Dilluns 16 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

12-06-2019

El Museu de la Noguera organitza una visita guiada al Pla d'Almatà en el marc de les Jornades Europees d'Arqueologia aquest diumenge 16 de juny

El Museu de la Noguera, com a entitat de recerca arqueològica integrant d’Arqueoxarxa – Museu d’Arqueologia de Catalunya - , oferirà una visita guiada al Jaciment Arqueològic del Pla d’Almatà de Balaguer el diumenge 16 de juny, a les 10.30 h.
 
La visita s'organitza en el marc de les Jornades Nacionals d'Arqueologia, a les quals s'ha decidit unir la ciutat de Balaguer, segons explica la directora del Museu, Carme Alòs. La mateixa Alòs destaca que en la visita de diumenge s'explicarà també el projecte de recerca que s’ha endegat al jaciment en col•laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i amb el suport del Departament de Cultura, que té una durada de quatre anys. El projecte inclou noves excavacions al jaciment (no se n'hi fan des l'any 2013) i començaran el proper 2 de juliol.
 
Àudio....
 
El projecte de recerca contempla la reobertura de dues zones del jaciment, una part de la necròpolis i la zona del taller de terrisseria. També es faran analítiques als morters de la muralla per intentar datar-la. Ho recorda la mateixa Carme Alòs.
 
Àudio.....
 
La visita del proper diumenge serà dirigida per les tècniques del Museu de la Noguera i servirà, precisament, per contemplar les zones que s'excavaran el mes que ve però també el parc arqueològic amb quatre cases excavades i la muralla.
 
Àudio.....
 
El punt de trobada per assistir a la visita serà davant de l’església del Sant Crist de Balaguer a les 10.30 h.
 
Pel que fa a les Jornades Nacionals d’Arqueologia adreçades, des de fa deu anys l’Institut Nacional Francès d’Investigacions Arqueològiques Preventives (INRAP) les celebra cada tercer cap de setmana de juny. Enguany, coincidint amb el desè aniversari, s’ha volgut donar una major dimensió a aquest esdeveniment convidant a sumar-s’hi a totes les institucions europees que fan recerca arqueològica: museus, universitats, jaciments arqueològics, laboratoris, empreses d’arqueologia, administracions públiques...
 
Mitjançant esdeveniments originals i festius el públic podrà conèixer el patrimoni arqueològic europeu i les diferents disciplines de què es val l’arqueologia per a la recerca. L’objectiu final és però, contribuir al desenvolupament d’una identitat comuna tot preservant les diferencies culturals que caracteritzen la Europa plural.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

Altres notícies comarcals

»Balaguer tanca la 9a edició de l'Harpia que es consolida en el calendari amb èxit de visitants durant el cap de setmana. Enguany la festa celebrava els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer

» Continuen les activitats de l'Harpia i aquest diumenge ha tingut lloc la ballada de la galop de Balaguer al mig del Mercadal just abans de l'inici del vermut dels enamorats a l’espai de les Tavernes.

»VÍDEO > Aquest dissabte ha tingut lloc l'acte oficial de presentació de l'infant Pere III el Cerimoniós i els espectacles de foc i baixada de torxes, en el marc de l'Harpia, Balaguer medieval.

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt