Dissabte 08 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

05-12-2019

El Ministeri per a la Transiciˇ Ecol˛gica concedeix 6,8 MÇ en subvencions a 67 municipis de Lleida per projectes de millora de l'eficiŔncia energŔtica. Un dels beneficiaris serÓ Balaguer que millorarÓ els tancaments de l'edifici de l'ajuntament.

Un total de 67 ajuntaments de Lleida han rebut subvencions a través de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) del Ministeri per a la Transició Ecològica per introduir millores energètiques i estalvis en el consum en edificis i infraestructures públiques, promoure l’ús d’energies renovables o impulsar iniciatives de mobilitat urbana sostenible. 
 
Així ho ha explicat el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, a la roda de premsa celebrada avui a la Subdelegació per informar de la concessió d’aquestes subvencions aquest any 2019 l’objectiu de les quals és incentivar la transició de les entitats locals a una economia baixa en carboni dins del Programa Operatiu FEDER Plurirregional de España 2014-2020 de la Comissió Europea.
 
Crespín ha explicat que, coincidint amb la celebració aquesta setmana a Madrid de la Cimera de la ONU sobre canvi climàtic, “hem volgut anunciar aquest paquet de subvencions a 67 municipis de Lleida per un import de 6,8 milions d’euros perquè es tracta de projectes que volen contribuir a l’eficiència energètica, com una de les mesures a aplicar a tots els nivells per assolir un creixement sostenible i contenir el canvi climàtic i els seus efectes negatius”. Pel subdelegat “prop del 40% dels municipis de la província han confiat en el Govern d’Espanya per fer possibles polítiques d’eficiència energètica als seus municipis”. 
 
Aquests 6,8 milions subvencionen el 50% de l’import total dels projectes presentats fins ara pels ajuntaments lleidatans (que ascendeixen a un total de 13.8 milions d’euros) a la convocatòria que regula aquestes subvencions (BOE 30 d’abril 2019). Els fons econòmics FEDER assignats a Espanya en aquesta convocatòria per impulsar iniciatives municipals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni és de 987 milions d’euros, dels quals 23,3 correspondran a projectes d’ajuntaments catalans. 
 
L’IDAE, organisme encarregat de la gestió de la selecció dels projectes i l’assignació econòmica corresponent, ha aprovat fins ara la concessió de 64 subvencions i està pendent la resolució d’altres 17 projectes presentats per ajuntaments lleidatans. Segons les dades facilitades per aquest organisme, 9 ajuntaments més han presentat la renúncia al projecte.
 
El projecte municipal que ha rebut aquest any una subvenció més alta ha estat el de millora de l’eficiència energètica de serveis públics mitjançant renovació de les instal•lacions d’enllumenat públic de l’ajuntament d’Alcarràs, que ha rebut 498.385,40 euros, mentre que el projecte amb una quantia més petita de subvenció ha estat el projecte de millora energètica del sistema d’enllumenat interior de la seu del Consell Comarcal del Pallars Jussà amb 25.466,56€.
La majoria de projectes municipals aprovats per l’IDAE, concretament 52 del total de 64, han estat per dur a terme millores o renovació d’instal•lacions i sistemes d’enllumenat en instal•lacions o infraestructures públiques amb la finalitat de reduir el consum energètic. 
 
Un dels beneficiaris serà Balaguer que millorarà els tancaments de l’edifici de l’ajuntament. Aquestes obres tindran un cost de 70 mil euros i seran subvencionats entre IDAE amb un 50%, diputació un 25 %, i el propi ajuntament que assumirà l’altre 25%. 
 
Altres municipis han estat, per exemple, el ajuntaments de Guissona (ha rebut 370.430,60€), d’Alcoletge (323.601€), de Bell-lloc (226.442,96€) o el consell comarcal de les Garrigues que ha rebut 107.221,568€ per dur a terme un projecte de reforma de l’enllumenat públic dels municipis de L’Albagés, Els Omellons, Granyena de les Garrigues i El Vilosell.
 
La resta de projectes subvencionats estan relacionats amb millores d’eficiència energètica en instal•lacions tèrmiques o elèctriques d’edificis i equipaments municipals o instal•lacions solars fotovoltaiques destinades a generació d’energia elèctrica.
 
Les entitats i organismes que poden beneficiar-se de la convocatòria d’aquestes subvencions són els ajuntaments i els organismes autònoms que depenen d’ells, les diputacions provincials, els consells comarcals o les mancomunitats de municipis. Les entitats locals hauran de finançar l’actuació i percebran la subvenció concedida un cop hagi finalitzat l’actuació prevista. 
 
El termini per a la finalització dels projectes serà de 30 mesos des de la data de notificació de la resolució favorable de subvenció. 
 
 

Altres notícies comarcals

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, m˙sica, mon˛legs, zumba i cinema a la fresca, desprÚs que les dades del Procicat es mostrin estables. AixÝ i tot la paeria crida a no abaixar la guÓrdia.á

»Finalitza el 26Ŕ Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacciˇ dels comerciants tot i que l'afluŔncia de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, per˛, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superÓvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camÝ de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els ágrafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarelĚla de l'avinguda Pere III.

»L'Associaciˇ de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a ediciˇ del Mercat de les Rebaixes. S'estÓ fent aquest matÝ al Passeig de l'Estaciˇ.á

»La Paeria de Balaguer no descarta una lÝnia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandŔmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crŔdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econ˛mics mÚs castigats per la pandŔmia del coronavirus.

»L'Órea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'ilĚluminaciˇ del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'Ŕpoca d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famÝlies amb necessitats a causa de la pandŔmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarÓ la Festa dels Anissets de Sant DomŔnec a Balaguer. Aquest any el programa es veurÓ modificat sense la celebraciˇ lit˙rgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.


Arxiu de notÝcies

Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt