Dilluns 30 de Març
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

26-02-2020

La Biblioteca de Balaguer ofereix aquest dimecres a les 20h 'Més enllà de la força d'un destí' a càrrec de Martí Gironell i Pep Poblet. D'altra banda encara queden places per visitar diumenge les vinyes del Monestir de les Avellanes

Aquest dimecres, a les 8 del vespre, la Biblioteca Margarida de Montferrat ofereix la darrera de les activitats programades en el marc del projecte Biblioteques amb DO. Es tracta de la proposta "Més enllà de la força d'un destí" a càrrec de Martí Gironell i Pep Poblet, en què es farà un maridatge entre literatura i música, acompanyat d'una degustació de vi.
 
La directora de la biblioteca, Núria Arbós, explica que l'acte d'avui està basat, precisament, en la novel•la de Martí Gironell, "La força d'un destí", que ressegueix l’aventura personal de Ceferino Carrión, i de com aquest es va convertir en Jean Leon al Hollywood dels anys 50 i 60 del segle XX.
 
Tall de veu.....
 
Aquesta és la darrera de les activitats previstes a la biblioteca tot i que per tancar el cicle Biblioteques amb DO encara hi ha prevista una última iniciativa i és, segons comenta la mateixa Núria Arbós, una visita aquest diumenge al Monestir de les Avellanes, el vi  del qual és el que ha acompanyat els actes per a públic adult d'enguany. Per als que hi vulguin anar encara hi ha places disponibles.
 
Tall de veu.....
 
En el marc del projecte Biblioteques amb DO s’han celebrat les activitats: El millor vi, de l’Invisible Titelles, l’espectacle infantil que es va poder veure el passat dimarts dia 18 de febrer; el conte per adults Los Jardines de Dionisio, a càrrec de Sandra Rossi, que es va fer el dimecres dia 19 i  aquest passat dilluns  va ser el torn de la proposta 'A les dones ens agrada més suau?' coordinada per  l'actriu Concha Millà i dirigida al públic adult, especialment a dones. Una activitat, aquesta darrera que va tenir molt èxit entre el públic femení. Tot i això, Núria Arbós destaca que, en general, tot el cicle ha anat molt bé i ha comptat amb un públic molt fidel i amant d'iniciatives com aquesta.
 
Tall de veu....
 
Pel que fa a l’activitat d’aquest dimecres, ho dèiem abans, el fil argumental és la novel•la "La força d’un destí", de Martí Gironell mentre que Pep Poblet interpretarà les cançons que surten a la novel•la. Des del New York, New York de la banda sonora de la pel•lícula Llevando anclas, passant per Fly me to the moon que va escriure Jimmy van Heusen per Frank Sinatra o Diamonds are girls best friends de Marylin Monroe.
 
Martí Gironell és escriptor i periodista i col•labora habitualment en diferents mitjans de comunicació 
 
Pep Poblet és un músic que ha format part de grups com Duble Buble, la Salseta del Poble Sec, l'Orquestra Maravella i ha treballat amb diferents músics, a més de dur a terme projectes propis com a compositor. Aquest any 2020, celebra els 40 anys de carrera professional.
 
Aquest és el cinquè any consecutiu que la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer s'adhereix al Projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura que uneix la cultura del vi amb la cultura pròpiament dita. L'objectiu és dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d'oferir serveis de qualitat. 
 

Altres notícies comarcals

»La balaguerina Susanna Nieto, penja a les xarxes una nova cançó anomenada Ángeles, un tema que dedica a totes les persones que cada dia surten a treballar per salvar vides,  tot i posar en joc la seva pròpia pel coronavirus. 

»L'associació de joves de Balaguer estrena el festival Confina-J amb tres hores de música a través d'Instagram. La intenció de l'entitat és allargar la iniciativa mentre duri el confinament

»Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la demarcació de Lleida. D'altra banda 71 persones han donat positiu a l’àrea bàsica de Balaguer des de l’inici de la pandèmia segons recull el nou mapa d’anàlisi de dades

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ja ha repartit més de 280 bates a les residències que s'havien quedat sense. L'equip d'Obres i Serveis i el de Jardineria segueixen amb els treballs de desinfecció diaris a la ciutat.

»La ciutat de Balaguer celebra aquest dissabte el tercer mercat dels dissabtes amb parades només d'alimentació per les mesures de preventives de protecció pel coronavirus

»L'associació de joves de Balaguer organitza Confina-J, un festival musical d'artistes locals que es farà aquest dissabte a partir de les 18h. Des de casa i es podrà seguir via la xarxa social Instagram.

»El paer en cap de Balaguer ha fet avui a Ràdio Balaguer un repàs d'alguns dels temes que preocupen a la ciutat per la situació de la pandèmia de la COVID-19.

»La Paeria ofereix informació sobre les mesures establertes per les administracions com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19. N'ha parlat avui el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, a Ràdio Balaguer

»La Guàrdia Urbana de Balaguer han denunciat 11 persones des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Es tracta de gent que no ha respectat l'estat d'alarma

»Càritas Balaguer respon a la crida del CAP de la ciutat demanant bates per al personal sanitari i ha fet entrega de les bates confeccionades gràcies als seus usuaris i seguidors. 

»El balaguerí Jordi Calvís i Josep Ma Ganyet impulsen la plataforma KeepSafeStayHome, on diferents artistes, il·lustradors i dissenyadors, pengen cartells recomanant a la població quedar-se a casa. 

»L'Àrea de promoció econòmica i ocupació de la Paeria de Balaguer ofereix informació sobre les mesures aplicades per les diferents administracions, com a resposta a l'actual situació per la pandèmia de la COVID-19.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt