Diumenge 15 de Setembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

23-08-2019

Balaguer repartirà díptics informatius per donar a conèixer com podem lluitar contra el mosquit tigre. La prevenció és el millor mètode per controlar aquest insecte que es va detectar a Catalunya l'any 2004

L’Ajuntament de Balaguer començarà a repartir la setmana que ve díptics informatius per al control del mosquit tigre.
 
Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer la tècnica de l'àrea de Salut de l'ajuntament de Balaguer, Iolanda Mor, que ens ha explicat que el repartiment, que es farà sobretot en locals públics, complementarà la difusió que ja es va començar a fer a través d'aquesta emissora a finals de juliol. Els díptics recullen la informació bàsica sobre com tractar les picades i com evitar la proliferació d'aquest mosquit, entre altres qüestions.
 
Àudio. 
 
La mateixa Iolanda Mor recorda que les altes temperatures i l’aigua estancada ajuden a augmentar la població d'aquest mosquit per la qual cosa el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques eliminant, per exemple, tots els punts d’aigua on pot créixer.
 
Àudio. 
 
En els díptics que es repartiran a finals de la setmana que ve també s'explica què cal fer si ens pica un mosquit tigre, rentar i desinfectar bé la zona picada, alhora que també s'informa d'algunes de les mesures que es poden adoptar per evitar les picades, per exemple, instal•lar teles mosquiteres a les obertures i en el cas d’anar a un lloc on pot haver-hi presència d'aquest mosquit portar roba de màniga llarga, pantalons llargs i mitjons. 
 
Àudio. 
 
Les pluges d'aquest mes d'agost fan preveure un augment de la quantitat de mosquits les properes setmanes en molts indrets de Catalunya tot i que, segons Iolanda Mor, no és el cas de Balaguer, on les precipitacions han estat poc abundants.
 
El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, Informatius

Altres notícies comarcals

»Una Plaça Mercadal plena de Gom a Gom rep l’infant Pere. La pujada de torxes, el ball de l'Harpia i un gran sopar a l’espai de les Tabernes han completat la jornada encara que la pluja no ha permès fer els concerts de la nit

»La festa de l'Harpia Balaguer ha tornat a comptar novament amb l'espai gastronòmic les Tavernes al bell mig de la Plaça Mercadal. Enguany amb productes amb el distintiu Noguerament Bó

»VÍDEO > L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es fa aquest dissabte 14 de setembre durant tot el dia al carrer del Pont.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana l’Harpia, Balaguer Medieval acull el campament medieval liderat pel grup de recreació Fets Històrics amb recreacionistes vinguts d’arreu del territori.

»SAÜC PRESENTA EL SEU NOU VIDEOCLIP 'HARPIA'

»VÍDEO > Aquest divendres ha tingut lloc a Balaguer la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer, ara fa 700 anys.

»Una visita guiada al Castell Formós i la lectura teatralitzada d'alguns fragments de la 'Crònica del rei Pere el Cerimoniós' clouen la 1a jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós celebrada aquest divendres a Balaguer

»Des d'avui divendres i durant tot el cap de setmana Balaguer es convertirà en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

»L'Associació de Veïns del Centre Històric de Balaguer organitza, un any més, la Mostra d'oficis antics. Es farà aquest dissabte 14 d'agost durant tot el dia al carrer del Pont

»La CHE dona el permís al pàrquing d'autocaravanes de Balaguer sense que de moment els usuaris puguin pernoctar al ser zona inundable.

»Aquest divendres té lloc la primera jornada d'estudis Rei Pere el Cerimoniós en motiu de la commemoració del naixement del rei Pere III a Balaguer ara fa 700 anys. La jornada es fa coincidint amb l'nici de l'Harpia

»Aquest dijous s'ha inaugurat l'exposició de la 5a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida a Balaguer. Fins al 15 d'octubre es podrà visitar a la Sala d'exposicions de la Paeria de Balaguer.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt