Divendres 15 de Novembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramJornada tècnica
'L'alimentació i el territori'

Cartell
Dijous 21 de novembre.


Concurs
Participa al concuts del fent ruta.


Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

08-11-2019

Aquest divendres, en acabar el pregó de la Festa Major de Balaguer, s'han entregat a la mateixa sala d'actes de la Paeria i seguint la línia dels últims anys, els guardons de la 8a edició dels premis Ziryab.

 
Balaguer convoca anualment el premis Ziryab de creació musical i literària per  incentivar la producció artística i ampliar el repertori de relats breus i composicions per a conjunts instrumentals infantils. 
 
Pel que fa als relats, enguany s'han presentat als premis un total de 25 obres, més que l'any passat, obres que han de servir per ampliar el repertori de llegendes ambientades a Balaguer i de composicions musicals per tal de poder-les llegir i interpretar durant la Nit de Llegendes que se celebra a finals de juny.
 
Pel que fa a la categoria de relats s'ha entregat el primer premi de 600 euros a Joan.V Sampedro Cortés amb l'obra, Mohammad i el llop. I un accèssit dotat amb 200 euros per a Martí Jarenño Andreu. amb l'obra Breu història dén Biker Dad.
 
En el cas de les composicions musicals s'han presentat un total de 7 treballs, una xifra no molt elevada, però majoritàriament provinents de compositors joves. 
 
El primer premi ha estat ex aequo, és a dir, que compartiran el premi, de 1.000 euros, Joan Momné Bonillo amb l’obra Un dia al cau dels llops i Martí Delgado Pont amb l'obra Suite de llops. També hi ha hagut un accèssit sense dotació econòmica per a Ignació Javier de Olazabal amb l'obra Suite 'Licaón'. 
 
Un cop entregats els guardons, s'ha ofert, com sempre, l'actuació dels alumnes de l'Escola Municipal de Música.
 

Altres notícies comarcals

»L'ajuntament de Balaguer ha aprovat sense sorpreses aquest dijous, 14 de novembre, el pressupost del 2019, un pressupost 'de tràmit' que ascendeix a 17,3 milions d'euros. L'equip de govern ja comença a treballar amb el del 2020.

»L'ajuntament de Balaguer porta a aprovació aquest dijous el pressupost del 2019, un pressupost de tràmit un capítol d'inversions de 200.000 euros al consistori i 30.000 a l'Impic.

»La Paeria de Balaguer fa una crida perquè entitats i ciutadania participin en el procés del pressupost participatiu per fer-lo més atractiu. Les votacions han començat aquest matí i s'allargaran fins al 21 de novembre

»Divendres 15 de novembre a les 6 de la tarda a la biblioteca tindrà lloc la segona hora del conte en anglès Storytime 'The Far West' a càrrec de Kids & Us Balaguer.

»En motiu del 125è aniversari de l’Assemblea de la Unió Catalanista celebrada a Balaguer l'any 1894, el proper diumenge, 17 de novembre, es faran una sèrie d’actes per celebrar aquesta efemèride

»Fins al 21 de novembre es poden fer les votacions per escollir alguns dels 6 projectes inclosos a la partida del pressupost participatiu de Balaguer. Espot votar mitjançant una app, a femlanostra.balaguer.cat i presencialment al Casal la Pallavacara

»L'ajuntament de Balaguer porta a aprovació aquest dijous el pressupost del 2019. És un pressupost de tràmit, segons el paer en cap, que ascendeix a 17,3 milions d'euros amb un capítol d'inversions de 200.000 euros al consistori i 30.000 a l'Impic.

»Aquest dimecres es presenten, a les 8 del vespre i a la Sala d'actes de la Paeria de Balaguer, els 6 projectes inclosos a la partida del pressupost participatiu. Les diferents propostes es podran votar del 14 al 21 de novembre

»Dissabte tindrà lloc la presentació del mata-segells i segell turístic de la Basílica del Sant Crist a càrrec del Club Filatèlic i Numismàtic de Lleida. La presentació es farà a les 12 del migdia a la sala d'Actes de la Paeria de Balaguer

»Aquest dimarts s'ha fet entrega a l'Associació L'Estel de Balaguer dels 750 euros de recaptació aconseguits amb una part de les entrades del concert de Love of Lesbian de la ma de Kroma Espectacles i Postureig de Lleida.

»L'Obra Social 'la Caixa' col·labora amb 6.000 euros en ajudes amb Càritas d'Urgell. Els principals beneficiaris l'any 2018 van ser activitats per infants, programes d'acollida i acompanyament, ajuts socials i activitats formatives.

»Balaguer se suma, un any més, al Gran Recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre. Es tracta d’un esdeveniment solidari per recollir aliments per les famílies més necessitades al qual participaran deu supermercats de la ciutat


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt