Divendres 29 de Maig
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

07-11-2019

Els treballadors encarregats del servei de la recollida de la brossa a la comarca de la Noguera no compleixen els serveis mínims i bloquegen l'entrada a l'abocador com a mesura de pressió per arribar a un acord amb l'empresa, FCC

La quinzena de treballadors encarregats del servei de la recollida de la brossa a la comarca de la Noguera ha començat aquest dijous una vaga com a mostra de protesta perquè no han arribat a un acord per millorar el seu salari, ni signar un "conveni col•lectiu digne". Una aturada que es preveu allargar fins demà divendres, dia en què està prevista una mediació al Departament de Treball. Aquesta decisió arriba després d'una llarga jornada de negociació ahir dimecres entre les parts afectades, la plantilla, l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i el consell comarcal de la Noguera. La vaga ha començat a les dotze de la nit i afecta el servei de tota la comarca. 
 
De les negociacions d'ahir i de l'inici de la vaga n'ha parlat avui a Ràdio Balaguer el delegat de personal de la plantilla de FCC a la Noguera, Jordi Hernández.
 
Àudio....
 
Per ara, només s'han convocat dos dies de vaga, tot i que en cas de no arribar a un acord divendres, començarà una vaga indefinida a partir de dilluns.
 
Àudio.....
 
Des del Consell Comarcal de la Noguera s'ha indicat que la vaga és conseqüència d'un conflicte laboral entre l'empresa FCC i els seus treballadors, que fa anys que negocien, entre altres, el conveni col•lectiu. En aquest sentit, asseguren que des del consell no s'intervé en aquesta negociació atès que és un "conflicte estrictament laboral" tot i que des de l'ens s'ha treballat per encarrilar un acord entre treballadors i empresa.
 
El gerent del consell comarcal, Jordi Oronich, ha admès avui que ahir es van consensuar unes xifres, uns augments salarials entre empresa i treballadors que FCC va decidir que havia d'assumir el consell, cosa amb la qual no hi estan d'acord ja que, com apuntàvem fa un moment, des de l'ens asseguren que és un conflicte estrictament laboral.
 
Àudio....
 
Pel que fa als serveis mínims establerts pel Departament de Treball de la Generalitat per tal de garantir la higiene i la salubritat a la via pública, consistents en un 50% de recollida de totes les fraccions (rebuig, orgànica, paper, envasos i vidre) i en un 25% del servei de deixalleria, aquests avui no s'han complert, ja que han desaparegut les claus de tots els camions. Tampoc aquesta passada nit, l'ajuntament de Balaguer ha pogut dipositar les escombraries, la fracció del rebuig a l'abocador, a l'estar bloquejada l'entrada per un dels camions de l'empresa.
 
En la reunió de demà a Treball el consell comarcal exigirà a l'empresa que compleixi els serveis mínims.
 
Àudio...
 
Recordem que la plantilla del servei, formada per 15 treballadors, demana a l'empresa, FCC (Fomento de Construcciones y Contratas), que tingui en compte les propostes de millores salarials presentades pels treballadors, així com el compromís d'un conveni col•lectiu abans que acabi l'any. 
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

Altres notícies comarcals

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, L’esqueix de carn, de LANÇON, Philippe. Editat per Angle

»L'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Balaguer preveu obrir inscripcions la segona quinzena de juny. Aquesta setmana s'acabarà l'enquesta entre els alumnes del curs actual per poder fer la reserva de places. 

»La Paeria de Balaguer publicarà a finals de juny un llibret on s'inclouran totes les activitats d'estiu que se celebraran a Balaguer fins al mes de setembre

»La Paeria de Balaguer treballa en el disseny d'un Pla Estratègic Cultural per definir les línies mestres de com ha de ser la ciutat a nivell cultural els propers 15 anys.

»Creu Roja entrega un lot de berenar als infants amb seguiment, gràcies a Actel i Villart Logístic. L'entitat ho fa habitualment durant el curs escolar i gràcies a aquest donatius ho ha pogut realitzar ara de forma excepcional. 

»La Paeria de Balaguer dona resposta a la crisi ocupacional provocada per la COVID-19 i millora el servei de borsa de treball de l'Àrea d'Ocupació

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, Nou illes al nord, de BATET, Mònica. Editat per Més llibres, 2019

»El Museu de la Noguera publica un nou vídeo de la Maria Bullfarines dedicat al desconfinament. En clau d'humor, la Maria dona una sèrie de consells per gaudir del retorn a la vida social, sense oblidar les mesures de seguretat. 

»Un centenar de biblioteques públiques reactiven el servei de préstec amb cita prèvia. A Balaguer, la biblioteca municipal el reactivarà el proper dilluns 1 de juny i el servei es prestarà a la planta baixa de l'edifici

»La Paeria de Balaguer farà pública a finals d'aquesta setmana una nova agenda extraordinària en què es detallaran els actes previstos per aquest mes de juny. L'agenda es distribuirà a través de les xarxes socials.

»La companyia Íntims Produccions durà a terme l'assaig del seu darrer espectacle al Teatre de Balaguer. Serà durant la segona quinzena del mes d'agost i la iniciativa forma part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

»La Paeria de Balaguer es reuneix amb els paradistes del mercat setmanal que no són del sector de l'alimentació per posar damunt la taula les pautes a seguir en funció de com evolucioni la pandèmia de la covid-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt