Dissabte 08 d'Agost
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

07-12-2019

Aquest dissabte a la tarda han arribat a Balaguer les tres patgesses; Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, encarregades de rebre les cartes i xumets dels nens. A més encesa de l'Estel d’Orient i actuació musical a càrrec del grup Rabadàb

Aquest dissabte a la tarda han continuat els actes de la Fira Mercat de Santa Llúcia amb l'arribada a la ciutat les tres patgesses anomenades Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, encarregades de rebre tots els nens i nenes que ho desitgin i que poden dur les seves cartes i xumets. 
 
Les patgesses han fet un recorregut pel mercat i tot segut han estat rebudes a la plaça del Pou pel Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal que ha adreçat unes paraules de benvinguda i els ha cedit la paraula per a que poguessin donar els seus missatges a tos els nens i nenes.
 
Enguany no hi haurà l’oficina d’orient instal•lada a la plaça del Pou, hi seran les patgesses les que recorreran la ciutat per rebre les cartes. Visitaran les escoles i també faran una aparició al Cosmolúdic.
 
L'actuació musical a càrrec del grup Rabadàb amb l’espectacle Nadales per jamaicanes han posat banda sonora a la festa.
 
Una de les principals novetats que es presenten també per aquestes festes és la incorporació de l’Estel d’Orient com a element que ha de servir per reivindicar el cel del Montsec com atractiu turístic de la ciutat. Aquest estel ha estat encès aquesta tarda per guiar les patgesses i els tres Reixos.
 
En aquest sentit, s’ha organitzat un concurs d’instagram per fotografiar aquest estel, que durant totes les festes, des del 7 de desembre al 5 de gener, migrarà de balcó en balcó per la ciutat. les bases es poden consultar a la web de la paeria de Balaguer concursnadal.balaguer.cat i el premi són unes entrades pel COU (Centre d’Observació de l’Univers). 
 
Recorda que una altra de les novetats en els actes festius d’enguany serà l’aparició de personatges propis de la ciutat, com el sereno, a la cavalcada de Reixos. personatge que té totes les claus de la ciutat i que ajudarà als tres mags i les tres patgesses a accedir a les cases. 
 
Cal remarcar que enguany, la cavalcada de Reixos canviarà de recorregut. aquest any els tres reixos arriben a l’església de Sant Domènec, recorreran l’avinguda Pere III i finalitzaran el seu recorregut a la casa de la Paeria. 
 
Si l’any passat l’autor dels discursos dels Reixos va ser l’escriptor Josep Vallverdú, enguany l’autora dels discursos serà Montse Barderi, comissària de l’any Teresa Pamies i premi Prudenci Bertrana 2019.
 
amb aquestes novetats, des de la paeria de balaguer hi ha la voluntat que les festes siguin cada cop més participatives i transversals, per això es fa una crida a comerciants, centres educatius, associacions i veïns en general per repensar-les conjuntament i dotar-les entre tots d’identitat pròpia. en aquest sentit, els reixos 2020, servirà com a prova pilot del que pretén ser un projecte de ciutat on els diferents actors locals hi participin.
 

Altres notícies comarcals

»Balaguer recupera les activitats previstes per la setmana vinent, música, monòlegs, zumba i cinema a la fresca, després que les dades del Procicat es mostrin estables. Així i tot la paeria crida a no abaixar la guàrdia. 

»Finalitza el 26è Mercat de les Rebaixes d'estiu de Balaguer amb la satisfacció dels comerciants tot i que l'afluència de clients no ha estat com la d'altres edicions. Tots ells, però, han estat molt respectuosos amb les normes de seguretat.

»El paer en cap de Balaguer considera la proposta de transferir a l'Estat el superàvit dels ajuntaments una barbaritat i un atac a l'autonomia municipal. Quim Torra anuncia un recurs d'inconstitucionalitat.

»Continuen les tasques de neteja del camí de Balaguer a les Franqueses pel bosc de Ribera. Els treballs es fan en el marc del camp de treball 'Bultra'20' al qual participen 12 joves d'arreu de Catalunya.

»Finalitza el projecte JoVa a Balaguer amb el reconeixement als joves participants que han netejat els  grafits que hi ha als murs del marge esquerra del riu Segre propers a la passarel·la de l'avinguda Pere III.

»L'Associació de Comerciants de Balaguer ACB ha celebrat aquest divendres la 26a edició del Mercat de les Rebaixes. S'està fent aquest matí al Passeig de l'Estació. 

»La Paeria de Balaguer no descarta una línia d'ajudes socials per a les persones amb necessitats a causa de la pandèmia del coronavirus sempre que 'el volum de gent que se'n pugui beneficiar sigui suficientment important'

»El grup municipal de Junts per Balaguer acusa l'equip de govern de no fer un bon control de la despesa i haver d'apujar impostos i anar a crèdit per tirar projectes endavant.

»A partir d'aquest dijous ja es poden demanar les ajudes del Pla de Suport aprovat per la Paeria per reactivar els sectors econòmics més castigats per la pandèmia del coronavirus.

»L'àrea de Medi Ambient de la paeria ha procedit a la retirada dels nius de cigonya de les torres d'il·luminació del camp de futbol de Balaguer. S'han retirat per motius de seguretat i un cop acabada l'època d'aniament.

»El grup del PSC a la Paeria de Balaguer reclama un pla de suport per a les famílies amb necessitats a causa de la pandèmia, algunes de les quals tenen membres a l'atur o estan en un ERTO.

»Aquest dissabte 8 d'agost a les 8 del vespre es celebrarà la Festa dels Anissets de Sant Domènec a Balaguer. Aquest any el programa es veurà modificat sense la celebració litúrgica i amb un concert de sardanes enlloc de la ballada.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt