Diumenge 05 d'Abril
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

23-03-2020

L'ajuntament d'Artesa de Segre fa un ban explicant que ha demanat als Mossos d'Esquadra que patrullin pel municipi, davant la preocupació generada per les actituds incíviques d'alguns veïns, que passegen pels carrers tot i no estar permès.

 Aquest és el ban: 


IMPORTANT! COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT D'ARTESA DE SEGRE
COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT D'ARTESA DE SEGRE

Estimats veïns i veïnes del municipi,
els membres de la corporació municipal ens adrecem un cop més a vosaltres, però aquesta vegada per expressar la nostra preocupació. Sabem que no tothom està complint el confinament estricte que fa molts dies estem demanant. La consigna és prou senzilla: QUEDA’T A CASA.


Estem enormement preocupats davant algunes actituds que hem vist i que també ens han fet arribar: pares i mares passejant amb els seus fills i formant grups, joves que volten pel carrer sense mantenir la distància de seguretat, sense dur les proteccions recomanades i manifestant actituds burlesques en relació al COVID-19, persones que surten a caminar o a passejar per zones verdes del municipi, etc.  


No només ens preocupa l'enorme irresponsabilitat d’aquests actes, sinó la manca de solidaritat. Aquesta pandèmia tan sols la frenarem si som capaços de tallar la cadena de contagis. És molt important que no sortim si no és estrictament necessari, és a dir, per comprar productes d’alimentació o farmacèutics i que quan ho fem, ens protegim i protegim als altres.


Hem de prendre consciència que el que estem vivint és una situació totalment excepcional, que no hem viscut mai, que és nova per a tots, i que a més està comportant i comportarà una crisi sanitària, social i econòmica que molts de nosaltres no hem viscut mai.  


Hem d’entendre que el COVID-19 és letal, molt més que una grip normal, i que la seva capacitat de contagi i propagació és molt i molt ràpida.


Hem de comprendre, doncs, que les recomanacions que esteu rebent no són cap broma i que és bàsic que les complim. Hem de ser responsables i solidaris. Per nosaltres, però també per la resta de veïns i veïnes del municipi, i hem de sumar esforços comuns per afrontar la situació que ens ha tocat viure.


Per tots aquests motius, i davant la irresponsabilitat i manca de solidaritat d’alguns veïns i veïnes, i comprovant que no s’està complint els consells, recomanacions i restriccions que estem comunicant hem demanat als mossos d’esquadra que patrullin pel municipi i ens ajudin a fer complir aquestes ordres.


Creieu que aquesta situació tampoc és fàcil per a nosaltres i tingueu la certesa que totes les decisions que prenem com a consistori les prenem sempre pensant en el millor per totes i tots vosaltres. Us volem retrobar a tots quan s’aixequi el confinament. Necessitem sumar esforços i vèncer aquest virus per poder-nos abraçar de nou.
Són hores molt greus. Responsabilitat i solidaritat.


Si us plau, QUEDEU-VOS A CASA.
 


Altres notícies comarcals

»El llibre del dia: La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer us recomana la lectura del llibre, La Meva família és especial, d’ Anna Rayo. Barcelona : Edicions del Pirata, 2019

»L’Argonauta de Balaguer ha posat en marxa una campanya solidària per recollir fons per a l'Hospital Arnau de Vilanova. S'ha col·locat un expositor davant de la botiga i tothom que ho vulgui pot agafar un llibre i pagar-lo via telemàtica

»Balaguer celebra aquest dissabte el quart mercat setmanal amb parades exclusivament d'alimentació a la plaça del Mercadal

»La comunitat xinesa de Balaguer ha fet entrega aquest divendres a la Paeria de 1.950 mascaretes i 2.200 guants.

»La paeria de Balaguer ha publicat un vídeo on el paer en cap explica algunes de les actuacions que s'han dut a terme aquesta setmana i les que estan previstes.

»Un total de 40 usuaris de dos residències de Balaguer donen positiu de covid-19. Es tracta de 26 avis de la residència Comtes d'Urgell i 14 de la residència Santa Maria.

»La Xarxa de Voluntariats de Balaguer ha atès a dia d'avui una cinquantena de persones, sobretot gent gran, a qui estan subministrant aliments o també productes com butà o pelet

»Balaguer acollirà aquest divendres i dissabte 3 i 4 d'abril una donació de sang. Com a mesura excepcional, cal reservar hora abans d'anar-hi. A més, la Federació Catalana de Donants de Sang ha fet públic un vídeo d'agraïment per l'esforç i l'entrega.

»Les parròquies de Balaguer i comarca busquen solucions 'modernes', per oferir la tradicional benedicció i missa de Rams, aquest diumenge 5 d'abril. Retransmissions per internet o entrega de rams beneïts a domicili són les opcions. 

»L'empresa d'exhibició cinematogràfica lleidatana Circuit Urgellenc, que també gestiona el Cinema Balaguer, inicia la campanya solidària 'I love cine de poble' per fomentar la compra d'entrades anticipades durant el confinament. 

»Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes. Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya

»La Paeria de Balaguer ja ha repartit més d'un miler de mascaretes i n'està confeccionant mil més a través de la Xarxa de Voluntariats. S'han fet arribar a les tres residències de la ciutat i també als treballadors de la paeria que fan serveis essencials.


Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt