Dissabte 19 d'Octubre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 17 d'octubre.


Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

20-09-2019

La Diputació inicia les obres de restauració del Castell d'Alòs de Balaguer. Les actuacions en aquesta construcció datada del segle VIII comptaran amb un pressupost de 108.537€

La Diputació de Lleida emprèn obres de restauració al Castell d’Alòs de Balaguer que és de la seva titularitat. Aquestes obres continuen les actuacions que es van iniciar l’any 2009 amb la consolidació de la muralla sud-oest.
 
El Castell d’Alòs de Balaguer és un edifici d’interès històric notable. Es considerava que la seva construcció datava del segle XI però recents estudis de datació amb radiocarboni, contrastada en dos laboratoris, permeten situar les primeres construccions en el segle VIII, en temps d’influència carolíngia a les nostres terres, tal i com ja es va donar a conèixer el passat 7 de febrer.
 
Les obres d’aquesta fase consistiran en la excavació arqueològica de la part superior del castell i la consolidació de la torre del segle VIII esfondrada, la qual es refarà parcialment per tal de donar seguretat estructural a les restes que es conserven i facilitar la seva reutilització com a mirador.
 
El pressupost de l’obra adjudicada és de 108.537€ i està previst efectuar la comprovació del replanteig de les obres el dia 27 de setembre de 2019.
 
La identificació d’aquestes referències cronològiques implica un canvi important en la valoració de l’antiguitat del monument –que es pressuposava que datava del segle XI-, així com en la interpretació de l’organització del territori de la Noguera al voltant dels segles VIII i X.
 

Altres notícies comarcals

»Balaguer ha obert les portes de la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»VÍDEO > Aquest cap de setmana Balaguer acull la 28a edició de Firauto, la fira del vehicle d'ocasió. En total participen a Firauto 22 expositors que ofereixen més de 200 vehicles.

»El dissabte 19 d'octubre es celebrarà una nova edició la Festa de la Bicicleta a Balaguer. Sortirà del Parc de la Transsegre i farà un recorregut apte per a totes les edats pels carrers de Balaguer.

» La ciutat de Balaguer acull una nova edició de Firauto, la Fira del vehicle de segona mà i complements, els dies 19 i 20 d’octubre, al pavelló Inpacsa. L’acte inaugural té lloc el dissabte a les 11.00 h i serà presidit per Carles Gibert Bernaus

»El nou cicle 'A ESCENA' del Teatre de Balaguer s'inicia aquest dissabte amb Il Velatorio, després del canvi de dia per motius de la vaga general. Es farà a les 20.30 h, al Teatre Municipal.

»Catalunya viu la vaga convocada per la Intersindical CSC i IAC amb un seguiment de més del 50%, en especial el petit comerç, ensenyament, i l'administració publica. A Balaguer, la majoria del petit comerç a baixat la persiana

»Ràdio Balaguer se suma a la convocatòria de vaga d'aquest divendres. En obligat compliment dels serveis mínims només es farà un únic informatiu a les 13.30h. Quedaran suspesos la resta de programes.

»L'atenció primària de Lleida es mobilitza contra el càncer de mama. L'EAP Balaguer fa una decoració del CAP amb els nou símptomes més importants davant la detecció precoç del càncer de mama.

»L'Escola de Música de Balaguer ha ofert avui un repertori de cançons populars a la residència Santa Maria. La iniciativa forma part del projecte per apropar la música popular a les residències i casals de la gent gran

»L'Escola de Música de Balaguer ingressa la documentació històrica del centre a l'Arxiu de la Noguera.

»Aquest cap de setmana al Cinema Balaguer podreu veure dues grans pel-licules, 'JOCKER' i 'PARADISE HILLS'.

»El Bus urbà de Balaguer realitzarà aquest divendres 18 d'octubre serveis mínims per la convocatòria de vaga. Circularà de 07.30 a 10.30, de 12.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.15.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt