Web en reformes

Dilluns 23 d'Abril
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

10-10-2017

30 persones participen en un curs de Millora de la mem˛ria organitzat per NeuroLleida, i el servei dĺASPID amb la colĽlaboraciˇ del Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

Participants a Cubells

NeuroLleida, el servei d’ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques, organitza a Cubells i Foradada, amb la col·laboració del Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, un curs de “Millora de la memòria” destinat a conèixer com funciona la memòria i aprendre estratègies per enfortir-la. La primera sessió ha tingut lloc al Teleclub de Foradada i al Local de l’Associació de Dones de Cubells. 

El curs “Millora de la memòria” és un programa d’intervenció en grup adreçat a les persones grans interessades en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. L’aspecte innovador d’aquest programa rau en la combinació de tres components amb incidència en l’estil de vida i que s’han demostrat científicament rellevants per aconseguir efectes beneficiosos sobre el funcionament cognitiu i amb efecte protector sobre la instauració d’un procés de demència: funcions cognitives, activitat física i funcionament social. 

El programa s’estructura en dos blocs. El primer consisteix en explicar com funciona la memòria i fa èmfasi en què els participants entenguin perquè es produeixen els oblits i quina relació hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l’envelliment. En el segon bloc s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització. 

A diferència d’altres tallers, el de “Millora de la memòria” té una estructura general dissenyada per incloure sempre components d’informació i psicoeducació que es combinen amb exercicis pràctics. Els components de psicoeducació pretenen dotar els participants d’eines i coneixements sobre els temes abordats, que els serveixin per aplicar els coneixements tractats a la seva realitat quotidiana. Així, es facilita als assistents estratègies per facilitar l’atenció i l’adquisició de nous coneixements per millorar els hàbits d’alimentació, la higiene de la son o la cura de la salut. 

Unes 30 persones participen en les 15 sessions d’una hora que tenen lloc els dilluns i finalitzaran el 29 de gener de 2018. Els tallers han estat promoguts per ASPID, juntament amb el Consell Comarcal de la Noguera, i han comptat amb la cessió d’espais per part dels ajuntaments de Cubells i Foradada, i amb el suport econòmic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.  


Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt