Dimarts 07 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-02-2020

El 2019 el Síndic va atendre 32 queixes i 25 consultes a la comarca de la Noguera. El Síndic reivindica la garantia dels drets socials, la sostenibilitat i la defensa de les llibertats davant la vulnerabilitat creixent, el canvi climàtic i l'erosió de dre

El Síndic de Greuges ha detectat el 2019 un augment del nombre de situacions d'emergència en matèria d'habitatge així com un increment dels temps d'espera per a accedir a un pis social, des de la valoració favorable de la mesa d'emergència fins a l'assignació, que pot arribar fins a dos anys.

Per Rafael Ribó, la manca d'un part d'habitatge públic és la principal causa d'aquesta situació i per això demana un pacte nacional per a l'habitatge que permeti donar resposta ''efectiva'' a les més de 1.300 unitats de convivència que esperen accedir a recursos d'emergència.

És una de les conclusions de l'informe anual del 2019 que Ribó ha lliurat aquest dilluns al president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat pels dos adjunts, Jaume Saura, i M. Jesús Larios.

Enguany, les queixes i les actuacions d’ofici entorn de la protecció de drets socials han tornat a constituir el bloc d’actuacions rebudes més nombrós, amb un 32% de les iniciades durant l’any. Tant en l’àmbit de l’educació, fonamentalment per queixes motivades per l’accés a centres i preinscripció, com en l’àmbit de la salut, per llistes d’espera i per qüestions relatives als drets i deures dels pacients, hi ha hagut un augment de queixes respecte de l’any anterior. L’increment més significatiu, però, ha estat el de les situacions d’emergència residencial, sovint amb infants afectats. 
 
D’altra banda, les polítiques territorials, que inclouen medi ambient, urbanisme i mobilitat, suposen prop del 30% de les queixes iniciades al Síndic durant 2019. Al seu torn, els drets de persones consumidores representen al voltant del 10% de les queixes i més del 20% de les consultes rebudes durant aquest exercici. 
 
A la comarca de la Noguera el Síndic ha atès 32 queixes i 25 consultes. La major part d'actuacions a la comarca han estat per l'administració pública, amb 10 queixes i 8 consultes, seguits per polítiques socials, amb 6 queixes i 8 consultes, majoritàriament per serveis socials i edicació. També destaquen les consultes sobre urbanismen i habitatge i sobre consum. 
 
La majoria d'actuacions s'han dut a terme a Balaguer, amb 34, seguit de Castelló de Farfananya i Os de Balaguer amb 4 cadascun i Ponts amb 3. 

Altres notícies comarcals

»El Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera publica a la seva web, un recull de recursos i materials adreçats a les famílies i docents, per gestionar millor el confinament amb els infants. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura de la Novel·la, Banderes dels altres, de SANTAEULÀLIA, J.N

»L'artista balaguerina Jasmina estrena aquest dilluns la seva cançó 'I Don't Mind'. Es tracta del seu primer senzill i és una balada que tracta sobre la 'dependència emocional' tòxica en una ruptura. L'estrena serà a les 22.30 al Youtube. 

»Avui, 6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat Física i l'Esport, la Regidoria d'Esports de la paeria de Balaguer posa en marxa el repte #DMAFacasablg2020, en que un vídeo o foto dona l'oportunitat de guanyar vals per material esportiu a comerços locals. 

»Balaguer ha començat a traslladar alguns dels pacients de l'Hospital Sociosanitari Hestia a residències d'altres ciutats poblacions per d'esponjar les residències de la ciutat

»Aquest dilluns a Ràdio Balaguer hem parlat amb el responsable del CEI Balaguer, Jaume Roca, de l'ajut extraordinari per als autònoms afectats econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19.

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer publica un vídeo anomenat 'Des de la trinxera, no callarem', on els seus membres segueixen amb la protesta però des del confinament. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt