Dilluns 30 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

25-02-2020

La Taula Territorial de Balaguer de l'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària fixa 'El deteriorament del centre històric, formació de guetos', com la seva prioritat d'actuació, després d'analitzar les propostes votades per la ciutadania.

La Taula Territorial de Balaguer de l’Espai Estratègic de Coordinació Comunitària de la Noguera ha fet públic que 'El deteriorament del centre històric, formació de guetos' serà la primera necessitat que tractarà i a la que edicarà tots els esforços. 
 
L'Espai Estratègic de Coordinació Comunitària ha estat duent a terme un procés de Diagnosi Comunitària i després de vàries jornades de consulta a la ciutadana i de la jornada de la Taula Territorial de Balaguer del dia 10 de desembre de l'any passat, va recollir 11 necessitats a la ciutat de Balaguer.
 
El dia 15 de desembre, a la Plaça Mercadal, i dins de les activitats de La Marató, va fer una jornada de priorització d'aquestes 11 necessitats a través d'una butlleta, on dins l'Espai de la Xarxa Comunitària, la ciutadania va poder escollir 3 de les 11 necessitats detectades. 
 
Tot i que van ser tres les que van sortir com a prioritàries, des de la Taula s'ha decidit treballar la més votada, ja que així s'hi podran destinar tots els esforços en buscar, entre tota la ciutadania, les respostes més eficients. 
 
Des de la Taula Territorial de Balaguer, formada per l'Àrea Bàsica de Salut de Balaguer, per Salut Pública de la Noguera, pel Servei Educatiu de la Noguera i pels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, s'ha volgut agrair la participació a la ciutadania, ja que han estat un total de 401 persones les que han participat en l'elaboració de la diagnosi, i l'han animat a la ciutadania a continuar dins el procés, perquè la veu de la ciutadania és la clau pel desenvolupament comunitari.
 

Altres notícies comarcals

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.

»La Paeria ofereix informació sobre les mesures establertes per les administracions com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19. N'ha parlat avui el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, a Ràdio Balaguer

»La Guàrdia Urbana de Balaguer han denunciat 11 persones des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Es tracta de gent que no ha respectat l'estat d'alarma

»Càritas Balaguer respon a la crida del CAP de la ciutat demanant bates per al personal sanitari i ha fet entrega de les bates confeccionades gràcies als seus usuaris i seguidors. 

»El balaguerí Jordi Calvís i Josep Ma Ganyet impulsen la plataforma KeepSafeStayHome, on diferents artistes, il·lustradors i dissenyadors, pengen cartells recomanant a la població quedar-se a casa. 

»L'Àrea de promoció econòmica i ocupació de la Paeria de Balaguer ofereix informació sobre les mesures aplicades per les diferents administracions, com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt