Dilluns 27 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

25-04-2019

El Castell del Remei celebrarà aquest diumenge 28 d'abril l'aplec 2019. Aquesta edició suposa una clara aposta per l'art amb l'exposició d'obres originals de mestres del segle XX i intervenció del GarGar Festival

Durant el matí del diumenge 28 d'abril tindrà lloc l'Aplec del Castell del Remei, la finca històrica de la Plana d'Urgell que organitza un seguit d'activitats per a tots els públic per tal de celebrar la primavera tot recreant l'atmosfera de finals del segle XIX amb els participants vestits de color blanc.
 
A més de l'acte central -el Tast. Aplec literari-, destaquen l'exposició Grans mestres de l'obra gràfica internacional de la col•lecció Arnó-Vila que exhibeix obres de Picasso, Braque, Chagall, Miró, Dalí, Nash, Warhol, Barceló, Christo, Ernst, entre altres artistes cabdals del segle XX. Així mateix, com a avanç de la 4a edició del GarGar Stret Art Festival de Penelles hi ha programada una intervenció artística per a crear una escultura en un tronc arrelat. A més, creix el nombre de food trucks perquè els visitants tinguin una oferta més variada per a dinar a banda del restaurant.
 
El mercat, jocs tradicionals i animació infantil, aperitiu amb música en viu, passejades en carruatge de cavalls, modelisme, exhibició de balls country i swing, vehicles històrics, visites al celler i al santuari, concursos fotogràfics,... són algunes de les nombroses activitats programades que tenen el tret d'inici i punt final amb el tradicional toc de sirena de la finca.
 
Enguany se celebra ja el 3r Tast. Aplec literari al Castell del Remei que aplega rellevants poetes catalans que llegiran les seves obres inèdites, que aquesta edició dediquen a arbres del Passeig de les Senyoretes. Hi intervindran Josep Vallverdú, Rosa Fabregat, Eduard Batlle, Enric Boluda, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Eduard Sanahuja, Jaume Suau i Àlex Susanna.
 
L'objectiu de recrear l'atmosfera de principis del segle XX va generar la idea d'instar tots els assistents a participar-hi amb vestimenta de color blanc, preferiblement d'estil noucentista català. Per tant, totes aquelles persones que vesteixen roba blanca (peces superior i inferior) reben un obsequi per part de l'organització per la seva contribució a l'ambient creat que aquest any consistirà en una bossa.
 
Tradicionalment, el Castell del Remei celebrava el dia 1 de maig un aplec sardanista coincidint amb la Diada del Treball. L'any 2016 es va recuperar la festa primaveral dotant-la de múltiples activitats durant tot el matí, atès que les sardanes ja tenen el seu espai propi durant la Festa Major (segon diumenge d'octubre).
 
PROGRAMA: 
 
Diumenge, 28 d'abril
 
 
A partir de les 10.00 hores
 
- Tradicional toc d'inici de sirena de la finca.
 
- Arribada de vehicles històrics del Club de Vehicles Històrics de Lleida, davant el Celler.
 
- Missa dominical cantada pel cor parroquial de Boldú, al Santuari de la Verge del Remei.
 
- Inici de la intervenció de l'escultor Erik Schmitz en troncs arrelats, amb motiu de la 4a edició del GarGar Festival, al Passeig dels Plataners.
 
- Mercat d'artesania i de productes de proximitat, a la Plaça del Castell.
 
- Exhibició i pilotatge de modelisme naval, a l'Embarcador del llac.
 
- Exhibició d'automodelisme i d'aeromodelisme, als circuits del costat de l'Avinguda del Reguer.
 
- Passejades en carruatges de cavalls al voltant del llac, des de la Plaça Canal d'Urgell.
 
- Biblioteca infantil a l'aire lliure, a la Pineda del castell.
 
- Castell inflable infantil, a la Pineda del castell.
 
- Exposició Grans mestres de l'obra gràfica internacional de la col•lecció Arnó-Vila, amb obres de Picasso, Braque, Chagall, Miró, Dalí, Nash, Warhol, Barceló, Christo, Ernst, entre altres artistes cabdals del segle XX, a la Sala Lucilla Atilia del celler.
 
- Exposició Banquetes arbrades del Canal d'Urgell, amb aquarel•les solidàries de Rafael Cerdán i fotografies de Canal Viu, a les Antigues Botigues.
 
- Exposició de dibuixos de la trobada Urban Sketchers al Castell del Remei, a les Antigues Botigues.
 
- Visites al celler gratuïtes i guiades, en grups de màxim 25 persones (prèvia reserva, cada hora en punt fins a les 13.00 hores), des del Punt d'Informació.
 
- Obertura del Bar de L'Aplec, a la Plaça del Castell.
 
- Espai de food trucks, a la plaça Canal d'Urgell.
 
- Concursos fotogràfics "Tresors del Castell del Remei" (Instagram) i #AplecCastelldelRemei (Facebook, Twitter i Instagram). Consultar Condicions de participació. 
 
 
11.00 hores
 
- Inici dels jocs tradicionals infantils Les firetes del Castell del Remei, davant del Corral.
 
- Exhibició de ball country a càrrec del grup Lucky Luke, a la Plaça del Castell.
 
- Visites al santuari gratuïtes i guiades, en grup de màxim 15 persones (prèvia reserva, de mitja hora de durada), fins a les 14.00 hores, des del Punt d'Informació.
 
 
12.00 hores
 
- 3a edició de Tast. Aplec literari al Castell del Remei, a la Sala Lucilla Atilia del celler. Lectura de poemes inèdits inspirats en arbres del Passeig de les Senyoretes del Castell del Remei a càrrec dels seus propis autors: Josep Vallverdú, Rosa Fabregat, Eduard Batlle, Enric Boluda, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Eduard Sanahuja, Jaume Suau, Àlex Susanna. Amb l'actuació musical del cantautor Jordi Montáñez.
 
- Arribada de vehicles antics de l'Associació d'Andorra de Vehicles Antics, davant el Celler.
 
- Exhibició de ball swing a càrrec del col•lectiu Crazy Swing, a la Plaça del Castell.
 
 
12.30 hores
 
Aperitiu popular amb l'actuació musical del Blanquers jazz quartet , a la Plaça del Castell.
 
 
14.30 hores
 
Tradicional toc final de sirena de la finca.
 

Altres notícies comarcals

»ERC arrasa a Balaguer i obté la majoria absoluta. És el primer cop que un partit aconsegueix la majoria absoluta en unes municipals a la capital de la Noguera des de les primeres eleccions democràtiques.

»Un total de 10.845 votants estan cridats aquest diumenge a les urnes per decidir qui serà el nou alcalde de Balaguer durant els propers quatre anys. A la capital de la Noguera opten a l'alcaldia vuit candidatures

»La participació en les municipals a Balaguer a les 18 hores és del 51,65%. A Catalunya és del 50,9% i al conjunt de l'Estat, el 50,06%

»L'Assolellats de Balaguer ha omplert aquest diumenge el parc del al barri del Secà de Balaguer. L'espectacle de dansa infantil UN DIA de la companyia Roseland Musical s'ha pogut veure en dos passis, a les 12h i 13h.

»L'Escola Municipal de Música ha fet aquest dissabte el Concert de Primavera on s'ha presentat la cançó SomMúsica composada pels professors del centre i inspirada en la campanya SomRiu Balaguer.

»Un apoderat d'un altre partit amenaça un membre de Junts per Balaguer quan aquest li recrimina la seva presència a la porta del col·legi electoral de LaPallavaCara, entenent aquesta presència com una coacció als votants

»Aquest dissabte té lloc el segon torneig 'l’esport ens uneix' al pavelló d'Inpacsa de la ciutat de Balaguer amb la participació d'un centenar d'esportistes i voluntaris

»Balaguer celebra aquest dissabte el VIII MERCAT DEL VELL i la FESTA DEL COMERÇ JUST I FINANCES ÈTIQUES durant tot el dia al passeig de l'estació.

»L'Associació Reintegra i l'Ajuntament de Balaguer signen un conveni de col·laboració pel projecte Singulars. El conveni l'han signat l'alcalde Jordi Ignasi Vidal i Gemma Gallart, presidenta de l'Associació a les terres de Lleida.

»Un total de 10.845 balaguerins i balaguerines estan cridats aquest diumenge a les urnes per decidir qui serà l'alcalde de Balaguer durant els propers quatre anys. Pel que fa a les europees estan cridats a les urnes una mica menys de votants, 10.786.

»Balaguer celebra dissabte la FESTA DEL COMERÇ JUST I FINANCES ÈTIQUES organitzada per l'Associació DÓNA PAS i en la qual s'inclou el VIII MERCAT DEL VELL.

»L'assolellats de Balaguer arriba aquest diumenge al barri del Secà de Balaguer. L'espectacle de dansa infantil UN DIA de la companyia Roseland Musical es podrà veure en dos passis (12h i 13h) al parc del Secà


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt