Web en reformes

Diumenge 17 de Desembre
del 2017Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

10-10-2017

30 persones participen en un curs de Millora de la memòria organitzat per NeuroLleida, i el servei d’ASPID amb la col•laboració del Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

Participants a Cubells

NeuroLleida, el servei d’ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques, organitza a Cubells i Foradada, amb la col·laboració del Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, un curs de “Millora de la memòria” destinat a conèixer com funciona la memòria i aprendre estratègies per enfortir-la. La primera sessió ha tingut lloc al Teleclub de Foradada i al Local de l’Associació de Dones de Cubells. 

El curs “Millora de la memòria” és un programa d’intervenció en grup adreçat a les persones grans interessades en millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. L’aspecte innovador d’aquest programa rau en la combinació de tres components amb incidència en l’estil de vida i que s’han demostrat científicament rellevants per aconseguir efectes beneficiosos sobre el funcionament cognitiu i amb efecte protector sobre la instauració d’un procés de demència: funcions cognitives, activitat física i funcionament social. 

El programa s’estructura en dos blocs. El primer consisteix en explicar com funciona la memòria i fa èmfasi en què els participants entenguin perquè es produeixen els oblits i quina relació hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l’envelliment. En el segon bloc s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització. 

A diferència d’altres tallers, el de “Millora de la memòria” té una estructura general dissenyada per incloure sempre components d’informació i psicoeducació que es combinen amb exercicis pràctics. Els components de psicoeducació pretenen dotar els participants d’eines i coneixements sobre els temes abordats, que els serveixin per aplicar els coneixements tractats a la seva realitat quotidiana. Així, es facilita als assistents estratègies per facilitar l’atenció i l’adquisició de nous coneixements per millorar els hàbits d’alimentació, la higiene de la son o la cura de la salut. 

Unes 30 persones participen en les 15 sessions d’una hora que tenen lloc els dilluns i finalitzaran el 29 de gener de 2018. Els tallers han estat promoguts per ASPID, juntament amb el Consell Comarcal de la Noguera, i han comptat amb la cessió d’espais per part dels ajuntaments de Cubells i Foradada, i amb el suport econòmic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.  


Altres notícies comarcals

»Balaguer se suma, any més, a La Marató de TV3 amb una trentena d'activitats, la major part de les quals es fan aquest diumenge concentrades al Passeig de l'Estació. Des del consistori, l'alcalde confia que la ciutat torni a ser una mostra de solidaritat.

»La subdelegació del Govern espanyol insta l'ajuntament de Balaguer a tornar a penjar la bandera espanyola al balcó després de la denúncia de Ciutadans.

»Més de trenta municipis de Lleida encara no han presentat els comptes del 2016 a la Sindicatura de Comptes o bé ho han fet de manera incompleta. Entre els que no els han presentat hi ha l'ajuntament de Balaguer, segons l'alcalde, per raons administratives

»L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Lleida inaugura el seu nou local a Balaguer.

»L'ajuntament de Balaguer, en col·laboració amb la Creu Roja, oferirà el proper 21D un servei d'acompanyament a aquelles persones que per edat o diversitat funcional necessiten suport per anar a votar i no tenen ningú que pugui acompanyar-los.

»El col·lectiu Nexes socials organitza la xerrada 'El cost social de cuidar els altres, un valor econòmic i social'. Anirà a càrrec de la sociòloga Mercè Espunyes. És la primera d'un cicle.

»La biblioteca Margarida de Montferrat durà a terme demà l'activitat “Contes en pijama”. Avui, d'altra banda, acull la xerrada Fill/a, vull jugar amb tu!

»Del 18 al 22 de desembre torna el Parc mòbil de bicicletes al pavelló Molí de l'Esquerrà de Balaguer per incentivar una bona educació viària.

»El CDR de Balaguer ha organitzat per aquest proper dissabte una jornada plena d'actes en defensa de la República i per reivindicar l'alliberament dels presos polítics.

»Balaguer acull demà la Trobada de Centres Escolars de la Noguera organitzada per l'Oficina Jove del Consell Comarcal.

»La biblioteca Margarida de Montferrat acull demà la xerrada 'Fill/a, vull jugar amb tu!'.

»Balaguer celebrarà l'any que ve la tercera edició del Posa't la gorra. La presentació d'aquesta festa solidària es fa avui a les 20h a la sala d'actes de l'ajuntament.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt