Divendres 05 de Juny
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

20-09-2019

La Diputació inicia les obres de restauració del Castell d'Alòs de Balaguer. Les actuacions en aquesta construcció datada del segle VIII comptaran amb un pressupost de 108.537€

La Diputació de Lleida emprèn obres de restauració al Castell d’Alòs de Balaguer que és de la seva titularitat. Aquestes obres continuen les actuacions que es van iniciar l’any 2009 amb la consolidació de la muralla sud-oest.
 
El Castell d’Alòs de Balaguer és un edifici d’interès històric notable. Es considerava que la seva construcció datava del segle XI però recents estudis de datació amb radiocarboni, contrastada en dos laboratoris, permeten situar les primeres construccions en el segle VIII, en temps d’influència carolíngia a les nostres terres, tal i com ja es va donar a conèixer el passat 7 de febrer.
 
Les obres d’aquesta fase consistiran en la excavació arqueològica de la part superior del castell i la consolidació de la torre del segle VIII esfondrada, la qual es refarà parcialment per tal de donar seguretat estructural a les restes que es conserven i facilitar la seva reutilització com a mirador.
 
El pressupost de l’obra adjudicada és de 108.537€ i està previst efectuar la comprovació del replanteig de les obres el dia 27 de setembre de 2019.
 
La identificació d’aquestes referències cronològiques implica un canvi important en la valoració de l’antiguitat del monument –que es pressuposava que datava del segle XI-, així com en la interpretació de l’organització del territori de la Noguera al voltant dels segles VIII i X.
 

Altres notícies comarcals

»Càritas Balaguer col·labora amb els centres educatius de la ciutat amb la impressió i repartiment dels dossiers de treball fets per les escoles durant el confinament als alumnes més vulnerables o que no disposen de tecnologia. 

»L'escriptor Rafel Nadal serà el protagonista del programa Va de llibres, el proper dimarts a Ràdio Balaguer. Aquest dijous ha estat a la llibreria l'Argonauta signant exemplars de les seves novel·les.

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Els camins de la Rut, BAULENAS, Lluís-Anton. editat per Proa

»El grup d'ERC porta a debat en el ple d'avui dijous una moció perquè les persones afectades per un ERTO cobrin les prestacions i una altra perquè s'aclareixin les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola

»Junts per Balaguer retira de l'ordre del dia del ple d'avui la moció contra el tancament dels punts de guaita de Catalunya i en presenta una d'urgència sobre la reobertura dels centres escolars

»El grup municipal de la CUP porta a debat en el ple d'aquest dijous una moció perquè es creï una targeta moneder d'impacte social i una altra perquè es confeccioni el pressupost del 2020 de forma participativa

»La Paeria de Balaguer durà a terme aquesta nit, si les condicions meteorològiques ho permeten, uns tractaments fitosanitaris al arbrat de la ciutat per combatre plagues

»Des d'aquest dimarts i fins al proper dilluns 8 de juny es poden dur a terme les preinscripcions per als cicles formatius de grau mitjà. A Balaguer, l'Institut Almatà ofereix 3 modalitats diferents. 

»El Col·lectiu Llibertat s'ha trobat de nou aquest dijous al Mercadal per reprendre les seves reivindicacions, tot respectant les mesures de protecció. L'acte ha inclòs un homenatge al company Eduard. 

»L'Escola Municipal de Música de Balaguer ha ofert fins aquest dimecres la preinscripció per al curs vinent. Dijous 4 i divendres 5 es faran les preinscripcions presencials, concertant sempre cita prèvia. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Un combat, de SÜSKIND, Patrick. Editat per Amsterdam

»L'Oficina d'Afers Socials de Balaguer reprèn aquesta setmana l'atenció presencial, després de l'aturada causada per la Covid-19. De dilluns a dijous, i amb cita prèvia, s'atenen temes d'habitatge i desnonaments entre altres.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt