Notícies comarcals

19-05-2017

FGC i Protecció Civil de la Generalitat realitzen un simulacre d'incendi en un túnel de la línia ferroviària Lleida - La Pobla de Segur. La simulació s'ha fet aquesta passada matinada a l'interior d'un túnel entre les estacions d'Àger i Cellers.

Actuació durant el simulacre

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), han realitzat aquesta passada matinada un simulacre d’incendi al comboi d’un tren de la línia ferroviària Lleida – La Pobla de Segur a l’interior d’un túnel entre les estacions d’Àger i Cellers.

FGC ha posat en pràctica el seu pla d’autoprotecció (PAU) per avaluar els procediments d’actuació davant d’una emergència i la interfase entre el seu pla i el pla d’emergències de Protecció Civil de la Generalitat. L’exercici també ha servit per comprovar la coordinació, els protocols d’avisos i de comunicació entre tots els actuants, i l’eficàcia del carretó d’emergències per part dels bombers.

L’exercici ha consistit en l’incendi en un comboi d’un tren de la línia ferroviària Lleida - La Pobla de Segur al seu pas per l’interior del túnel entre Sant Llorenç de Montgai i Llimiana. Dins el tren hi viatjaven el maquinista, un interventor i una dotzena de passatgers, alguns dels quals han resultat ferits.

El simulacre ha estat d’especial rellevància perquè s’ha aprofitat per provar els carretons que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha cedit de forma gratuïta als bombers per millorar la seguretat i facilitar les actuacions en les emergències a les línies de ferrocarril.

A part dels Bombers, hi han intervingut els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques.

 Altres notícies comarcals

»Salut preveu incorporar prop de 5.300 professionals d'atenció primària. El nou model transformador de l’atenció primària i salut comunitària s’ha desenvolupat per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i dels professionals.

»JARC-COAG denuncia un canvi de criteri del DARP per denegar l’avançament de la collita de cereals en les zones ZEPA primerenques.

»El Servei Català de Trànsit coordina una campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de menors i viatgers.

»Agricultura destina 6,7 M€ al Pla de competitivitat de les cooperatives agràries de Catalunya.

»La Noguera celebra la VII Jornada d'Implantació del Pla d'Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil.

»Creu Roja La Noguera celebra la XIV Trobada de Voluntariat, que pretén posar en comí la tasca feta durant l’any, cercar noves formes d’acció i adquirir elements per la planificació de projectes futurs.

»Diego Cardozo i Ares Izard, els més ràpids en cobrir els 1.080 metres de desnivell positiu del Km Vertical Àger.

»Els CAP del pla de Lleida són els segons més massificats de Catalunya, tant en la mitjana de pacients adults per metge de família com en la població infantil assignada per pediatre.

»FGC i Protecció Civil de la Generalitat realitzen un simulacre d'incendi en un túnel de la línia ferroviària Lleida - La Pobla de Segur. La simulació s'ha fet aquesta passada matinada a l'interior d'un túnel entre les estacions d'Àger i Cellers.

»El Govern permetrà comprar llet de vaca crua directament als ramaders. La mesura és una llarga reivindicació dels ramaders, que confien que això els permetrà atreure nous consumidors.

»El departament d'Agricultura abona 4,7M€ en ajuts a la producció integrada per a 2.056 beneficiaris, 52 dels quals de la Noguera.

»Prop d'un centenar de corredors participaran diumenge en la prova del Km Vertical Àger, una cita obligada de les Trail Running Series amb un final únic i espectacular.

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)