Dissabte 08 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

05-12-2019

Aquest dijous s'ha fet l'acte de cloenda del projecte De la Mà: Acompanyament a la Gent Gran dins del Programa, Treball als Barris. Durant els sis mesos del programa s’han atès 23 persones.

Aquest matí s'ha fet l’acte de cloenda del projecte De la Mà: Acompanyament a la Gent Gran, un projecte que forma part del Programa Treball als Barris.
 
L’acte s'ha fet a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer i hi han participat els paers Ester Guarné i Kevin Bruque;  i els tècnics i tècniques  responsables del programa, Cèlia Camarasa i Marta Cullerés; Josep Lluís Bonet i Irene Gardeñes del Consell Comarcal de la Noguera, a més de les famílies i les persones usuàries. 
 
Les valoracions de les persones usuàries i de les seves famílies han estat molt positives ja que han vist millorar la seva qualitat de vida amb aquestes actuacions.  
 
Recordem que el projecte consisteix en promoure un envelliment actiu de les persones majors de 65 anys que visquin a Balaguer, preferentment al Centre Històric. Les figures d’acompanyament a la gent gran ha realitzat activitats amb l’objectiu de potenciar les relacions socials, estimular la memòria o la conversa... 
 
Cèlia Camarasa és una de les responsables del programa.
 
Àudio 
 
Durant els sis mesos del programa s’han atès 23 persones amb una mitjana de 4-5 hores setmanals de servei a cada persona usuària. Les actuacions que s’han realitzat han  potenciat l’autonomia i la mobilitat de les persones grans.  Per exemple, s'ha acompanyat els usuaris a anar al metge, compraro passejar, segons explicat Marta Cullerés. 
 
Àudio
 
El programa ha permès la contractació de 5 persones desocupades residents al Centre històric de Balaguer. De cara a l'any vinent l'ajuntament preveu donar continuïtat al projecte i es contractaran dos persones més en el marc del programa Treball i Formació, segons ha avançat la paera de Promoció Econòmica i Ocupació, Ester Guarné. 
 
Àudio
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

Altres notícies comarcals

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt