Notícies comarcals

19-04-2017

FGC inverteix 1,5 milions d'euros en 5 túnels del tren de la Pobla per renovar la seva superestructura. Actualment, la companyia ferroviària porta a terme una obra d’aquestes característiques en els tres primers quilòmetres del túnel 3.

Via de tren

Ferrocarrils de la Generalitat ha tret a concurs per 1,5 milions d’euros els treballs per renovar la superestructura en els 500 metres pendents del túnel 3 de la línia de la Pobla (entre Sant Llorenç de Montgai i Vilanova de la Sal), així com dels túnels 6, 10, 11 i 12, ubicats tots a la Noguera. 

Actualment, la companyia ferroviària porta a terme una obra d’aquestes característiques en els tres primers quilòmetres del túnel 3, en els quals està renovant les vies, entre carrils, travesses i balast, amb un projecte que estarà llest d’aquí a unes setmanes i que implica una inversió d’1,7 milions d’euros. A aquests, se suma ara el nou concurs per a la resta dels túnels de la Noguera, que té també un pressupost d’uns 1,5 milions d’euros més i un termini d’execució de set mesos, i que la companyia preveu iniciar tan aviat com estiguin adjudicats, segons fonts de FGC. 

La Generalitat ha consignat per a aquest 2017 una inversió de 5,9 milions d’euros a la línia de tren de la Pobla de Segur, amb la qual cosa les obres continuaran en els prò- xims mesos. Algunes de les altres actuacions que es porten a terme se centren en les instal·lacions, per exemple, en senyalització, passos a nivell i infraestructura.
Altres notícies comarcals

»Territori i Sostenibilitat adjudica les obres per millorar les travesseres entre Anglesola i Algerri (C-53 i C-26). Les actuacions permetran afavorir la seguretat viària en el pas de la carretera per l'interior de vuit nuclis.

»Protecció Civil activa el Pla PROCICAT per l'onada de calor que afectarà Catalunya fins diumenge.

»Agricultura alerta del perill de llençar petards en zones amb vegetació.

»El Departament d'Agricultura finalitza el pagament dels ajuts directes de la PAC 2016 per un import de 262,25 M€.

»Agricultura convoca la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, PITA 2017

»El 'III Congrés Internacional LPTMM de Contaminació Lumínica', reunirà als principals experts dels cinc continents a Cellers del 27 al 30 de juny.

»Els Mossos d'Esquadra detenen a Vallfogona de Balaguer, dos homes de 52 i 43 anys, per cultivar marihuana.

»El 10 i 11 de juliol de 2017 el Monestir de les Avellanes acollirà la vuitena edició de les Jornades internacionals sobre història de l'Església i la religiositat.

»Del 26 al 30 de juny, Ferrocarrils de la Generalitat substituirà el servei de tren entre Balaguer i la Pobla per un servei d’autobús amb motiu dels treballs de manteniment ordinari en un dels dos combois.

»El departament d'Interior alerta d'un elevat risc d'incendi forestal i demana precaució durant la revetlla de Sant Joan.

»El Govern relaxa la normativa i permetrà la incorporació de 25 socorristes a Lleida.

»L'ajuntament de Ponts ha convocat una línia de subvencions per a obres de millora d'interior d'habitatges per a persones majors de 65 anys.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)