Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

13-03-2020

Els municipis de comarca suspenen la pràctica totalitat de les activitats culturals i d'oci previstes per aquest cap de setmana i els propers pel coronavirus. Alguns d'ells han emès bans on comuniquen que cessen l'atenció presencial fins i tot als ajuntam

En les últimes hores la totalitat dels municipis de comarca han suspès les activitats culturals, d'oci o esportives programades per aquest cap de setmana o els propers. 
 
Un dels primers va ser Torrelameu, que va anunciar la suspensió de la 7a Fira de la República Catalana, que s'havia de celebrar aquest dissabte 14 de març. 
 
A Torrelameu el van seguir Menàrguens, que va anunciar l'ajornament dels actes previstos aquest cap de setmana entorn de l'Any Barceló i que incloïen la presentació del llibre 'Viatge enllunat'  de Joan Barceló i Cullerés. 
 
L'ajuntament de Montgai també va anunciar l'ajornament de la celebració de la Porcada de Butsènit, prevista per al proper diumenge i Tartareu va ajornar la calçotada popular prevista per aquest cap de setmana.  
 
També Àger ha anunciat l'ajornament dels Tres Tombs, que s'havien de celebrar aquest dissabte i que en un primer lloc havien reduït les seves activitats a les que es realitzessin a l'aire lliure. Finalment l'organització ha decidit ajornar totalment l'activitat. 
 
Les afectacions no s'han limitat a aquest cap de setmana, i altres municipis, com Albesa, han anunciat ja l'ajornament de les seves festes de Sant Josep, que es celebraven el proper cap de setmana. 
 
Altres municipis de comarca que han suspès també activitats previstes al llarg d'aquest mes de març són, per exemple, Gerb, que ja ha anunciat que suspèn la 7a edició de la seva fira, que s'havia de celebrar el 29 de març, o Tartareu, que ha anunciat que ajorna l'Open Lleida de BTT previst per al 21 de març. 
 
A banda de les activitats culturals, esportives o de lleure, la major part dels ajuntaments han emès bans informant de la restricció d'activitats quotidianes, com l'ús d'equipaments municipals o fins i tot l'atenció prestada a les oficines municipals. 
 
La major part d'ells han limitat l'ús o han tancat directament equipaments com biblioteques, casals, llars de jubilats i tots els equipaments esportius. Pel que fa a l'atenció ciutadana, la major par continuen prestant atenció ciutadana a les oficines municipals, tot i que com Balaguer, han informat a la població de la priorització de l'atenció telefònica. Altres com Castelló de Farfanya, Albesa o Foradada, han comunicat als seus veïns la suspensió de l'atenció a les oficines de l'ajuntament i presten aquest servei únicament per via telefònica. 
 

Altres notícies comarcals

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt