Dissabte 26 de Setembre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

16-01-2020

Nova edició a Balaguer del programa ‘De la mà: Acompanyament a la Gent Gran'

Durant el mes de gener s’ha reprès el projecte De la mà: Acompanyament a la Gent Gran, emmarcat en el Programa de Treball i Formació.  Aquest projecte va sorgir com a resposta a la creixent necessitat detectada a la ciutat de Balaguer, per la qual cada cop hi ha més persones d’avançada edat que viuen soles. Tot i que en la majoria dels casos són persones autònomes, ocasionalment necessiten ajuda en tasques quotidianes, com poden ser sortir a comprar, a passejar, anar al metge, o senzillament compartir un cafè i una conversa.  
 
Aquest projecte va començar el 2019 dins el programa Treball als Barris, i degut a la bona acollida que va tenir -tant per part de les persones usuàries com de les seves famílies- es va decidir donar-li continuïtat.  El programa d’acompanyament és un servei gratuït, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya dins el Programa de Treball i Formació. Aquest també ha permès que dues persones en situació d’atur de llarga durada tinguin accés a un contracte de feina per un període d’un any. S’aconsegueix assolir, per tant, un doble objectiu enllaçant diversos programes públics: d’una banda es contracta a persones desocupades, i de l’altra, es du a terme una tasca que contribueix a millorar el dia a dia de les persones grans.           
 
De moment s’ha reprès l’acompanyament amb els usuaris i usuàries de l’edició anterior del programa, però les inscripcions estan obertes a qualsevol persona interessada en participar-hi. A més, és un projecte que s’ha valorat molt positivament per part dels diversos actors, i que per tant es pretén que tingui continuïtat en el temps.    
 
Pels projectes emmarcats en el Programa Treball i Formació s’han contractat un total de 13 persones, de les quals 6 tenen contracte per un any, i les altres 7 per sis mesos.  
 

Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt