Dijous 23 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

03-05-2019

Carreteres té previst obrir al trànsit la carretera LP-3322 en el tram comprés entre Bellcaire d'Urgell i Linyola el proper dilluns 6 de maig. Després d'obrir al trànsit s'instal·larà un sistema intel·ligent d'avís als conductors si circula també algun ci

Carreteres té previst obrir de nou a la circulació la LP-3322 en el tram comprés entre Bellcaire d'Urgell i Linyola el proper dilluns 6 de maig. 
 
La carretera es va tancar el passat novembre per iniciar unes obres que han significat la millora del drenatge de la via, el sistema hidràulic soterrat i el ferm. 
En aquest sentit, la presència de diverses sèquies i canals, a més de la proximitat de la via a les finques veïnals, van fer impossible des del primer moment habilitar-hi camins paral•lels, fet que durant els mesos que han durat les obres ha entorpit molt la vida dels usuaris habituals, que han estat usant la via entre Linyola i Penelles com a alternativa. El fet però, de no haver-hi trànsit, ha permès dur a terme les obres de forma molt més ràpida. 
 
Així ho ha explicat Jaume Montfort per a Ràdio Balaguer. 
 
Àudio 
 
La nova via que aquest dilluns s'estrena té 10 metres d'amplada i dos carrils de circulació. A més, ha vist suavitzat el seu traçat per evitar els canvis bruscos que tenia anteriorment. 
 
Una de les novetats per al nou vial serà l'ús del voral com a carril bici. En aquest sentit, l'alcalde de Bellcaire d'Urgell, Jaume Montfort, ha explicat a Ràdio Balaguer que en les properes setmanes, i un cop ja estigui oberta la circulació de vehicles, es procedirà al pintat dels vorals, d'un metre i mig d'amplada, en color verd, per indicar-ne l'ús preferent a les bicicletes. 
 
A més, es durà a terme una prova pilot a nivell de Catalunya, que consistirà en la instal•lació d'uns panells tant en l'accés a la carretera des de Bellcaire d'Urgell com des de Linyola, que detectaran el pas de ciclistes i mostraran un senyal lluminós a la resta de conductors, en el cas d'haver detectat l'entrada d'un ciclista a la via. 
 
També ho ha explicat Jaume Montfort a Ràdio Balaguer. 
 
Àudio
 
El sistema de senyalització de ciclistes serà una prova pilot a nivell de Catalunya, que en cas de ser satisfactòria es podria estendre a altres vies. 
A més dels panells de les dues entrades, en cas que es consideri necessari es podria posar un panell més a meitat del traçat. 
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

Altres notícies comarcals

»Balaguer obre als usuaris el nou parc infantil de la plaça Joaquima de Vedruna, on l'ajuntament ha fet una reforma integral de tot l'espai.

»Els premis Ziryab de Balaguer de relat breu i composició arriba a la vuitena edició. El termini per a la presentació d'originals és el 30 de setembre de 2019. La temàtica dels premis d'aquest any és 'Els llops'.

»Aquest dijous al vespre tindrà lloc al casal cívic un recital de final de Grau Superior de Júlia Reixachs, acompanyada al piano per Jordi Castellà

»Aquest diumenge 26 de maig continua el 1r cicle de primavera d'espectacles familiars als parcs urbans de Balaguer, l'Assolellats, amb l'espectacle UN DIA, de Rosland Musical.

»Dos vehicles han xocat frontalment a primera hora d'aquesta tarda al carrer la Banqueta de Balaguer. El xoc no ha estat greu i s'han pogut retirat ràpidament els cotxes i restablir el trànsit amb normalitat.

»L'Ajuntament de Balaguer, amb la col·laboració de l'ABS de Balaguer organitza el proper dia 23 de maig a les 20:00h al casal Lapallavacara el taller de cuina gratuït 'Esmorzars Saludables'.

»L'Ajuntament de Balaguer fa una crida a la ciutadania perquè participi i contesti el qüestionari online que hi ha la pàgina web del consistori sobre percepció i vivències de violències sexuals en espais i entorns festius.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà aquest dijous dia 23 de maig la Xerrada 'Auxili, el meu bebè no para de plorar! què puc fer? Consells per a les famílies'

»L'Ajuntament de Balaguer està elaborant una diagnosi sobre les dinàmiques de les violències sexuals i sexistes en espais festius. Tothom pot participar en aquesta diagnosi fins al 28 de maig mitjançant un qüestionari on-line

»Balaguer organitza per tercer any consecutiu l'activitat JAZZ AL PATI, una mostra internacional per a joves intèrprets de jazz. Enguany s'ha convidat a la mostra el Conservatori de Perpinyà i, com a novetat, hi haurà un concert familiar

»Aquest dissabte 25 de maig tindrà lloc el Concurs de DJs per la Transsegre 2019. 12 djs disposaran de 30 minuts cadascun per convèncer el públic present al pavelló Molí de l'Esquerrà, que és qui triarà per les xarxes socials

»El festival Pint of Science aterra a Balaguer aquest dimarts amb les conferències 'Mirades de l'Univers'. Es farà de 8 a 10 del vespre al Bar Fleming i amb el PAM Montsec i l'Institut de Ciències del Cosmos de la UB.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt