Dissabte 26 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

16-01-2020

El proper dijous 23 de gener alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer presentaran a Lleida la seva experiència de cooperativisme. Més de 2000 persones participen a les activitats organitzades per Ponent Coopera durant el 2019.

Ponent Coopera, l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, ha tancat el segon any d’activitat amb 2177 participants a les diferents accions formatives i de promoció del cooperativisme i l’economia solidària. Durant el 2019 el servei d’assessorament ha atès 40 iniciatives que volien constituir-se com a cooperativa per desenvolupar la seva activitat econòmica a les sis comarques de Ponent (Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra i Garrigues), i finalment s’han creat 5 noves cooperatives, que ha comportat la creació de 107 nous llocs de treball al llarg del 2019.
 
Durant aquest any passat, Ponent Coopera ha realitzat 36 accions de promoció de l’Economia Social i Solidària, 17 formacions en cooperativisme i ha treballat de la mà de centres educatius per tal de donar a conèixer la fórmula cooperativa entre les joves. En el transcurs dels darrers 12 mesos s’han elaborat 40 tallers d’introducció al cooperativisme i l’ESS per a alumnes de l’etapa obligatòria i postobligatòria de diferents instituts de Ponent.
 
Dins de les activitats per aquest any 2020, un d'aquests tallers es durà a terme e proper dijous 23 de gener a les 6 de la tarda a l'aula 2.04 de l'Edifici Polivalent de Universitat de Lleida (UdL). Anirà a càrrec de Josep Maria Fumat, president de la Federació de Cooperatives d'Ensenyament de Catalunya (FeCEC) i impulsor de les Cooperatives d'Alumnes. El taller comptarà també amb la presentació de l'experiència de la cooperativa d'alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer.
 
La cooperativa d'alumnes de l'INS Ciutat de Balaguer va ser la primera en crear-se a Lleida. La idea va sorgir l'any 2018 amb l'objectiu de conèixer des de l'experiència com és una cooperativa, però també per treballar de forma assembleària i autogestionar-se de cara a recollir els diners necessaris per pagar el viatge de final d'estudis. La cooperativa també fa altres accions com campanyes de conscienciació. 
 
Pel que fa a Ponent Coopera, durant l'any 2019 també destaca la creació de la primera Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent, la Ponent FEST, realitzada el passat 8 de juny a la Seu Vella de Lleida, amb més de 40 organitzacions expositores i d’un programa format per una vintena de xerrades.
 
Des de l’Ateneu, però, també s’ha fet una tasca de recerca i divulgació per fer una fotografia exacta de l’estat de l’economia social i solidària en el territori, per tal de destacar-ne algunes de les bones pràctiques. Així, s’ha fet un Catàleg de Bones Pràctiques que inclou una fitxa de 100 entitats de l’economia social i solidària d’aquest territori.
 
Pel que fa als reptes de futur, des de Ponent Coopera es proposen consolidar i continuar acompanyant les entitats que aquest any han començat a fer passos per constituir-se en cooperativa, aconseguir el doble de cooperatives creades durant el 2019, crear més llocs de treball estables i de qualitat i treballar intensament amb el món educatiu per difondre l’ESS.
 
Ponent Coopera l’impulsen sis entitats del territori, com són el Grup Alba, la cooperativa Tres Cadires, L’Olivera Cooperativa, El Risell, Les Obagues Eines Educatives i Btactic i compta amb un equip tècnic format per cinc persones que desenvolupen dia a dia el projecte. 

Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt