Diumenge 05 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

18-07-2019

L'escola Àlber d'Albesa comença una remodelació d'emergència per adequar el centre a uns mínims de seguretat. D'altra banda, l'ajuntament no veu assumible la proposta d'Ensenyament perquè el consistori avanci els diners per construir una nova escola

L’escola Àlber d’Albesa comença una remodelació d’emergència per adequar el centre a uns mínims de seguretat per al curs vinent. Les obres de millora a l'escola Àlber d'Albesa està previst que s'enllesteixin abans de l'inici de curs per poder garantir l'entrada de l'alumnat. L'objectiu d'aquestes actuacions implica cobrir les necessitats més urgents que presenta l'edifici escolar, fins que el municipi no compti amb un nou centre educatiu. Per altra banda, les millores d'urgència també pretenen comptar amb un entorn escolar més segur i funcional en el qual tant l'alumnat com l'equip docent puguin conviure dia a dia amb totes les garanties. 

Les actuacions consistiran en la reparació d’algunes de les finestres i les portes, la renovació dels banys i la millora el paviment de la vorera i el pati. Entre altres actuacions, també està revist habilitar un espai perquè els mestres puguin guardar el material docent. 

D'aquestes problemàtiques n'ha parlat avui per Ràdio Balaguer Eugènia Puig-gròs, alcaldessa del municipi. 

Àudio 

L'escola actual d'Albesa, construïda als anys 50, presenta importants problemes d'estructura, una notable manca d'espai i l'existència de mòduls prefabricats, característiques que, segons han assegurat fonts del Departament d'Ensenyament, fan que sigui una de les noves construccions escolars a prioritzar. 

L'AMPA, professat i veïns, han realitzat diferents actuacions reivindicant una escola digna i segura per als 126 alumnes amb què ha comptat el centre enguany. Una de les accions va ser enregistrar un Lipdup per reivindicar la construcció de la nova escola, unes demandes amb les quals conviuen els veïns i veïnes del poble des de fa una quinzena d'anys. 

En aquest sentit, Eugènia Puig-gròs ha parlat també de la proposta feta des del Departament d'Educació per tal que l'ajuntament assumeixi el cost la construcció de la nova escola, amb el compromís que un cop certificada la nova obra, el mateix Departament abonaria els diners d'aquesta despesa a l'ajuntament, una fòrmula similar a la que s'aplicarà a Balaguer per la construcció de la nova escola Mont-roig.  

En aquest sentit, l'alcaldessa ha valorat la proposta com a poc assumible, ja que la capacitat d'endeutament d'un municipi com Albesa és poca, tot i tenir unes finances sanejades, els ingressos no serien suficients. Per això des del municipi es veu poc possible assumir un cost que pot arribar als 4 milions d'euros. Així i tot, des de l'ajuntament sempre estan disposats a parlar de qualsevol tipus de proposta. 

Àudio 

L'Ajuntament d'Albesa, juntament amb l'AMPA, equip docent i veïns i veïnes del municipi, continuaran lluitant, d'una manera conjunta, per la construcció d'un nou equipament escolar al poble com més aviat millor.

Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius


Altres notícies comarcals

»Balaguer suspèn els actes de la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER', que s'havia de fer aquest dissabte 4 de juliol a la ciutat. Ho fa en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.

»Òmnium suspèn el festival 'Cultura al carrer', que s'havia de celebrar aquest dissabte a Balaguer. La decisió s'ha pres a causa del confinament de la comarca del Segrià, donat que molts dels voluntaris són d'aquesta comarca. 

»El festival Proximitart de Balaguer @ciutatbalaguer omple en la seva estrena a la Finca Divina Pastora i presenta el programa de concerts per l'estiu, amb The Burning Sky, Los Hernandez, Somis i Marina & Capi.

»La Paeria presenta aquest dissabte la campanya 'Troba-ho a Balaguer' en el marc de la festa que es farà a la ciutat per donar una empenta a la represa de l'activitat del sector comercial.

»Obertura del Monestir de Sta Maria de les Franqueses aquest diumenge dia 5 de juliol

»ERC a Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a persones i famílies amb necessitats tot i que, ara per ara, no la inclou en el pressupost d'enguany.

»Les piscines municipals de Balaguer acolliran el cap de setmana dels dies 11 i 12 de juliol la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació d'aquells dies es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»Aquest dissabte dia 4 de juliol, de 7 de la tarda a 1 de la matinada, se celebrarà la festa del comerç 'SOM COMERÇ - VINE AL COMERÇ DE BALAGUER'.

»Balaguer serà aquest dissabte seu del festival 'Cultura al carrer', organitzat per Òmnium Cultural des de l'organització volen que aquest festival suposi una constatació de la voluntat popular de continuar consumint cultura

»Swing Noguera participarà aquest dissabte 4 de juliol a la festa del comerç de Balaguer amb una ballada de jazz steps. 

»La marca de cervesa artesana La balaguerina i la Finca Divina Pastora de Balaguer impulsen el festival Proximitart, un festival d'artistes de proximitat.

»Aquest mes de juliol torna l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', en que tots els dimecres d'11 a 13h i dissabtes de 18 a 20h el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre baixa al riu per fer els seus tallers de recerca.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt