Dijous 23 de Maig
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

07-05-2019

Els usuaris de l'Atenció Primària de Lleida valoren amb un notable alt la qualitat del servei. L'Equip d'Atenció Primària d'Artesa de Segre és l'àrea amb els millors resultats del total d'Àrees Bàsiques de Salut de tot Catalunya

Les persones ateses en l'Atenció Primària a la Regió Sanitària de Lleida puntuen amb un 8,07 sobre 10 la qualitat del servei i el grau de satisfacció amb els diferents serveis sanitaris públics, segons l'enquesta elaborada pel Departament de Salut entre octubre i novembre del 2018. 
 
El tracte dels professionals de medicina i infermeria i la neteja dels Centres d'Assistència Primària (CAP), són els aspectes més ben valorats pels usuaris, mentre veuen que es pot millorar pel que fa a accessibilitat al servei, facilitat pel dia de visita i puntualitat per entrar a consulta. L'Equip d'Atenció Primària d'Artesa de Segre és l'àrea amb els millors resultats de satisfacció dels usuaris del total d'Àrees Bàsiques de Salut de tot Catalunya.
 
Un notable alt és la nota amb què els usuaris de l'Atenció Primària de la Regió Sanitària de Lleida valoren la qualitat del servei i el grau de satisfacció amb els diferents serveis sanitaris públics, segons les dades del Pla d'Enquestes de Percepció, Experiència i Satisfacció dels usuaris del Servei Català de Salut 2018 (PLAENSA) d'Atenció Primària realitzades entre octubre i novembre del 2018. A Catalunya, la puntuació també és de notable, tot i que una mica més inferior que a Lleida (8,07), en concret de 7,87. 
 
Per a l'avaluació, s'han efectuat un total de 1.840 enquestes telefòniques amb el qüestionari que es va dissenyar el 2012, per tal de recollir l'opinió de les persones usuàries i incorporar-la en la gestió amb l'objectiu de millorar la qualitat de servei en l'atenció primària.
 
Els aspectes més ben valorats dels Centres d'Atenció Primària lleidatans són les explicacions entenedores, el tracte dels professionals de medicina i infermeria i la neteja del CAP, tots amb resultats per sobre del llindar de l'excel•lència, que se situa al 90%. Els aspectes a millorar, tot i tenir un resultat superior al 60% de respostes positives, tenen a veure amb l'accessibilitat al servei com la facilitat pel dia de visita i la puntualitat per entrar a consulta. 
 
El Pla d'enquestes de satisfacció (PLAENSA) és un projecte que va començar l'any 2001 per avaluar la qualitat del servei i el grau de satisfacció de les persones usuàries amb els diferents serveis sanitaris públics, amb l'objectiu d'obtenir una informació que resulta molt valuosa per dissenyar i implementar estratègies de millora de la qualitat en la provisió d'aquests serveis, segons Salut. La satisfacció és un sentiment subjectiu de la persona receptora del servei, que té un valor important per a la gestió. Quantificar-la permet avaluar l'acceptabilitat dels esforços de planificació i provisió de serveis i complementar els aspectes d'eficiència i efectivitat, remarquen des del departament.
 
El pla d'enquestes de satisfacció del CatSalut (2004-2020) sobre la percepció de qualitat i satisfacció amb els serveis proveïts per el sistema nacional de salut de Catalunya ha permès l'estudi de prop de 20 línies de prestacions de serveis sanitaris del sistema de salut de Catalunya. L'estudi té com a objectiu l'anàlisi i la mesura de l'experiència, satisfacció i qualitat percebuda que els usuaris de Catalunya tenen respecte al l'atenció primària: medicina i infermeria familiar i comunitària, línia assistencial ja analitzada els anys 2003, 2006, 2009, 2012 i 2015.
 
L'experiència amb els serveis rebuts s'analitza en base la identificació d'aspectes concrets del procés assistencial (alguns comuns a les línies de servei i d'altres específics per cada una d'elles) els quals resulten importants per al pacient. L'accessibilitat als serveis, el tracte i interaccions amb professionals, la participació en la presa de decisions o la coordinació i organització dels professionals del centre en són exemples.
 

Altres notícies comarcals

»Junts per Balaguer celebra avui l'acte final de campanya a la Sala d'actes de l'Ajuntament. Comptarà amb el cap de llista Josep Maria Roigé, acompanyat del candidat al Parlament Europeu, Gorka Knörr

»Balaguer obre als usuaris el nou parc infantil de la plaça Joaquima de Vedruna, on l'ajuntament ha fet una reforma integral de tot l'espai.

»Els premis Ziryab de Balaguer de relat breu i composició arriba a la vuitena edició. El termini per a la presentació d'originals és el 30 de setembre de 2019. La temàtica dels premis d'aquest any és 'Els llops'.

»Aquest dijous al vespre tindrà lloc al casal cívic un recital de final de Grau Superior de Júlia Reixachs, acompanyada al piano per Jordi Castellà

»Aquest diumenge 26 de maig continua el 1r cicle de primavera d'espectacles familiars als parcs urbans de Balaguer, l'Assolellats, amb l'espectacle UN DIA, de Rosland Musical.

»Dos vehicles han xocat frontalment a primera hora d'aquesta tarda al carrer la Banqueta de Balaguer. El xoc no ha estat greu i s'han pogut retirat ràpidament els cotxes i restablir el trànsit amb normalitat.

»L'Ajuntament de Balaguer, amb la col·laboració de l'ABS de Balaguer organitza el proper dia 23 de maig a les 20:00h al casal Lapallavacara el taller de cuina gratuït 'Esmorzars Saludables'.

»L'Ajuntament de Balaguer fa una crida a la ciutadania perquè participi i contesti el qüestionari online que hi ha la pàgina web del consistori sobre percepció i vivències de violències sexuals en espais i entorns festius.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat acollirà aquest dijous dia 23 de maig la Xerrada 'Auxili, el meu bebè no para de plorar! què puc fer? Consells per a les famílies'

»L'Ajuntament de Balaguer està elaborant una diagnosi sobre les dinàmiques de les violències sexuals i sexistes en espais festius. Tothom pot participar en aquesta diagnosi fins al 28 de maig mitjançant un qüestionari on-line

»Balaguer organitza per tercer any consecutiu l'activitat JAZZ AL PATI, una mostra internacional per a joves intèrprets de jazz. Enguany s'ha convidat a la mostra el Conservatori de Perpinyà i, com a novetat, hi haurà un concert familiar

»Aquest dissabte 25 de maig tindrà lloc el Concurs de DJs per la Transsegre 2019. 12 djs disposaran de 30 minuts cadascun per convèncer el públic present al pavelló Molí de l'Esquerrà, que és qui triarà per les xarxes socials


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt