Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

03-03-2020

Catalunya en Comú-Podem pregunta al Govern sobre el dèficit ferroviari de terres de Lleida. Entre altres, sobre la línia de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur, afectada per un despreniment el passat 23 de gener

“Les terres de Lleida, Alt Pirineu i l’Aran són una constatació del fet que els territoris amb dèficit d'infraestructures han estat històricament -i segueixen estant- oblidades”, ha afirmat David Cid, diputat del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú-Podem.
 
En són exemples la línia entre Lleida i Tarragona, amb trams enfonsats a les Garrigues arran de la tempesta del passat octubre, o la línia de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur, afectada per un despreniment el passat 23 de gener a causa del temporal Gloria, que actualment es troba també inoperativa i, segons fonts de FGC, trigarà dos mesos més en recuperar el servei.
 
A això se li suma la voluntat expressada des de Renfe de tancar les estacions de trens de Bell-lloc, Cervera i Tàrrega, que a dia d’avui encara estan obertes al públic però castigades per retards sistemàtics i disminució de freqüències de viatge. I si això fos poc, “Renfe acaba de presentar l’AVLO, el nou 'AVE barat', que cobrirà la línia Madrid-Saragossa-Barcelona sense parada a Lleida i, en front d’aquest nou greuge, la reacció des del Govern de Catalunya ha estat poc més que tímida”, ha afirmat Jaume Moya, portaveu a la demarcació.
 
“Tot això ens situa en un escenari de desequilibri territorial en el qual, a la demarcació de Lleida, el sistema de Rodalies no està en funcionament, tot i que a l’àrea d’influència de la capital del Segrià hi ha una xarxa ferroviària convencional molt àmplia i que, en la majoria dels casos, està infrautilitzada i no cobreix les necessitats de mobilitat de la població”, ha explicat Cid.
 
Per tot això, el grup de Catalunya en Comú-Podem ha preguntat al Govern de la Generalitat si és conscient dels greuge contra la vertebració de la demarcació i el perjudici contra la mobilitat de la ciutadania que suposa aquest cúmul de situacions i quina opinió li mereix.
 
També si té alguna previsió per facilitar les necessitats de mobilitat per ferrocarril de les persones en l’àrea d’influència de Lleida i si té previst activar eines de constrenyiment respecte les empreses responsables d’aquest cúmul de despropòsits per a normalitzar i potenciar la vertebració ferroviària de les terres de Lleida, Alt Pirineu i l’Aran, i la seva connexió amb els territoris circumdants.
 

Altres notícies comarcals

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»L'oficina de turisme de Balaguer posa en marxa el repte #balaguerrelatsdesdelconfinament, que proposa escriure microrelats de 1120 caràcters ambientats en un espai patrimonial de Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt