Diumenge 09 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

31-10-2019

La Comissió d'urbanisme de Lleida informa sobre el projecte d'ampliació del Campus científic de Torrelameu

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, presidida pel secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha emès avui un primer informe sobre el projecte de l’Ajuntament de Torrelameu (Noguera) i la Diputació de Lleida per ampliar l’actual Campus científic del municipi amb un nou centre de recerca tecnològica del sector porcí.
 
El Campus ocupa actualment 1,35 hectàrees a l’est de Torrelameu, i inclou el Centre d’Estudis Porcins (CEP), el Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) i la Unitat Quirúrgica Docent Veterinària de la Universitat de Lleida (UQD), inaugurada tot just el passat mes de març.
 
Amb la construcció de la UQD ha quedat pràcticament esgotat el sòl disponible al Campus però el desenvolupament de les tasques d’investigació precisa de noves instal•lacions. És per això que es proposa qualificar de sòl per a equipaments un total de 23.760 m2 situats entre la carretera LV-9224b, el carrer de Vilanova de la Barca i la carretera C-12.
 
En aquesta ubicació es construirà un nou centre de recerca tecnològica especialitzada en el sector porcí, reforçant així el Campus com a conjunt d’equipaments docents i científics especialitzats d’abast supramunicipal. Igualment, es consolida la importància del Campus per al desenvolupament econòmic i social del municipi, contribuint a l’equilibri territorial en l’àmbit dels estudis superiors, la recerca i la transferència tecnològica en el sector primari. A més, es preveu una franja lineal de zones verdes, de més de 2.200 m2, paral•lela a la carretera LV-9224b, que connectarà el Campus amb el nucli de Torrelameu.
 
Ampliació del sistema d’equipaments públics
 
Finalment, la Comissió ha aprovat una modificació del planejament de Vallbona de les Monges (Urgell) que canvia la qualificació de 30 àmbits, tant de sòl urbà com de sòl no urbanitzable, dels seus tres nuclis de població: Montblanquet, Rocallaura i Vallbona de les Monges.
 
Els canvis de qualificació permetran a l’Ajuntament guanyar 12.922 m2 per ampliar el sistema d’equipaments públics, millorar el sistema viari i reconèixer serveis tècnics existents, a més d’esmenar d’alguna errada. En aquest cas, la Comissió d’urbanisme ha aprovat la modificació però l’Ajuntament haurà de presentar un text refós amb algunes consideracions abans que pugui entrar en vigor.
 

Altres notícies comarcals

»Balaguer ha celebrat la tradicional Festa dels Anissets de Sant Domènec. Enguany sense missa i amb un concert de sardanes.

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt