Dilluns 27 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

08-11-2019

Aquest divendres, en acabar el pregó de la Festa Major de Balaguer, s'han entregat a la mateixa sala d'actes de la Paeria i seguint la línia dels últims anys, els guardons de la 8a edició dels premis Ziryab.

 
Balaguer convoca anualment el premis Ziryab de creació musical i literària per  incentivar la producció artística i ampliar el repertori de relats breus i composicions per a conjunts instrumentals infantils. 
 
Pel que fa als relats, enguany s'han presentat als premis un total de 25 obres, més que l'any passat, obres que han de servir per ampliar el repertori de llegendes ambientades a Balaguer i de composicions musicals per tal de poder-les llegir i interpretar durant la Nit de Llegendes que se celebra a finals de juny.
 
Pel que fa a la categoria de relats s'ha entregat el primer premi de 600 euros a Joan.V Sampedro Cortés amb l'obra, Mohammad i el llop. I un accèssit dotat amb 200 euros per a Martí Jarenño Andreu. amb l'obra Breu història dén Biker Dad.
 
En el cas de les composicions musicals s'han presentat un total de 7 treballs, una xifra no molt elevada, però majoritàriament provinents de compositors joves. 
 
El primer premi ha estat ex aequo, és a dir, que compartiran el premi, de 1.000 euros, Joan Momné Bonillo amb l’obra Un dia al cau dels llops i Martí Delgado Pont amb l'obra Suite de llops. També hi ha hagut un accèssit sense dotació econòmica per a Ignació Javier de Olazabal amb l'obra Suite 'Licaón'. 
 
Un cop entregats els guardons, s'ha ofert, com sempre, l'actuació dels alumnes de l'Escola Municipal de Música.
 

Altres notícies comarcals

»Aquest dissabte s'ha fet un taller d'Hipopressius al Casal Lapallavacara. a càrrec de Idansa, Centre de Dansa i Benestar

»Aquest diumenge s'ha fet l'espectacle Pianissimo Circus, a càrrec de Cirquet Confetti, a la sala d'actes de l'Escola de Música de Balaguer. Es tractava de la tercera representació del 2n cicle d'hivern d'espectacles familiars de petit format 'Emboirats'.

»El Teatre Municipal de Balaguer serà escenari aquest diumenge de la representació de l'obra, Eva contra Eva Eva dirigida per Sílvia Munt, i Interpretada per Emma Vilarasau, Andreu Benito, Nausicaa Bonnin i Eduard Farelo.

»Aquest diumenge continua el 2n cicle d'hivern d’espectacles familiars de petit format 'Emboirats' amb Pianissimo Circus, a càrrec de Cirquet Confetti. En aquesta ocasió l’escenari a les 12h serà l’escola de Música de Balaguer.

»La Biblioteca Margarida de Montferrat ha organitza aquest divendres una nova hora del conte en anglès 'Story Times: The world's worst witch' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana per segona setmana consecutiva '1917' i l'estrena de 'RICHARD JEWELL'

»Aquest divendres ha començat el curs d'auxiliar oficial d'inspecció veterinària al CEI Balaguer. Permetrà als assistents que el completin una inserció laboral en els diversos escorxadors de la zona de Lleida i comarques.

»El CDR Balaguer ha preparat una acció aquest divendres a la tarda. Es tracta d'una concentració a la Plaça del Mercadal.

»La Fundació Marguerida de Montferrato presentarà, a les 8 del vespre, l'exposició Impactos de Ramón Cerezo. L'exposició Impactos de Ramón Cerezo estarà oberta fins el 18 d'abril de 2020.

»Aquest matí continuen les tasques de neteja del tram de la carretera C-12z a la seva sortida de Balaguer en direcció Àger, que continua tancada a la circulació. D'altra banda, continuen tancats els accessos al riu com a mesura preventiva.

»Xerrada informativa: Seguretat jurídica, seguretat a les xarxes dissabte 25 de gener de 2020

»Balaguer ha presentat aquest dijous els actes de 'Ciutat del Bàsquet Català 2020'. Durant tot l'any s’han programat tot un seguit d’activitats que ompliran la ciutat de bàsquet.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt