Dijous 05 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-07-2019

Camarasa organitza una acció reivindicativa sota el lema 'Per un entorn net, escoltem la natura'. És un acte de protesta davant l'incivisme de moltes de les persones que es congreguen a la zona del parc de Maria Rúbies

L'ajuntament de Camarasa ha organitzat per aquest proper diumenge 21 de juliol, i durant tot el matí, un acte reivindicatiu sota el lema "Per un entorn net, escoltem la natura!!!".
 
La intenció és fer-se sentir, fer-se escoltar i fer saber que a Camarasa estimen el riu i que el volen compartir però des del civisme, l'educació i l'estima a aquest entorn natural que els envolta.
 
Es tracta d'un acte de protesta davant l'incivisme de moltes de les persones que, sobretot el cap de setmana, es congreguen a la zona del parc de Maria Rúbies i l'anomenada "plategeta" de Camarasa, turistes que omplen de brutícia aquest paratge recreatiu natural i causen molèsties al veïns de la zona.
 
L'ajuntament va dur a terme ahir una reunió amb els veïns del municipi per fer visible la problemàtica de l'àrea recreativa Maria Rúbies i mirar de trobar una solució per regular i gestionar aquest espai, molt massificat. De moment, una de les primeres mesures que ja ha adoptat el consistori és prohibir l'accés amb vehicle en aquesta zona, una mesura que està en vigor des del passat diumenge. I és que els caps de setmana es poden arribar a concentrar en aquest paratge de Camarasa més d'un miler de persones i més de dos-cents vehicles.
 
Des del consistori demanaran una reunió amb la Diputació de Lleida i el departament de Governació per mirar d'establir una regulació legal en aquest espai. En aquest sentit, no descarten la regulació a través d'una ordenança o, fins i tot, la redacció d'un pla parcial urbanístic o d'usos.
 
En un altre ordre de coses, Camarasa ha estat víctima recentment d'una gran quantitat d'actes vandàlics per la qual cosa des de l'ajuntament demanen la col•laboració de veïns que puguin haver vist alguna cosa i tenir algun tipus d'informació. S'han produït diferents bretolades com, per exemple, el llançament de pedres de grans dimensions a les piscines municipals, s'han arrencat totes les plantes de la zona dels jardinets, s'han trencat els murets de les escales del parc infantil de la zona de l'escola, s'han tapat els llums del monòlit de la Plaça 1 d'octubre amb els maons trinxats de la vora i s'han fet pintades amb esprai vermell en zones del poble. Així mateix, s'ha arrencat part del tub de reg de l'Avinguda Sant Isidre i s'han trencat les rajoles de la coberta dels vestidors de la pista poliesportiva. D'altra banda, a l'ajuntament també li consta el robatori d'objectes personals de veïns de Camarasa dins de locals municipals i a la via pública. Per tot plegat, com dèiem, des del consistori demanen la col•laboració dels veïns per poder acabar amb tots aquests actes vandàlics.

Altres notícies comarcals

»Tot és a punt per la posada en funcionament aquest dijous al vespre de la pista de gel a Balaguer tot i que dependrà de les condicions meteorològiques de les properes hores i del gruix de gel.

»Aquest dijous tindrà lloc l'encesa dels llums de Nadal a Balaguer. Es farà a les 20.30 h a la plaça del Mercadal, amb xocolata desfeta per a tots els assistents i cantada de nadales amb l'Orfeó Balaguerí

»Durant aquest any, Solsona, Balaguer, Cervera, Mollerussa, Juneda i la Seu d'Urgell han acollit l'activitat 'Un Matí d'Orquestra' als seus teatres per afavorir l'accés a la cultura dels col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió social.

»L'Escola Mont-Roig de Balaguer realitza tallers d'emprenedoria en família per realitzar productes en quantitat considerable per posar a la parada que el centre tindrà a la Fira de Santa Llúcia del proper 7 de desembre

»Aquest dijous s'ha fet l'acte de cloenda del projecte De la Mà: Acompanyament a la Gent Gran dins del Programa, Treball als Barris. Durant els sis mesos del programa s’han atès 23 persones.

»El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, nega que no s'estigui treballant amb l'expedient que ha de permetre a l'ajuntament cobrar 900.000 euros de quotes urbanístiques tot i que assenyala que no és un tema que urgeixi pel que fa a terminis

»Balaguer prepara unes festes de Nadal plenes de novetats, com la incorporació de l'Estel d’Orient com a element, que ha de servir per reivindicar el cel del Montsec com atractiu turístic de la ciutat.

»Aquest dijous tindrà lloc l'encesa dels llums de Nadal. L’encesa es farà a les 20.30 h a la plaça del Mercadal amb xocolata desfeta per a tots els assistents i cantada de nadales amb L’Orfeó Balaguerí

»AFANOC LLEIDA amplia la seva xarxa de botigues solidàries amb 10 a tota la província i crea una postal personalitzada per Nadal. A partir d'ara, també es trobarà una selecció del marxandatge a la Boutique Infantil de Balaguer

»Des de l'Assemblea Verda de l’escola Mont-roig el passat dilluns, dia 2 de desembre, es va organitzar una xerrada per informar l’alumnat sobre les normes d’ús dels patinets.

»Amplien i consoliden l'atenció psicològica i els tallers de ioga i exercici físic per als pacients oncològics als centres d'atenció primària del pla de Lleida, entre ells al CAP de Balaguer.

»El grup municipal de Junts per Balaguer confia que l'equip de govern inclogui als pressupostos de l'any que ve els 900.000 euros de quotes urbanístiques que el consistori té pendents de cobrament. Hi ha unes al·legacions pendents de contestar des del 2016


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt