Dilluns 06 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

12-12-2019

Els sis municipis que constitueixen el Consorci Segre Rialb debaten aquest divendres com evitar el risc d'incendi forestal en el nou context de canvi climàtic, tot dinamitzant el territori, en unes jornades que tindran lloc a la Baronia de Rialb.

Els sis municipis que constitueixen el Consorci Segre Rialb debaten aquest divendres com evitar el risc d’incendi forestal en el nou context de canvi climàtic, tot dinamitzant el territori, en unes jornades que tindran lloc a la Baronia de Rialb.
 
Les jornades començaran a partir de 2/4 de 10 del matí, i inclouen un primer bloc de comunicacions a les dependències de l’Ajuntament, a l’antic Monestir de Gualter, i un segon bloc de visita al territori, en el que s’ensenyarà in situ el funcionament de la Xarxa pública de calor de biomassa de Vilaplana.
 
En el marc de les comunicacions, i després de la benvinguda a càrrec de les autoritats, tindran lloc quatre comunicacions tècniques. La primera anirà a càrrec del sr. Marc Castellnou del Grup d’Acció Forestal de la Generalitat, i porta per títol ‘Risc d’Incendi Forestal al Pirineu de Lleida dins del nou context de canvi climàtic’. Seguidament la sra. Teresa Cervera del Centre de la Propietat Forestal de la Generalitat parlarà de la Gestió Forestal i valoració dels serveis ecosistèmics.
 
La tercera comunicació anirà a càrrec de la sra. Neus Puy del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, i versarà sobre Bioeconomia i nous productes de la fusta. La darrera comunicació consistirà en presentar la Xarxa Pública de Calor de Vilaplana i anirà a càrrec del batlle sr. Antonio Roig, el responsable del projecte sr. Jordi Brescó, i el sr. Isidre Alférez en representació de l’empresa IMARTEC.
 
La jornada inclou un dinar de treball al Restaurant la Masia de Peramola, i una cloenda a càrrec del sr. Ramon Consola, de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Lleida. El preu per participar és de 15€, que inclou el dinar, i que s’hauran de pagar en efectiu en el moment de l’acreditació. Les inscripcions es poden fer al consorci per telèfon (973 056 034) o bé per correu electrònic (info@segrerialb.cat). 

Altres notícies comarcals

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt