Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

17-03-2020

Amplien la protecció del cel nocturn en sis municipis de la Noguera i el Jussà per limitar la contaminació lluminosa a l'àrea d'influència de l'Observatori Astronòmic del Montsec.

El departament de Terri tori i Sostenibilitat de la Generalitat ha ampliat la protecció contra la contaminació lúmínica a l'àrea d'influència de l'Observatori Astronòmic del Montsec (OAM) segons va publicar ahir el DOGC. 

Segons la Generalitat, la contaminació lumínica és un fenomen que pot tenir efectes a llarga distància, per la qual cosa és d'interès disposar al voltant de l'Observatori Astronòmic del Montsec d'una zona al més extensa possible, en la qual l'enllumenat exterior sigui d'unes determinades característiques que minimitzin l'impacte sobre el medi nocturn. Així, per tal que la protecció sigui efectiva, és necessari que el territori corresponent a l'àrea d'influència ampliada estigui classificat com a zona de màxima protecció envers la contaminació lumínica (E1), de manera que les instal•lacions d'il•luminació exterior compleixin uns requisits tècnics determinats. Per tot plegat, s'ha  considerat convenient ampliar l'àrea d'influència del punt de referència de l'Observatori Astronòmic del Montsec als següents municipis: Castelló de Farfanya, Cubells, Montgai, la Sentiu de Sió, Tiurana i Tremp on l'enllumenat estarà subjecte a restriccions quant a potència, horari i orientació cap al cel.

Aquests municipis de les comarques del Jussà i la Noguera s'afegiran als setze on ja es van establir mesures similars fa més de sis anys, en el marc del procés per obtenir la declaració de destinació turística Starlight.
 


Altres notícies comarcals

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt