicats tots a la Noguera. 

Actualment, la companyia ferroviària porta a terme una obra d’aquestes característiques en els tres primers quilòmetres del túnel 3, en els quals està renovant les vies, entre carrils, travesses i balast, amb un projecte que estarà llest d’aquí a unes setmanes i que implica una inversió d’1,7 milions d’euros. A aquests, se suma ara el nou concurs per a la resta dels túnels de la Noguera, que té també un pressupost d’uns 1,5 milions d’euros més i un termini d’execució de set mesos, i que la companyia preveu iniciar tan aviat com estiguin adjudicats, segons fonts de FGC. 

La Generalitat ha consignat per a aquest 2017 una inversió de 5,9 milions d’euros a la línia de tren de la Pobla de Segur, amb la qual cosa les obres continuaran en els prò- xims mesos. Algunes de les altres actuacions que es porten a terme se centren en les instal·lacions, per exemple, en senyalització, passos a nivell i infraestructura.
Altres notícies comarcals

»La Diputació de Lleida destina més de 50 M€ a subvencions adreçades als ajuntaments i a entitats sense ànim de lucre.

»Una vintena de cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s’apunten a la comarca de la Noguera a la segona edició de Benvinguts a Pagès.

»L'atur puja a Lleida en 1.900 persones al primer trimestre i se situa en l'11%. El nombre de desocupats a la demarcació sumen un total de 24.000 persones.

»Os de Balaguer celebra diumenge la XXX Trobada de Campaners, un esdeveniment que vol ser un homenatge a aquest ofici.

»La localitat de Montgai serà l'escenari diumenge d'una nova edició de NET, FIRA DEL SABÓ. Serà, concretament, la 9a edició d'aquest monogràfic, dedicat a l'artesania del sabó.

»Montgai celebra diumenge Marxa Popular del Baix Sió, una marxa popular no competitiva amb dos recorreguts, un de 13 Km i un altre de i 21.

»Artesa de Segre serà, el proper dilluns, 1 de maig, el punt de sortida de la Cursa del Meló, una cursa de muntanya de 18 km amb 900 metres de desnivell positiu.

»Els responsables del Congost de Mont-rebei recorden que cal reservar aparcament per evitar col•lapses. El cap de setmana de l'1 de maig es preveu una alta afluència de visitants a aquest espai natural

»La demarcació de Lleida incrementa un 7% en els darrers cinc anys les places i els allotjaments de turisme rural.

»Els ajuntaments d'Ivars de Noguera, Preixens i Foradada, han estat reconeguts com a pioners en la implantació de la Finestreta Única Empresarial (FUE).

»CCOO i la UGT de Lleida criden a sortir al carrer el Primer de Maig contra la precarietat laboral i salarial.

»Nou pas endavant per elaborar la Llei de caça de Catalunya amb la participació dels sectors més implicats.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)