Dissabte 04 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

09-03-2020

Penelles destinarà 335 mil euros a renovar l'enllumenat públic. L'ajuntament vol uniformar la il·luminació, implantar el règim reduït de nit i reduir la contaminació lumínica, a més de renovar la instal·lació. Suposarà un estalvi energètic del 86%.

Penelles ha tret a concurs la renovació de l'enllumenat públic. La finalitat del concurs és la reforma de l’enllumenat públic exterior del municipi, per tal d’adequar el nivells lumínics, millorar la uniformitat i la percepció visual, implantar sistemes d’il•luminació en règim reduït en horari de nit, reduir l’emissió del flux al hemisferi superior i també reduir la il•luminació intrusa, així com renovar la instal•lació elèctrica. 
 
El projecte preveu la instal•lació d’equips d’enllumenat públic amb tecnologia LED, i la renovació de xarxes elèctriques, tant les soterrades com les de superfície. Aquestes actuacions suposaran una disminució de la potència instal•lada de 30,075 kW a 6,206 kW i un estalvi energètic estimat del 86,2%.
 
El municipi compta actualment amb il•luminació amb sistema  de vapor de mercuri, i amb unes làmpades amb reflectors poc eficients. En total seran 231 els nous punts de llum LED que substituiran a l'obsolet sistema actual. 
 
El pressupost per dur a terme l'obra és de 335 mil euros, als que l'ajuntament preveu fer front amb una ajuda de l'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia), per un import de 178 mil euros, i una ajuda de la Diputació de Lleida per un import de 89 mil euros. La resta es farà efectiva amb càrrec al pressupost municipal de l'exercici d'aquest any. 
 

Altres notícies comarcals

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.

»La Biblioteca Margarida de Monferrat de Balaguer us recomana en motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil el llibre ‘El taller de nines’

»Des del Forn Inalba de Balaguer s'ha posat a disposició a les seves botigues un kit amb tot el necessari per elaborar una mona de pasqua, amb l'objectiu que cap nen es quedi sense. Es complementa amb un tutorial en vídeo. 

»L'oficina de turisme de Balaguer posa en marxa el repte #balaguerrelatsdesdelconfinament, que proposa escriure microrelats de 1120 caràcters ambientats en un espai patrimonial de Balaguer. 


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt