Dijous 23 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

02-05-2019

El Parc Astronòmic del Montsec programa set concerts contemplant l'Univers. Organitza el desè cicle ‘Música sota les estrelles’ entre els mesos de juny i novembre al Centre d'Observació de l'Univers d'Àger

El Parc Astronòmic del Montsec ha programat set concerts contemplant l’Univers en el desè cicle ‘Música sota les estrelles’ entre els mesos de juny i novembre al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger
 
Un any més, el cicle presenta un cartell amb actuacions de petit format en un indret espectacular com el Centre d’Observació de l’Univers al Parc Astronòmic del Montsec on, entre el 8 de juny i el 23 de novembre, se celebraran 7 jornades musicals al preu de 15 €, en què es podran escoltar músics consolidats de les comarques de Lleida, com Antoni Tolmos, Joan Blau i Xavier Monge, Marc Parrot o Joan Reig, entre d’altres.
 
 
La vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero, explica que enguany se superaran els 10.000 assistents al cicle de concerts, i ha fet referència al fet que l’any 2018 més de 35.000 persones van visitar el Parc, i que les expectatives del 2019 són molt esperançadores perquè durant la primera part de l’any ja han passat per les instal•lacions del Centre prop de 7.000 visitants. Al mateix temps, ha volgut destacar la singularitat de l’espai on es fan els concerts, que són un incentiu tant per al públic com per als propis músics.
 
Àudio....
 
De la seva banda, el director Científic del Parc Astronòmic Montsec, Salvador Ribas parla de la simbiosi que es genera amb concerts d’aquest tipus en un indret com el Centre d’Observació de l’Univers, i que el programa pretén reunir des d’artistes que ja estan consolidats en el món de la música com talents emergents, per la qual cosa ha qualificat el cicle d’heterogeni.
 
Àudio.....
 
La primera de les actuacions previstes és l'espectacle "Refugi" a càrrec de Marc Parrot el dissabte, 8 de juny.
 
Les actuacions programades són les següents:
• Dissabte, 8 de juny (22.00 hores i 23.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘Refugi’, a càrrec de Marc Parrot.
• Dissabte, 6 de juliol (22.00 hores i 23.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘De la lluna a casa’, a càrrec de Sandra Bautista.
• Dissabte, 3 d’agost (22.00 hores): música inspirada en la magnitud de l’Univers amb l’espectacle ‘Universe’, a càrrec d’Antoni Tolmos.
• Dissabte, 7 de setembre (22.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘Les nits de poemes blaus’, a càrrec de Joan Blau i Xavier Monge.
• Dissabte, 12 d’octubre (22.00 hores): música de jazz amb l’espectacle ‘Temps de Pedrolo’, a càrrec de Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet.
• Dissabte, 26 d’octubre (22.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘La culpa’, a càrrec de Joan Reig.
• Dissabte, 23 de novembre (22.00 hores): pop folk, amb l’espectacle ‘La pluja fina’, a càrrec de L’últim indi.

Altres notícies comarcals

»Balaguer obre als usuaris el nou parc infantil de la plaça Joaquima de Vedruna, on l'ajuntament ha fet una reforma integral de tot l'espai.

»Els premis Ziryab de Balaguer de relat breu i composició arriba a la vuitena edició. El termini per a la presentació d'originals és el 30 de setembre de 2019. La temàtica dels premis d'aquest any és 'Els llops'.

»Aquest dijous al vespre tindrà lloc al casal cívic un recital de final de Grau Superior de Júlia Reixachs, acompanyada al piano per Jordi Castellà

»Aquest diumenge 26 de maig continua el 1r cicle de primavera d'espectacles familiars als parcs urbans de Balaguer, l'Assolellats, amb l'espectacle UN DIA, de Rosland Musical.

»Dos vehicles han xocat frontalment a primera hora d'aquesta tarda al carrer la Banqueta de Balaguer. El xoc no ha estat greu i s'han pogut retirat ràpidament els cotxes i restablir el trànsit amb normalitat.

»L'Ajuntament de Balaguer, amb la col·laboració de l'ABS de Balaguer organitza el proper dia 23 de maig a les 20:00h al casal Lapallavacara el taller de cuina gratuït 'Esmorzars Saludables'.

»L'Ajuntament de Balaguer fa una crida a la ciutadania perquè participi i contesti el qüestionari online que hi ha la pàgina web del consistori sobre percepció i vivències de violències sexuals en espais i entorns festius.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà aquest dijous dia 23 de maig la Xerrada 'Auxili, el meu bebè no para de plorar! què puc fer? Consells per a les famílies'

»L'Ajuntament de Balaguer està elaborant una diagnosi sobre les dinàmiques de les violències sexuals i sexistes en espais festius. Tothom pot participar en aquesta diagnosi fins al 28 de maig mitjançant un qüestionari on-line

»Balaguer organitza per tercer any consecutiu l'activitat JAZZ AL PATI, una mostra internacional per a joves intèrprets de jazz. Enguany s'ha convidat a la mostra el Conservatori de Perpinyà i, com a novetat, hi haurà un concert familiar

»Aquest dissabte 25 de maig tindrà lloc el Concurs de DJs per la Transsegre 2019. 12 djs disposaran de 30 minuts cadascun per convèncer el públic present al pavelló Molí de l'Esquerrà, que és qui triarà per les xarxes socials

»El festival Pint of Science aterra a Balaguer aquest dimarts amb les conferències 'Mirades de l'Univers'. Es farà de 8 a 10 del vespre al Bar Fleming i amb el PAM Montsec i l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt