Dissabte 18 de Gener
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a Instagram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

05-12-2019

Aquest dijous s'ha fet l'acte de cloenda del projecte De la Mà: Acompanyament a la Gent Gran dins del Programa, Treball als Barris. Durant els sis mesos del programa s’han atès 23 persones.

Aquest matí s'ha fet l’acte de cloenda del projecte De la Mà: Acompanyament a la Gent Gran, un projecte que forma part del Programa Treball als Barris.
 
L’acte s'ha fet a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer i hi han participat els paers Ester Guarné i Kevin Bruque;  i els tècnics i tècniques  responsables del programa, Cèlia Camarasa i Marta Cullerés; Josep Lluís Bonet i Irene Gardeñes del Consell Comarcal de la Noguera, a més de les famílies i les persones usuàries. 
 
Les valoracions de les persones usuàries i de les seves famílies han estat molt positives ja que han vist millorar la seva qualitat de vida amb aquestes actuacions.  
 
Recordem que el projecte consisteix en promoure un envelliment actiu de les persones majors de 65 anys que visquin a Balaguer, preferentment al Centre Històric. Les figures d’acompanyament a la gent gran ha realitzat activitats amb l’objectiu de potenciar les relacions socials, estimular la memòria o la conversa... 
 
Cèlia Camarasa és una de les responsables del programa.
 
Àudio 
 
Durant els sis mesos del programa s’han atès 23 persones amb una mitjana de 4-5 hores setmanals de servei a cada persona usuària. Les actuacions que s’han realitzat han  potenciat l’autonomia i la mobilitat de les persones grans.  Per exemple, s'ha acompanyat els usuaris a anar al metge, compraro passejar, segons explicat Marta Cullerés. 
 
Àudio
 
El programa ha permès la contractació de 5 persones desocupades residents al Centre històric de Balaguer. De cara a l'any vinent l'ajuntament preveu donar continuïtat al projecte i es contractaran dos persones més en el marc del programa Treball i Formació, segons ha avançat la paera de Promoció Econòmica i Ocupació, Ester Guarné. 
 
Àudio
 
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

Altres notícies comarcals

»Pau Figueres Quartet ha ofert aquest divendres dins del cicle 'A escena' del Teatre De Balaguer, un concert amb una barreja d'arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest divendres s'ha presentat a la Biblioteca Margarida de Montferrat la el llibre 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec de la balaguerina Edurne López

»L'ajuntament de Balaguer continua amb les obres de millora de la vorera del carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Després del tram comprés entre els carrers Cadí i Urgell, ara està millorant un tram entre el carrer Cadí i Sant Crist.

»Aquest divendres al Teatre municipal de Balaguer Pau Figueres Quartet oferirà un concert dins del cicle 'A escena'. Es presentarà el seu últim disc 'Nada nuevo bajo el sol', que barreja arrels flamenques amb música moderna.

»Aquest dissabte tindrà lloc a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. Hi assistirà una representació institucional de Balaguer.

»Balaguer celebra Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal i la participació de 102 tractors i 6 carrosses. Tot seguit s'ha fet un dinar de germanor i ball al pavelló Molí de l'Esquerrà

»Aquest divendres dia 17 es farà a la Biblioteca Margarida de Montferrat la presentació del llibre i taller 'Kiny & Pump: Il·luminen carrers!' a càrrec d'Edurne López

»Nova edició a Balaguer del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran'

»El Cinema Balaguer projectarà aquest cap de setmana la pel·lícula '1917' amb 10 nominacions als premis Òscar!!!Bèl.lica. Drama.

»Aquest divendres a les 6 de la tarda al Casal Lapallavacara xerrada 'Diagnòstic, migranya. Busquem solucions?'

»Balaguer farà públic els propers dies un esborrany de la nova ordenança reguladora del mercat setmanal. Ho farà abans de portar-la a aprovació provisional en un ple municipal perquè els afectats hi puguin dir la seva

»El proper dijous 23 de gener alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer presentaran a Lleida la seva experiència de cooperativisme. Més de 2000 persones participen a les activitats organitzades per Ponent Coopera durant el 2019.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt