Dimecres 11 de Desembre
del 2019Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

18-11-2019

La Generalitat, mitjançant l'empresa pública Infraestructures.cat, ha tret a concurs l'execució de les obres d'adequació i millora del Parc de Bombers de Balaguer.

L'any 2016 el Govern de la Generalitat de Catalunya va encarregar a Infraestructures.cat, una empresa pública de la mateixa Generalitat, el condicionament i millora de diversos Parcs de Bombers i amb data 31 de juliol d'aquest any 2019 el Secretari General del Departament d'Interior va aprovar el projecte corresponent a aquest encàrrec. 
 
L'edifici actual del Parc de Bombers de Balaguer, realitzat a l'any 1984, és un dels equipaments que serà reformat dins d'aquest projecte. 
 
Tenint en compte que el parc de bombers de Balaguer es troba al Pla d'Almatà, una zona objecte de protecció dins l’àrea de Protecció Arqueològica 1 i que aquesta zona està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, la intervenció es farà exclusivament sobre l'edifici i no se'n modificarà l'entorn ni el subsòl.
 
La nova obra proposa obrir més portes d'entrada de vehicles a la cotxera, canviar les finestres i portes per millorar l'aïllament tèrmic així com millorar l'aïllament a la coberta de l'edifici. A l'interior de l'immoble es farà una redistribució d'espais per adaptar-los a les necessitats actuals, com una ampliació de la cuina, un nou dormitori i es millorarà el sistema de calefacció, entre altres. També es millorarà l'accessibilitat a tot l'edifici. 
 
Tot plegat respon a la necessitat d'adaptar l'equipament al volum de professionals que hi treballen actualment, molt més elevat que per al que estava dissenyat inicialment. 
 
La complexitat de les obres vindrà donada per la necessitat de continuar mantenint l'activitat del parc de bombers durant la durada d'aquestes, fet que comporta l'execució dels treballs per fases no simultànies en tots els àmbits. 
 
En aquest sentit, com que el Parc de Bombers de Balaguer disposa d'un heliport que és base a l'estiu dels helicòpters bombarders encarregats de l'extinció dels incendis forestals, s'ha previst aturar les obres durant aquests mesos més complexes, per no entorpir el bon funcionament de la base. 
 
El Pressupost base de licitació del contracte es fixa en 1.178.644,73 euros (IVA no inclòs), 1.426.160,12 (IVA inclòs), i es preveu que estiguin executades en un termini de 9 mesos, un cop s'hagi adjudicat.
 
El preu del contracte objecte d’aquesta licitació s’abonarà a càrrec de la partida pressupostària 610.0002 corresponent a inversions en edificis i altres construccions per comte aliè del programa 223 de “Prevenció, extinció d’incendis i salvaments” consignada al pressupost d’Infraestructures.cat. 
 

Altres notícies comarcals

»La Paeria de Balaguer reformarà la plaça dels Blocs de la Caixa, ubicada a la carretera de Camarasa, per modernitzar i revitalitzar aquesta zona de la ciutat amb un parc infantil digne

»Sandra Rossi porta a la llibreria l'Argonauta de Balaguer el seu espectacle per a públic adult 'Si, però no exactamente'. Es podrà veure aquest dijous 12 de desembre a les 8 del vespre i amb entrada gratuïta.

»El CEI Balaguer està duent a terme un curs sobre la marca personal i professional adreçat a autònoms, professionals independents o petits empresaris.

»Els Reis Mags d'Orient rebran per segon any consecutiu els nens i nenes de la ciutat al vestíbul de l'ajuntament. Així ho ha avançat aquest dimecres Jordi Ignasi Vidal en el programa Directe a l'alcaldia.

»Un veí de Balaguer s'ha precipitat aquest matí des de la finestra d'un 3r pis, al carrer Jaume Balmes, cantonada amb la plaça Lope de Vega. Fins al lloc s'han desplaçat policia i serveis mèdics que no han pogut fer res per salvar-li la vida.

»Dijous 12 de desembre a les 10 del matí el CEI Balaguer acollirà una jornada d'assessorament a càrrec de Reempresa, per a totes les fases del procés de comprar o vendre una empresa

»Balaguer se suma als actes per recaptar fons per La Marató de TV3. Durant tota la setmana hi ha previstes diferents activitats organitzades per la Paeria i diverses entitats de la ciutat, entre elles, la Marató artística del dia 15

»La regidoria de Cultura de Balaguer impulsa el concurs de fotografia a Instagram On és l'estel de Nadal? Fins al 5 de gener, l'Estel d'Orient recorrerà una quinzena de balcons de la ciutat.

»Aquest dimecres dia 11 de desembre la Biblioteca Margarida de Montferrat organitza a les 6 de la tarda un taller basat en el conte 'La Rona es mira, Operació biquini' a càrrec de Miriam Ródenas.

»La Paeria de Balaguer inicia les obres per habilitar uns vestidors a la part superior del pavelló Inpacsa. Els treballs, ajudicats a l'empresa Samper, sumen 26.000 euros

»Balaguer millorarà els tancaments de l'edifici de l'ajuntament amb una subvenció per projectes de millora de l'eficiència energètica del Ministeri per a la Transició Ecològica

»Associacions de comerciants de Balaguer posen en marxa un any més les seves campanyes de Nadal. L'ACB ofereix butlletes per al sorteig d'un creuer i l'Associació de Comerciants del Centre Històric vals descompte per la pista de gel


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt