Dissabte 26 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-01-2020

Aquest dissabte tindrà lloc a Reus l'acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català i traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, que l'ostentarà durant tot l'any 2020. Hi assistirà una representació institucional de Balaguer.

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, la paera d'esports Gemma Vilarassau, el tècnic d'esports municipal Albert Marvà i el president del Club Bàsquet Balaguer, Toni Salut, seran aquest dissabte a Reus, on l'alcalde de la ciutat i el regidor d’Esports, Carles Pellicer i Josep Cuerba, presidiran, al Teatre Bartrina a partir de les 19:00h, l’acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català. 
 
La representació balaguerina hi acudirà perquè l’acte també suposa el traspàs del títol a la ciutat de Balaguer, i per aquest motiu també hi assistirà el president de la Fundació del Bàsquet Català, així com representants dels agents públics i privats vinculats a l’esport català i de la ciutat de Reus. El paer en cap de Balaguer serà l'encarregat de la clausura de l'acte d'aquest dissabte. 
 
De tot plegat n'ha parlat Albert Marvà per Ràdio Balaguer. 
 
Tall de veu...
 
La Ciutat del Bàsquet Català 2019 ha suposat per a Reus una nova oportunitat per treballar l'esport des dels valors i des de les accions que fomenten la cohesió social i la promoció de la salut. En aquest sentit, en la programació desenvolupada la ciutat ha explotat tres eixos de treball a l'entorn de la formació, el bàsquet femení i les activitats populars a l'entorn d'aquest esport. 
 
Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català ha comptabilitzat més de 50 actes. Activitats en àmbits com la competició, la promoció, la formació o les activitats culturals. 
 
Pel que fa a la capitalitat de Balaguer, serà la vint-i-unena edició, havent-se celebrat l’any 2000 a Lleida i el 2014 a La Seu d’Urgell. 
 
L’any 2000 es va iniciar aquest projecte que consisteix en nominar, cada any, una ciutat, vila o poble de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català, on durant tot l’any es celebren activitats i actes esportius, socials i culturals referents al basquetbol. 
La finalitat d’aquesta iniciativa és doble, per una banda el reconeixement dels homes i dones del bàsquet de l’àmbit territorial escollit, que amb la seva tasca i dedicació desinteressada, han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització, en el seu municipi, i d’altre significar també aquells territoris on el bàsquet troba dificultats per desenvolupar-se i és necessari un recolzament i un suport que faci conèixer els seus valors formatius, esportius i cívics. 
 
Balaguer, tal i com han fet la resta de ciutats que han tingut l’honor d’esdevenir Ciutat del Bàsquet Català anteriorment, desenvoluparà moltes activitats tan diverses com exposicions de cartells, segells, fotografies i història del bàsquet local, concursos de logotips, de dibuixos de temàtica de bàsquet entre els escolars, clínics d’entrenadors, estades d’àrbitres, tornejos, 3x3, congressos, jornades de veterans, trobades, presentació de llibres, etc, i cadascuna d’aquestes activitats ha representat i representa un focus d’atenció social, cultural, cívica i esportiva, que implica a gran part de la població.
 
Es crearà una comissió d’organització i seguiment, de la qual en formaran part l’Ajuntament de Balaguer, la Fundació del Bàsquet Català, l’RT Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol i el Club Bàsquet Balaguer.
 
La presentació oficial tindrà lloc a finals del mes de gener de 2020.
 
Àudios a: Ràdio a la carta, informatius

Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt