Dimarts 11 de Desembre
del 2018



Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram












Ajuntament de Balaguer



Notícies comarcals

04-12-2018

Alemany presenta les caixes 'Art i torró de col·lecció' inspirades en les abelles i produeix el torró més blanc del mercat, amb reconeixement internacional per primer cop

Sota el cel més estrellat de Catalunya, al peu del Montsec, a Os de Balaguer, Torrons i Mel Alemany produeix aquests dies els torrons d’aquest Nadal. Una producció limitada de la que en sortirà el torró més blanc del mercat: el torró dur imperial. Es tracta d’un clàssic d’aquesta empresa familiar de cinc generacions, que aquest any ha estat premiat per primer cop amb dues estrelles als premis internacionals ‘Great Taste Awards’, considerats els Oscar de l’alimentació gourmet. Alemany, de fet, ha estat aquest any la segona empresa de l’Estat espanyol amb més reconeixements i acumula 22 estrelles els últims cinc anys. La producció del torró més blanc es va iniciar al setembre i s’allargarà fins el 24 de desembre i no tornarà a elaborar-se torró fins al setembre de l’any 2019. 

A l’obrador d’Alemany també s’hi elaboren aquests dies el torró de crema torrada (3 estrelles) i el torró tou granulat (1 estrella), a més del bombó d’ametlla, que un any més, formen part de les caixes 'Art i Torró de col·lecció' il·lustrades per artistes del Montsec i que estan concebudes com un regal gourmet de Nadal. Aquestes i altres varietats conformen l'àmplia gamma de torrons d’Alemany, dels quals se’n produiran unes 70 tones aquesta campanya.

Art i torró de col·lecció, un regal gourmet per Nadal i un homenatge a les abelles

Amb el propòsit de ‘pol·linitzar’ l’opinió pública sobre la importància de les abelles, Alemany presenta aquest Nadal la seva col·lecció 'Art i Torró' concebuda com un homenatge a les abelles, fruit de la col·laboració de la marca amb l’exposició ‘Beehave’ de la Fundació Joan Miró.

Les caixes inclouen tres barretes de torró de 150 grams i han estat il·lustrades pels artistes Víctor Pedra i Josep Talamonte  i pensades com un regal gourmet per aquest Nadal. Es tracta d’una acció més de la firma d’Os de Balaguer, en la que reivindica el seu territori, el Montsec, i el promociona a través de l’edició limitada de les caixes 'Art i Torró de col·lecció' que es poden trobar a Bo de Shalom (Lleida), a la botiga de la firma a Os de Balaguer, al Monestir de les Avellanes, al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger i a la botiga Delsams de Balaguer.

 

Alemany, torrons i mel amb estrella gourmet

A més de les estrelles rebudes pel torró, Alemany també ha estat guardonada amb dues estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger (un dels últims productes que ha tret al mercat). Juntament amb l’agredolç amb mel de castanyer, es van presentar a l’octubre de 2017 i formen part de l’estratègia de creixement de l’empresa, basada en la innovació i en la pedagogia per aplicar nous usos a la mel. Es tracta d’un projecte cooperatiu de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer, La Noguera) i Vinagres Badia (Mollerussa, El Pla d’Urgell). 

Amb les vuit estrelles d’aquesta edició, Torrons i Mel Alemany s’ha convertit en la segona empresa de l’Estat espanyol que acumula més guardons. L’any 2017 va ser la firma amb més premis. Els Great Taste Awards se celebren des de fa 24 anys al Regne Unit i distingeixen amb una, dues o tres estrelles els productes alimentaris i begudes. En el tast, un jurat format per 500 experts (crítics gastronòmics, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes) puntua a cegues els productes, tenint en compte el sabor, la combinació́ d’ingredients, la textura i l’olor, sense conèixer la marca o el packaging. Tots els productes premiats s’etiqueten amb el segell d’excel·lència Great Taste, que té validesa per a tres anys i està reconegut mundialment.

Alemany, que participa en els Great Taste Awards des de l’any 2014, ha acumulat 22 guardons en els darrers cinc anys:

Great Taste 2018:

  • Agredolç amb mel de taronger (2 estrelles)
  • Torró dur imperial (2 estrelles)
  • Ametlles xocolatades (2 estrelles)
  • Mel de lavanda (1 estrella)
  • Mel amb crema d'avellana (1 estrella, també premiada el 2014)

Great Taste 2017

  • Torró de crema torrada (3 estrelles)
  • Mel de taronger amb pell de taronja (2 estrelles)
  • Mel amb pol·len, gelea i pròlis (2 estrelles)
  • Mel de farigola (1 estrella)

Great Taste 2016

  • Mel amb crema d’ametlles (1 estrella)
  • Mel de taronger amb pell de taronja (1 estrella)
  • Mel de castanyer (1 estrella)
  • Torró tou (1 estrella)
  • Torta Imperial (1 estrella)

Great Taste 2014

  • Mel amb crema d’avellana: (1 estrella)

ELS ORÍGENS D’ALEMANY: EL CARAMEL DE MEL DE L’ÀVIA MUNDETA

La història de Torrons i Mel Alemany s’inicia a finals del segle XIX quan la Sra. Mundeta feia un caramel amb la mel amb la fruita seca de la zona. Atès que el Montsec és un terreny aspre i difícil per al conreu, aquesta activitat els resultava una bona alternativa. Aquest caramel es venia als mercats i de forma típica a les trobades de les ermites de l’entorn. D’allí en va sortir el torró que encara produeixen a dia d’avui en les gammes més clàssiques: el tou i el dur. 

El proper salt endavant en l’activitat familiar fou l’any 1929, quan el fill de la Sra. Mundeta va visitar l’Exposició Universal de Barcelona, on va comprar una primera màquina per coure la pasta. 

Paral·lelament, als anys trenta, el Sr. Miquel Alemany i Boix va començar a treballar amb les abelles i a produir mel amb les tècniques de les arnes mòbils, les quals permetien augmentar considerablement la producció amb molts menys esforços. Va ser un monjo del Monestir de les Avellanes, del mateix municipi d’Os de Balaguer, el que li va ensenyar l’ofici. 

El volum de mel que comercialitzava va anar creixent fins que el seu fill, Miquel Alemany Hospital va instal·lar-hi l’envasadora als anys setanta, fet que va permetre a Alemany entrar al mercat amb força amb una marca pròpia. Els fills (Ferran i German Alemany) s’incorporarien els anys 90.

 

CLÀSSICS AMB EL TORRÓ I INNOVADORS AMB LA MEL

Amb els torrons, els Alemany són molt clàssics. Elaboren amb la fórmula tradicional del segle XIX i fan el dur i el tou. Han afegit algunes varietats com el crocant, el bombó ametlla i la crema torrada, aquesta darrera amb una gran acceptació entre els consumidors per la tendresa de la massa i el punt cremat. Els torrons estan fets de forma totalment artesanal i envasats en formats de 150 i 300 grams, principalment.

Amb la mel però, són innovadors. Sota el concepte de “mel amb valor afegit”, ofereixen les noves varietats de mel, la línia Gourmet i la línia Salut. En la línia Salut, trobem la mel amb gelea reial, pròpolis o pol·len. 

 

L’ACTIVITAT EMPRESARIAL D’ALEMANY

Torrons i Mel Alemany, ubicada a Os de Balaguer, produeix 70 tones de torró, de les quals un 85% es venen a Catalunya, un 5% a l’Estat espanyol i un 10% a altres països, com és el cas d’Anglaterra. Alemany però, està apostant fortament per la mel. De les 550 tones de mel que envasa, un 80% es consumeix a Catalunya, un 5% a l’Estat espanyol i un 15% va destinada a l’exportació.

Els productes Alemany es poden comprar als supermercats Plusfresc, Condis, BonPreu, Casa Ametller, El Corte Inglés, Sorli Discau i Caprabo, entre altres, a més d’agro-botigues, establiments turístics i comerç tradicional o gourmet.

 





Altres notícies comarcals

»Balaguer presenta un nou espai educatiu i d'oci pels infants durant les vacances de Nadal. Amb el nom de 'COSMOLÚDIC' , passa a substituir l'antic parc de Nadal que es venia realitzant a la ciutat els últims anys.

»Balaguer estrenarà aquest dimarts la pista de gel a la plaça del Mercadal després que aquest vespre quedi totalment enllestida la instal-lació.

»L'ajuntament de Balaguer estudia les causes que des de fa un temps provoquen irritació a la gola a alguns dels usuaris de la piscina coberta.

»La mitjana d'ocupació turística al Pirineu de Lleida pel pont de la Constitució se situa al voltant del 75 %

»Aquest matí, a les 12, s'ha fet la inauguració de la placa commemorativa a la casa natal de l'escriptor i activista polític balaguerí Josep Carner-Ribalta

»Les patgesses dels Reis Mags d'Orient, que el passat dissabte van arribar a Balaguer, tornen a ser avui a la ciutat per rebre tots els nens i nenes que ho desitgin

»El Centre d'Interpretació de liOr del Segre de Balaguer continua oferint aquest dies de pont l'activitat 'Recerca d'Or en Família'

»Balaguer organitza aquest proper diumenge un Vermut literari per homenatjar l'escriptor Josep Carne-Ribalta en motiu del 120è aniversari del seu naixement

»El Col·lectiu Llibertat decideix començar concentracions de protesta tots els dissabtes a les 11 del matí, que es sumaran a les habituals dels dijous. La primera tindrà lloc demà dissabte dia 8

»L'Associació de Comerciants de Balaguer (ACB) comença avui la campanya de Nadal amb l'encesa dels llums, a les 20 h a la Plaça de la Sardana. Els assistents podran gaudir de nadales amb la coral infantil de l'Escola Municipal de Música

»Comença el muntatge de la pista de gel a la plaça del Mercadal de Balaguer. La previsió és posar-la en marxa el proper dimarts dia 11

»L'escola Vedruna Balaguer s'ha sumat al projecte impulsat des de l'escola Vedruna Vall de Terrassa per presentar una ILP amb l'objectiu d'assolir i exigir unes garanties ètiques en matèria de consum


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt