Dimarts 22 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-01-2020

Balaguer celebra Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal i la participació de 102 tractors i 6 carrosses. Tot seguit s'ha fet un dinar de germanor i ball al pavelló Molí de l'Esquerrà

La ciutat de Balaguer ha celebrat avui la Festivitat de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal amb la participació de 102 tractors i 6 carrosses.
 
Els actes han començat a primera hora del matí, concretament a les 7.00 h amb un repic de campanes per anunciar la festa, a les 8.00 h s'ha fet la cerimònia de benedicció dels populars panets de Sant Antoni Abat i a les 9.00 h la missa a l’altar de Sant Josep, oficiada per mossèn Jordi Freixenet.
 
A les 11.00 h, els actes han continuat amb la celebració de la missa solemne oficiada per mossèn Joan Pujol, concelebrada pels altres mossens de la parròquia i amb l’assistència de la junta de la Confraria, que és qui organitza aquesta diada, i les diferents autoritats locals. Ha acompanyat la missa la veu de la soprano Pilar Calafell i l'òrgan d'Enriqueta Tena.
 
Finalitzada la cerimònia, la Confraria ha convidat tothom a assaborir la tradicional coca de sucre i moscatell.
 
A les 12.00 h del migdia han començat els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal presidits pel rector de la parròquia, la Confraria i les diferents autoritats. Primer, s'han beneït els animals domèstics, després les carrosses i els tractors i en començar el tercer tomb s'han lliurat els premis i trofeus.  
 
Precisament, pel que fa als premis, el primer, de 300 euros, se l'ha endut la carrossa "Protegim les nostres abelles" de l'Associació de Dones Rurals; el segon, amb 210 euros, ha estat per "Sant Antoni 2020"; i el tercer, de 150 euros, per a "Els agricultors cuidem l'entorn". A banda del premi, també han rebut un trofeu igual que les altres carrosses participants, per a les quals hi ha hagut una menció, la primera per "Les hortelanes", la segona per "Pont de la llibertat" i la tercera menció per "Noguerament bo".
 
Un cop acabats els Tres Tombs, s'ha fet un dinar de germanor i ball de tarda al pavelló Molí de l’Esquerrà. 
 
Els actes d’aquesta festivitat acabaran el diumenge dia 26 de gener amb el tradicional dinar de Sant Antoni al Restaurant del Santuari que començarà a les 2 del migdia i inclourà, com sempre, el sorteig de la rifa del porquet i ball fi de festa. Per als interessats en assistir al dinar, es recorda que els tiquets es poden adquirir al preu de 40 euros fins al dia 19 de gener a la tauleta del Sant instal•lada a la plaça del Mercadal els dissabtes durant el mercat o també posant-se en contacte amb els membres de la junta de la Confraria.
 

Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt