Diumenge 29 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

25-02-2020

El grup municipal de Junts per Balaguer presenta al Ple d'aquest dijous a Balaguer una moció en defensa del món rural, la figura del pagès i el medi ambient.

El grup municipal de Junts per Balaguer presenta una moció en defensa del món rural, la figura del pagès i el medi ambient. Ho fa després que el passat mes de desembre es va celebrar a Madrid la Cimera del Clima (COP25) on més de 25.000 representants de 200 països es van reunir per arribar a acords i pactes entre nacions per combatre els efectes del canvi climàtic. Els acords de mínims de darrera hora van ser qualificats de poc valents i ambiciosos. 
 
Des de Junts per Balaguer asseguren en la moció que cal saber aprofitar aquest canvi com una oportunitat per liderar-lo i que la demarcació de Lleida té el potencial per encapçalar la revolució verda i digital que es produirà. En aquest sentit, destaquen que una de les millor maneres de lluitar contra el canvi climàtic és gestionant els boscos, el paisatge i els cultius amb gent arrelada a la terra, que hi pugui viure i guanyar- se dignament la vida. 
 
Per aquests i molts altres motius, Junts per Balaguer proposarà en el ple d'aquest dijous instar el Govern de la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat a reconèixer la figura del pagès o pagesa a títol principal considerant pagès o pagesa la persona que té un 75% dels seus ingressos que provinguin directament de la terra o de la transformació dels seus productes elaborats o transformats pel mateix pagès. Així  mateix, demanen que es fomenti la seva competitivitat enfront les grans empreses o fons d’inversió; fer obligatòria la incorporació en l’etiquetatge dels comerços del preu que ha cobrat el pagès per produir un producte al costat del preu final per al consumidor; sol•licitar que les ajudes directes de la Política Agrària Comuna les rebi directament la figura del pagès o pagesa a títol principal i que aquestes també puguin ser percebudes pels sectors de la fruita i les hortalisses, que actualment no les perceben. Així mateix, des de Junts per Balaguer, entre altres mesures, també reclamen  que els governs inverteixen al món rural per crear riquesa i llocs de treball que permetin un equilibri territorial real que aturi el despoblament; i que es faci  un pla d’incorporació de la població jove activa al món rural i agrari, amb mesures per facilitar l’accés a la terra i incentius als projectes petits i mitjans per la transformació i distribució agrària. 
 
En el ple d'aquest dijous, d'altra banda, també es porta a debat una altra moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones així com l'aprovació inicial del projecte d'obres per adequar l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà com a alberg juvenil.
 

Altres notícies comarcals

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.

»La Paeria ofereix informació sobre les mesures establertes per les administracions com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19. N'ha parlat avui el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, a Ràdio Balaguer

»La Guàrdia Urbana de Balaguer han denunciat 11 persones des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Es tracta de gent que no ha respectat l'estat d'alarma

»Càritas Balaguer respon a la crida del CAP de la ciutat demanant bates per al personal sanitari i ha fet entrega de les bates confeccionades gràcies als seus usuaris i seguidors. 

»El balaguerí Jordi Calvís i Josep Ma Ganyet impulsen la plataforma KeepSafeStayHome, on diferents artistes, il·lustradors i dissenyadors, pengen cartells recomanant a la població quedar-se a casa. 

»L'Àrea de promoció econòmica i ocupació de la Paeria de Balaguer ofereix informació sobre les mesures aplicades per les diferents administracions, com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt