Diumenge 20 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

04-07-2019

Torrons i Mel Alemany recrea un torró del segle XIII amb motiu del sopar medieval del Monestir de les Avellanes el 8 de juliol. S'ha elaborat segons amb mel, oli d'oliva i avellana com a únics ingredients

Torrons i Mel Alemany ha elaborat un torró amb mel, oli i avellanes crues que podria ser l’origen del torró actual. Alemany el presenta com a les postres de la 8a edició del Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes, amb el nom de ‘Torrons Melats’ que tindrà lloc el proper dilluns 8 de juliol de 2019 a les 20.30 h. Es tracta d’un àpat que s’organitza en el marc de les X Jornades d’Història de l’Església i la religiositat, que enguany tracten l’estudi de la vida diària als monestirs medievals i que porta per títol: “El rigor de les dietes monàstiques medievals”.
 
La recepta d’aquest torró es remunta al segle XIII i ha estat documentada per la historiadora Montserrat Cobero, que reprodueix un àpat festiu del Monestir de Sant Cugat del Vallès, que apareix documentat al costumari de l’entitat, a l’entorn del 1220. Amb les aportacions històriques d’aquest dolç, Alemany ha elaborat una interpretació en forma de postres, que elimina el torrat de les avellanes i hi incorpora l’oli d’oliva i per tant, presenta com a únics ingredients les avellanes crues, saltejades amb oli d’oliva i mel caramelitzada.
 
Aquest àpat serà el més antic, documentat, que es reproduirà en aquesta activitat de divulgació científica que celebra el Monestir de les Avellanes. L’àpat ha estat dirigit gastronòmicament pel xef Bobby Cabral, del restaurant del Monestir. També un any més compta amb la col•laboració del Forn Farré de Sucs, que reproduirà un pa fet amb el mètode tradicional i emprant farines de blat dur i sègol.
 
    RESERVES: 973 43 80 06 o bé avellanes@maristes.org
 
 

Altres notícies comarcals

»Balaguer ha obert les portes de la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa. L’acte inaugural té lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, després del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farà a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de més del 50%, en especial el petit comerç, ensenyament, i l'administració publica. A Balaguer, la majoria del petit comerç a baixat la persiana

»Ràdio Balaguer se suma a la convocatòria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mínims només es farà un únic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenció primària de Lleida es mobilitza contra el càncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoració del CAP amb els nou símptomes més importants davant la detecció precoç del càncer de mama.

»L'Escola de Música de Balaguer ha ofert avui un repertori de cançons populars a la residència Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la música popular a les residències i casals de la gent gran

»L'Escola de Música de Balaguer ingressa la documentació històrica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbà de Balaguer realitzarà aquest divendres 18 d'octubre serveis mínims per la convocatòria de vaga. Circularà de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt