Dimarts 07 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

28-02-2020

El ple de l'ajuntament de Balaguer aprova el Projecte bàsic i d'execució per destinar a alberg l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC que es va abstenir

El ple de l'ajuntament de Balaguer d'aquest dijous va aprovar el Projecte bàsic i d'execució d'adequació de l'edifici antic del Molí de l'Esquerrà com a establiment destinat a alberg juvenil. Concretament, es portava a aprovació la primera fase del projecte que contempla l'adequació de la planta soterrani, la planta baixa, la planta primera i l'estructura.
 
El punt es va aprovar amb els vots a favor dels grups d'ERC, Junts per Balaguer, la CUP i Balaguer Ara Sí, i les tres abstencions dels regidors del PSC. El grup socialista  es va decidir abstenir, segons va explicar Carlos Garcia, perquè no tenen clar que aquesta sigui una infraestructura necessària ni rendible. A més, va apuntar que es pot entrar en competència amb els establiments hotelers de Balaguer.
 
En la sessió plenària d'ahir també es va aprovar de forma provisional la modificació puntual de Normes Subsidiàries de Planejament de Balaguer a la Subzona 3A" en relació als tancaments de les zones on hi ha les anomenades "cases barates" de Balaguer. El punt es va aprovar per unanimitat.  Així mateix es va donar llum verda al Compte General de l'Ajuntament de Balaguer de l'any 2018 amb els vots a favor de tots els grups excepte Junts per Balaguer i la CUP, que es van abstenir. Els dos grups també es van abstenir a l'hora de votar el contracte de serveis - Consorci Localret  per a la compra agregada de serveis de telecomunicacions dels ens de la demarcació de Lleida.
 
Finalment, en el ple d'ahir també es van aprovar per unanimitat dues mocions, una en defensa del món rural, la figura del pagès i el medi ambient, presentada pel grup de Junts per Balaguer, i una altra per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones presentada de forma conjunta per ERC i el PSC.
 

Altres notícies comarcals

»El Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera publica a la seva web, un recull de recursos i materials adreçats a les famílies i docents, per gestionar millor el confinament amb els infants. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura de la Novel·la, Banderes dels altres, de SANTAEULÀLIA, J.N

»L'artista balaguerina Jasmina estrena aquest dilluns la seva cançó 'I Don't Mind'. Es tracta del seu primer senzill i és una balada que tracta sobre la 'dependència emocional' tòxica en una ruptura. L'estrena serà a les 22.30 al Youtube. 

»Avui, 6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat Física i l'Esport, la Regidoria d'Esports de la paeria de Balaguer posa en marxa el repte #DMAFacasablg2020, en que un vídeo o foto dona l'oportunitat de guanyar vals per material esportiu a comerços locals. 

»La paeria de Balaguer ha començat a traslladar alguns dels pacients de l'Hospital Sociosanitari Hestia a residències d'altres ciutats poblacions per d'esponjar les residències de la ciutat

»Aquest dilluns a Ràdio Balaguer hem parlat amb el responsable del CEI Balaguer, Jaume Roca, de l'ajut extraordinari per als autònoms afectats econòmicament per la crisi sanitària de la Covid-19.

»El Col·lectiu Llibertat de Balaguer publica un vídeo anomenat 'Des de la trinxera, no callarem', on els seus membres segueixen amb la protesta però des del confinament. 

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt