Dimecres 26 de Febrer
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

06-11-2019

Alemany presenta a la Llotja les caixes d’Art i Torró de col•lecció amb valor social il•lustrades per artistes amb discapacitat d’Ilersis Shalom, Fundació Aspros, la Torxa i l’Estel.

Torrons i Mel Alemany ha donat el tret de sortida avui amb una torronada a La Llotja a la campanya de torró 2019 amb la presentació de les Caixes Regal Art i Torró de col•lecció amb valor social. Aquest any se'n presenten 4 models amb il•lustracions inspirades en les abelles elaborades per persones amb discapacitat de les quatre entitats lleidatanes que treballen per la marca: Ilersis Shalom, La Torxa, Fundació Aspros i l'Estel. 
 
Les caixes es poden adquirir a les botigues Bo de Shalom de Lleida, al Monestir de les Avellanes, a la Botiga Delsams de Balaguer i a la Botiga OliCastelló de Castelló de Farfanya. També es poden comprar a la botiga d’Alemany i a Cal Pau, a Os de Balaguer.
 
Alemany ha promogut el concurs "Art Cru Alemany" en el marc del qual tots els artistes de cada entitat han presentat una obra. D'entre totes elles se n'ha escollit una de cada centre, que és la que s'ha estampat a la caixa d'art que aquest any com a novetat a banda de contenir torró també introdueix la mel. 
 
 
La caixa està pensada de fet, per ser "un regal dolç amb valor social que pugui adquirir-se tot l'any" tal i com explica el gerent d'Alemany, Ferran Alemany. Conté els productes premiats als Premis Great Taste Awards, els Oscars de l'alimentació delicatessen. De fet la marca d'Os de Balaguer es va convertir aquest 2019 en l'empresa més premiada de l'estat en aquests guardons de reconeixement internacional.
 
 
Concurs 'Art Cru', l'art sense processar
El projecte artístic d'aquest any s'ha basat en el concepte 'Art Cru' entès com l'art sense processar, en què l’important és l’expressió, més enllà de la formalitat. Els autors que han resultat guanyadors de les quatre il•lustracions són: Silvia Tribulietx (Ilersis Shalom), David Padilla (Fundació Aspros), Jèssica Vidal (L’Estel) i Josep Giralt (La Torxa), que han rebut avui el premi de mans del gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany. 
 
L'acte ha consistit en un tast de torró i una actuació musical del cantautor balaguerí Joan Blau, que ha dedicat als assistents la cançó 'Ulls de mel i de torró' del seu darrer disc, la Clau. 
 
L'Univers Alemany: 'Art, Cultura, Humanitat'
L'acte s'emmarca en el projecte l'Univers Alemany que resumeix els valors de la marca: 'Art, Cultura, Humanitat' i que es tradueix en l'aposta per l'art per promocionar el propi territori, el Montsec amb una aposta per la cultura i la no robotització i la humanització dels processos de producció. De fet Alemany ocupa diàriament 60 persones de 4 centres especials de treball del Tercer Sector de les Terres de Lleida, que s'afegeixen a les 25 persones que treballen al seu obrador d'Os de Balaguer.
 

Altres notícies comarcals

»Aquest proper diumenge, 1 de març, es farà la presentació del nou ''Espai dels Jueus Medievals de Balaguer'' al Museu de la Noguera.

»La Taula Territorial de Balaguer de l'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària fixa 'El deteriorament del centre històric, formació de guetos', com la seva prioritat d'actuació, després d'analitzar les propostes votades per la ciutadania.

»El grup municipal de Junts per Balaguer presenta al Ple d'aquest dijous a Balaguer una moció en defensa del món rural, la figura del pagès i el medi ambient.

»Dimecres 26 a les 8 del vespre a la Biblioteca tindrà lloc l'activitat  per a públic adult 'Més enllà de la força d'un destí' a càrrec de Martí Gironell i Pep Poblet , un maridatge entre literatura i música, acompanyat d'una degustació de vi.

»S'obren les inscripcions pel curs CRE per a poder formar part de la colla de diables de Balaguer.

»Aquest dilluns en el marc del projecte Biblioteques amb D.O s'ha fet l'activitat, 'A les dones ens agrada més suau? La darrera activitat del cicle serà Més enllà de la força d'un destí, de Martí Gironell i Pep Poblet el dimecres 26

»Aquest diumenge 1 de març es farà a les 12,30h la presentació del nou 'Espai dels Jueus Medievals de Balaguer' al Museu de la Noguera. Prèviament a les 11,30 conferència 'Conversos i criptojueus a la Balaguer medieval'

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari el diumenge dia 1 de març del darrer espectacle del cicle d'espectacles familiar Emboirats amb l'obra de teatre 'Gran Reserva' de Rhum&Cia.

»Un any més, el Carnestoltes del Congre inunda de colors, música i gresca la ciutat de Balaguer. S'ha celebrat durant tot el cap de setmana i des de l'organització assenyalen que ha estat un dels més participatius dels darrers anys

»La música, el vi i la lectura, protagonistes aquest dilluns en el marc del projecte Biblioteques amb D.O amb l'activitat, 'A les dones ens agrada més suau? Vi entre amigues' dirigida al públic adult, especialment a dones.

»Aquest diumenge s'ha celebrat a Balaguer la rua infantil del Carnestoltes del Congre. S'han premiat les millors carrosses, vehicles amb remolc i comparses i s'ha repartit l'Olla amb Congre.

»La Tribu 43 guanya el concurs de Concurs de comparses del Carnestoltes del Congre 2020 a Balaguer, que ha aplegat molta gent a la rua i posterior com petició a la Plaça del Mercadal.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt