Divendres 15 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

07-11-2019

Els treballadors encarregats del servei de la recollida de la brossa a la comarca de la Noguera no compleixen els serveis mínims i bloquegen l'entrada a l'abocador com a mesura de pressió per arribar a un acord amb l'empresa, FCC

La quinzena de treballadors encarregats del servei de la recollida de la brossa a la comarca de la Noguera ha començat aquest dijous una vaga com a mostra de protesta perquè no han arribat a un acord per millorar el seu salari, ni signar un "conveni col•lectiu digne". Una aturada que es preveu allargar fins demà divendres, dia en què està prevista una mediació al Departament de Treball. Aquesta decisió arriba després d'una llarga jornada de negociació ahir dimecres entre les parts afectades, la plantilla, l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i el consell comarcal de la Noguera. La vaga ha començat a les dotze de la nit i afecta el servei de tota la comarca. 
 
De les negociacions d'ahir i de l'inici de la vaga n'ha parlat avui a Ràdio Balaguer el delegat de personal de la plantilla de FCC a la Noguera, Jordi Hernández.
 
Àudio....
 
Per ara, només s'han convocat dos dies de vaga, tot i que en cas de no arribar a un acord divendres, començarà una vaga indefinida a partir de dilluns.
 
Àudio.....
 
Des del Consell Comarcal de la Noguera s'ha indicat que la vaga és conseqüència d'un conflicte laboral entre l'empresa FCC i els seus treballadors, que fa anys que negocien, entre altres, el conveni col•lectiu. En aquest sentit, asseguren que des del consell no s'intervé en aquesta negociació atès que és un "conflicte estrictament laboral" tot i que des de l'ens s'ha treballat per encarrilar un acord entre treballadors i empresa.
 
El gerent del consell comarcal, Jordi Oronich, ha admès avui que ahir es van consensuar unes xifres, uns augments salarials entre empresa i treballadors que FCC va decidir que havia d'assumir el consell, cosa amb la qual no hi estan d'acord ja que, com apuntàvem fa un moment, des de l'ens asseguren que és un conflicte estrictament laboral.
 
Àudio....
 
Pel que fa als serveis mínims establerts pel Departament de Treball de la Generalitat per tal de garantir la higiene i la salubritat a la via pública, consistents en un 50% de recollida de totes les fraccions (rebuig, orgànica, paper, envasos i vidre) i en un 25% del servei de deixalleria, aquests avui no s'han complert, ja que han desaparegut les claus de tots els camions. Tampoc aquesta passada nit, l'ajuntament de Balaguer ha pogut dipositar les escombraries, la fracció del rebuig a l'abocador, a l'estar bloquejada l'entrada per un dels camions de l'empresa.
 
En la reunió de demà a Treball el consell comarcal exigirà a l'empresa que compleixi els serveis mínims.
 
Àudio...
 
Recordem que la plantilla del servei, formada per 15 treballadors, demana a l'empresa, FCC (Fomento de Construcciones y Contratas), que tingui en compte les propostes de millores salarials presentades pels treballadors, així com el compromís d'un conveni col•lectiu abans que acabi l'any. 
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

Altres notícies comarcals

»L'ajuntament de Balaguer ha aprovat sense sorpreses aquest dijous, 14 de novembre, el pressupost del 2019, un pressupost 'de tràmit' que ascendeix a 17,3 milions d'euros. L'equip de govern ja comença a treballar amb el del 2020.

»L'ajuntament de Balaguer porta a aprovació aquest dijous el pressupost del 2019, un pressupost de tràmit un capítol d'inversions de 200.000 euros al consistori i 30.000 a l'Impic.

»La Paeria de Balaguer fa una crida perquè entitats i ciutadania participin en el procés del pressupost participatiu per fer-lo més atractiu. Les votacions han començat aquest matí i s'allargaran fins al 21 de novembre

»Divendres 15 de novembre a les 6 de la tarda a la biblioteca tindrà lloc la segona hora del conte en anglès Storytime 'The Far West' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

»En motiu del 125è aniversari de l’Assemblea de la Unió Catalanista celebrada a Balaguer l'any 1894, el proper diumenge, 17 de novembre, es faran una sèrie d’actes per celebrar aquesta efemèride

»Fins al 21 de novembre es poden fer les votacions per escollir alguns dels 6 projectes inclosos a la partida del pressupost participatiu de Balaguer. Espot votar mitjançant una app, a femlanostra.balaguer.cat i presencialment al Casal la Pallavacara

»L'ajuntament de Balaguer porta a aprovació aquest dijous el pressupost del 2019. És un pressupost de tràmit, segons el paer en cap, que ascendeix a 17,3 milions d'euros amb un capítol d'inversions de 200.000 euros al consistori i 30.000 a l'Impic.

»Aquest dimecres es presenten, a les 8 del vespre i a la Sala d'actes de la Paeria de Balaguer, els 6 projectes inclosos a la partida del pressupost participatiu. Les diferents propostes es podran votar del 14 al 21 de novembre

»Dissabte tindrà lloc la presentació del mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida. La presentació es farà a les 12 del migdia a la sala d'Actes de la Paeria de Balaguer

»Aquest dimarts s'ha fet entrega a l'Associació L'Estel de Balaguer dels 750 euros de recaptació aconseguits amb una part de les entrades del concert de Love of Lesbian de la ma de Kroma Espectacles i Postureig de Lleida.

»L'Obra Social 'la Caixa' col·labora amb 6.000 euros en ajudes amb Càritas d'Urgell. Els principals beneficiaris l'any 2018 van ser activitats per infants, programes d'acollida i acompanyament, ajuts socials i activitats formatives.

»Balaguer se suma, un any més, al Gran Recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre. Es tracta d’un esdeveniment solidari per recollir aliments per les famílies més necessitades al qual participaran deu supermercats de la ciutat


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt