Web en reformes

Dimecres 19 de Setembre
del 2018Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a Instagram


Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

09-07-2018

El Departament d'Agricultura atorga el diploma de Mestre ArtesÓ Alimentari a 26 persones. El Forner Albert SangrÓ de Ponts ha estat un dels mestres que ha obtingut el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesÓ exerceix el seu ofici

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació distingeix, aquest 2018, amb el Diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària un total de 26 persones, d’acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió. En concret, es tracta de 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, 9 forners, 9 pastissers i 2 xurrers.Així, s’atorga el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a les persones següents:

 

NOM

COGNOMS

ACTIVITAT

POBLACIÓ

COMARCA

Antoni

Roig Nieto

Pastisser

Barcelona

Barcelonès

Juli

Salvadó Isern

Pastisser

Sant Joan de les Abadesses

Ripollès

Juli

Valldeoriola Vila

Pastisser

Sallent

Bages

Ramon

Pérez Puigdollers

Pastisser

Barcelona

Barcelonès

Adam

Llurba Carré

Pastisser

La Fuliola

Urgell

David

Ferrer Ferré

Pastisser

L'Espluga de Francolí

Conca de Barberà

Lluc

Raga Alifonso

Pastisser

Ulldecona

Montsià

Josep  M.

Corominas Coll

Pastisser

Cornellà del Terri

Pla de l'Estany

Joaquim

Junyent Colomer

Pastisser

Ripoll

Ripollès

Marc

Clusells Baltrons

Carnisser, cansalader

i xarcuter

Blanes

Selva

Jaume

Escala Arnau

Carnisser, cansalader

i xarcuter

Gavà

Baix Llobregat

Eduard

Gaviña Bartrina

Carnisser, cansalader

i xarcuter

Palafrugell

Baix Empordà

Francesc

Maynau Cabezas

Carnisser, cansalader

i xarcuter

L'Estartit

Baix Empordà

Jose Luis

Porté Estop

Carnisser, cansalader

i xarcuter

Vilaller

Alta Ribagorça

Enric

Rosell Gili

Carnisser, cansalader

i xarcuter

Ordal

Alt Penedès

Ramon

de la Fuente Sans

Forner

Reus

Baix Camp

Jose M.

Huguet Siuró

Forner

Reus

Baix Camp

Marta

Segura Montagut

Fornera

Lleida

Segrià

Albert

Sangrà Benet

Forner

Ponts

Noguera

Jaume

Cebrià Sañas

Forner

Roda de Ter

Osona

Jaume

Ordeig Gras

Forner

Ripollet

Vallès Occidental

Albert

Farrés Busquets

Forner

Olot

Garrotxa

Jordi

Tur Padró

Forner

Barcelona

Barcelonès

Xavier

Puiggròs Vall

Forner

Barcelona

Barcelonès

Francisco

Martínez Expósito

Xurrer

Barcelona

Barcelonès

Montserrat

Molina Bach

Xurrera

Sabadell

Vallès Occidental

 

El Diploma de Mestre artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i que disposen del carnet d'artesà alimentari.

Per tant, l'atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici.

Val a dir que la normativa estableix que el Departament atorgarà aquests diplomes a artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud dels interessats. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. El diploma té caràcter vitalici, sens perjudici que pugui ser revocat, amb incoació de procediment, d'ofici.
Altres notícies comarcals

»El CRP de la Noguera acull una sessiˇ informativa sobre el programa d'Innovaciˇ Educativa STEAMcat. La sessiˇ s'adreša a equips directius i professorat de ciŔncies, tecnologia, visual i plÓstica i matemÓtiques.

»L'ajuntament de Balaguer i Apropa Cultura han realitzat aquest matÝ el segon taller de musicoterÓpia amb m˙sics de l'Orquestra JuliÓ Carbonell al Teatre Municipal.

»Creu Roja estrena nova furgoneta. El nou vehicle ha estat finanšat per l'Obra Social La Caixa. D'altra banda Creu Roja La Noguera prepara les 1es jornades d'empresa per el proper divendres 28 de setembre.

»El Servei de Rehabilitaciˇ ComunitÓria de Balaguer posa en marxa un grup de teatre. EstÓ dirigit a persones amb trastorn mental i tÚ per objectiu d'afavorir la integraciˇ, trencar barreres i potenciar el reconeixement social

»La VIII ediciˇ de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval, es consolida amb una gran afluŔncia de p˙blic durant tot el cap de setmana.

»Aquest diumenge en el marc de la festa de l'Harpia, ha tingut tÚ lloc el ball ĹLa Galop de Balaguerĺ. Una dansa que es ballava antigament durant la fira dels Enamorats que es feia al setembre.

»Dimarts tindrÓ lloc al Teatre de Balaguer ôUn matÝ dĺorquestraö, taller de musicoterÓpia adrešat a les persones amb una discapacitat intelĽlectual i a les persones amb Alzheimer, dins del projecte Apropa Cultura.

»El Consell Comarcal de la Noguera, amb la colĚlaboraciˇ d'Aspid, ofereix un nou servei d'orientaciˇ especialitzada en la dependŔncia. Un cop al mes es resoldran dubtes sobre ajudes, recursos o trÓmits

»La festa de l'Harpia, Balaguer Medieval es consolida amb una gran afluŔncia de p˙blic. Aquest diumenge continuen les activitats on destaca el Ball de la Galop de Balaguer a les 13 h.

»L'Associaciˇ de Ve´ns del Centre Hist˛ric de Balaguer organitza, un any mÚs, la Mostra d'oficis antics. Es farÓ aquest dissabte durant tot el dia al carrer del Pont

» 23 grups de recreaciˇ hist˛rica s'allotjaran al campament medieval ubicat al Parc de la Transsegre en el marc de la festa de l'Harpia Balaguer Medieval

»Visita teatralitzada a cÓrrec de la 'Maria Bullfarines i l'Esperanceta de Casa Gassia al vetllatori de l'oncle Jeroni' en el marc de la Festa de l'Harpia


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt