Dimarts 07 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

18-11-2019

La Generalitat, mitjançant l'empresa pública Infraestructures.cat, ha tret a concurs l'execució de les obres d'adequació i millora del Parc de Bombers de Balaguer.

L'any 2016 el Govern de la Generalitat de Catalunya va encarregar a Infraestructures.cat, una empresa pública de la mateixa Generalitat, el condicionament i millora de diversos Parcs de Bombers i amb data 31 de juliol d'aquest any 2019 el Secretari General del Departament d'Interior va aprovar el projecte corresponent a aquest encàrrec. 
 
L'edifici actual del Parc de Bombers de Balaguer, realitzat a l'any 1984, és un dels equipaments que serà reformat dins d'aquest projecte. 
 
Tenint en compte que el parc de bombers de Balaguer es troba al Pla d'Almatà, una zona objecte de protecció dins l’àrea de Protecció Arqueològica 1 i que aquesta zona està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, la intervenció es farà exclusivament sobre l'edifici i no se'n modificarà l'entorn ni el subsòl.
 
La nova obra proposa obrir més portes d'entrada de vehicles a la cotxera, canviar les finestres i portes per millorar l'aïllament tèrmic així com millorar l'aïllament a la coberta de l'edifici. A l'interior de l'immoble es farà una redistribució d'espais per adaptar-los a les necessitats actuals, com una ampliació de la cuina, un nou dormitori i es millorarà el sistema de calefacció, entre altres. També es millorarà l'accessibilitat a tot l'edifici. 
 
Tot plegat respon a la necessitat d'adaptar l'equipament al volum de professionals que hi treballen actualment, molt més elevat que per al que estava dissenyat inicialment. 
 
La complexitat de les obres vindrà donada per la necessitat de continuar mantenint l'activitat del parc de bombers durant la durada d'aquestes, fet que comporta l'execució dels treballs per fases no simultànies en tots els àmbits. 
 
En aquest sentit, com que el Parc de Bombers de Balaguer disposa d'un heliport que és base a l'estiu dels helicòpters bombarders encarregats de l'extinció dels incendis forestals, s'ha previst aturar les obres durant aquests mesos més complexes, per no entorpir el bon funcionament de la base. 
 
El Pressupost base de licitació del contracte es fixa en 1.178.644,73 euros (IVA no inclòs), 1.426.160,12 (IVA inclòs), i es preveu que estiguin executades en un termini de 9 mesos, un cop s'hagi adjudicat.
 
El preu del contracte objecte d’aquesta licitació s’abonarà a càrrec de la partida pressupostària 610.0002 corresponent a inversions en edificis i altres construccions per comte aliè del programa 223 de “Prevenció, extinció d’incendis i salvaments” consignada al pressupost d’Infraestructures.cat. 
 

Altres notícies comarcals

»Balaguer dona avui el tret de sortida a les activitats d'estiu programades per les àrees de Joventut i Esports  de la Paeria. El grup Surprise actua a les 9 de la nit a la plaça del teatre en el marc del cicle Música i Tapes

»Circuit Urgellenc es planteja no reprendre la projecció de cinema comercial a Balaguer per manca de rendibilitat i a l'espera de com evolucioni la pandèmia

»Càritas d'Urgell organitza el projecte d'acompanyament a nens, nenes i joves durant els mesos d'estiu, tot i la situació d'excepcionalitat del Covid-19. 14 alumnes es beneficien aquest dies del reforç educatiu. 

»Balaguer inaugura aquest divendres 10 de juliol la nova zona solàrium de la piscina del poliesportiu. Es farà amb el concert de Marina and Marta i hi haurà servei de tapes i entrepans. L'aforament serà limitat.

»Les piscines municipals de Balaguer preparen per al cap de setmana la 27a edició del Mulla't per l'esclerosi múltiple. Tota la recaptació dels dies 11 i 12 de juliol es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

»L’Àrea de joventut de la paeria de Balaguer dona el tret d’inici a les activitats d’oci aquest dimarts 7 de juliol amb l’actuació del grup 'Surprise' al Música i Tapes. El concert començarà a les 9 de la nit a la plaça del Teatre.

»Balaguer presenta el Transsegre Festival 2020. Es farà online dissabte 11 de juliol i comptarà amb grups musicals i djs. Transsegre també posa en marxa un concurs online de fotografies d'edicions anteriors. 

»Balaguer inaugura aquest divendres 10 de juliol la nova zona solàrium de la piscina del poliesportiu. Es farà amb el concert de Marina and Marta i hi haurà servei de tapes i entrepans. L'aforament serà limitat.

»El paer en cap de Balaguer fa una crida a la prudència i a no baixar la guàrdia. Recorda que Noguera i Segrià tenen molta relació i cal vetllar per mantenir les normes que permetin una bona evolució del brot.

»Balaguer acomiadarà als ciutadans que han perdut la vida durant la pandèmia amb una cerimònia el 26 de juliol. Segons el paer en cap, es durà a terme perquè no s'ha pogut acomiadar aquestes persones de la forma tradicional. 

»Aquest dilluns es reprenen les excavacions al Pla d’Almatà de Balaguer, una acció conjunta del Museu de la Noguera, la UAB i Cultura. També avui comença al jaciment un curs d'arqueologia andalusina.

»La Paeria i les associacions de comerciants de Balaguer busquen nova data per celebrar la Festa del comerç que s'havia de fer dissabte i que es va acabar ajornant en coherència amb la declaració de confinament del Segrià.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt