Diumenge 29 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

24-02-2020

Aquest dilluns en el marc del projecte Biblioteques amb D.O s'ha fet l'activitat, 'A les dones ens agrada més suau? La darrera activitat del cicle serà Més enllà de la força d'un destí, de Martí Gironell i Pep Poblet el dimecres 26

La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer ha acollit aquest dilluns al vespre la penúltima de les activitats previstes en el marc del projecte Biblioteques amb D.O. Es tractava de l’activitat que duia per nom 'A les dones ens agrada més suau? Vi entre amigues'. Aquesta activitat coordinada per  l'actriu Concha Millà.estava dirigida al públic adult, especialment a dones, i en ella a través del vi, la literatura i la música es pretenia atansar al públic l’erotisme i la sexualitat des d’una perspectiva femenina, i alhora aconseguir que la biblioteca s’entengui com un espai proper, íntim i on poder-se expressar lliurement. 
 
La darrera activitat del cicle serà Més enllà de la força d’un destí, de Martí Gironell i Pep Poblet, que es farà el dimecres dia 26 de febrer a les 20 h, i serà un maridatge entre vi, literatura i música. El fil argumental d’aquest maridatge a tres bandes serà la novel•la La força d’un destí, de Martí Gironell, acompanyada del saxo d’en Pep Poblet.
 
En el marc del projecte Biblioteques amb DO ja s’han celebrat dos activitats: El millor vi, de l’Invisible Titelles, l’espectacle infantil que es va poder veure el passat dimarts dia 18 de febrer; i el conte per adults Los Jardines de Dionisio, a càrrec de Sandra Rossi, que es va fer el dimecres dia 19.   
 
La iniciativa, del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat, aquest any està dedicada a la presència i participació de les dones en el món del vi.
 
Per aquest motiu, des de la Biblioteca de Balaguer s’han programat un seguit d'activitats on la cultura i el vi són els principals protagonistes. En l’edició d’aquest any hi col•labora el celler del Monestir de les Avellanes, que ofereix un tast dels seus vins en les diferents activitats adreçades a públic adult.
 

Altres notícies comarcals

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.

»La Paeria ofereix informació sobre les mesures establertes per les administracions com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19. N'ha parlat avui el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, a Ràdio Balaguer

»La Guàrdia Urbana de Balaguer han denunciat 11 persones des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Es tracta de gent que no ha respectat l'estat d'alarma

»Càritas Balaguer respon a la crida del CAP de la ciutat demanant bates per al personal sanitari i ha fet entrega de les bates confeccionades gràcies als seus usuaris i seguidors. 

»El balaguerí Jordi Calvís i Josep Ma Ganyet impulsen la plataforma KeepSafeStayHome, on diferents artistes, il·lustradors i dissenyadors, pengen cartells recomanant a la població quedar-se a casa. 

»L'Àrea de promoció econòmica i ocupació de la Paeria de Balaguer ofereix informació sobre les mesures aplicades per les diferents administracions, com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt