Dissabte 19 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

18-07-2019

L'escola Àlber d'Albesa comença una remodelació d'emergència per adequar el centre a uns mínims de seguretat. D'altra banda, l'ajuntament no veu assumible la proposta d'Ensenyament perquè el consistori avanci els diners per construir una nova escola

L’escola Àlber d’Albesa comença una remodelació d’emergència per adequar el centre a uns mínims de seguretat per al curs vinent. Les obres de millora a l'escola Àlber d'Albesa està previst que s'enllesteixin abans de l'inici de curs per poder garantir l'entrada de l'alumnat. L'objectiu d'aquestes actuacions implica cobrir les necessitats més urgents que presenta l'edifici escolar, fins que el municipi no compti amb un nou centre educatiu. Per altra banda, les millores d'urgència també pretenen comptar amb un entorn escolar més segur i funcional en el qual tant l'alumnat com l'equip docent puguin conviure dia a dia amb totes les garanties. 

Les actuacions consistiran en la reparació d’algunes de les finestres i les portes, la renovació dels banys i la millora el paviment de la vorera i el pati. Entre altres actuacions, també està revist habilitar un espai perquè els mestres puguin guardar el material docent. 

D'aquestes problemàtiques n'ha parlat avui per Ràdio Balaguer Eugènia Puig-gròs, alcaldessa del municipi. 

Àudio 

L'escola actual d'Albesa, construïda als anys 50, presenta importants problemes d'estructura, una notable manca d'espai i l'existència de mòduls prefabricats, característiques que, segons han assegurat fonts del Departament d'Ensenyament, fan que sigui una de les noves construccions escolars a prioritzar. 

L'AMPA, professat i veïns, han realitzat diferents actuacions reivindicant una escola digna i segura per als 126 alumnes amb què ha comptat el centre enguany. Una de les accions va ser enregistrar un Lipdup per reivindicar la construcció de la nova escola, unes demandes amb les quals conviuen els veïns i veïnes del poble des de fa una quinzena d'anys. 

En aquest sentit, Eugènia Puig-gròs ha parlat també de la proposta feta des del Departament d'Educació per tal que l'ajuntament assumeixi el cost la construcció de la nova escola, amb el compromís que un cop certificada la nova obra, el mateix Departament abonaria els diners d'aquesta despesa a l'ajuntament, una fòrmula similar a la que s'aplicarà a Balaguer per la construcció de la nova escola Mont-roig.  

En aquest sentit, l'alcaldessa ha valorat la proposta com a poc assumible, ja que la capacitat d'endeutament d'un municipi com Albesa és poca, tot i tenir unes finances sanejades, els ingressos no serien suficients. Per això des del municipi es veu poc possible assumir un cost que pot arribar als 4 milions d'euros. Així i tot, des de l'ajuntament sempre estan disposats a parlar de qualsevol tipus de proposta. 

Àudio 

L'Ajuntament d'Albesa, juntament amb l'AMPA, equip docent i veïns i veïnes del municipi, continuaran lluitant, d'una manera conjunta, per la construcció d'un nou equipament escolar al poble com més aviat millor.

Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius


Altres notícies comarcals

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de més del 50%, en especial el petit comerç, ensenyament, i l'administració publica. A Balaguer, la majoria del petit comerç a baixat la persiana

»Ràdio Balaguer se suma a la convocatòria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mínims només es farà un únic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

»Balaguer celebra el proper cap de setmana una nova edició, la 28a, de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió, un certamen el muntatge del qual ja ha començat, un dia abans del previst per la vaga convocada per demà divendres.

»L'atenció primària de Lleida es mobilitza contra el càncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoració del CAP amb els nou símptomes més importants davant la detecció precoç del càncer de mama.

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, després del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farà a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»L'Escola de Música de Balaguer ha ofert avui un repertori de cançons populars a la residència Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la música popular a les residències i casals de la gent gran

»L'Escola de Música de Balaguer ingressa la documentació històrica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbà de Balaguer realitzarà aquest divendres 18 d'octubre serveis mínims per la convocatòria de vaga. Circularà de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer ha suspès la sortida d’aquest divendres al Liceu per anar a veure l'Òpera Turandot a causa de la vaga.

»Serveis mínims d'FGC per a la jornada de vaga general del dia 18 d'octubre Ferrocarrils. El tren Lleida-La Pobla oferira el 50% del servei habitual a les hores punta tant del matí com de la tarda i del 25% la resta de la jornada


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt