Diumenge 25 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

25-03-2020

La Paeria de Balaguer amplia la desinfecció que està duent a terme aquests dies per evitar la propagació del coronavirus a l'exterior d'alguns establiments com farmàcies, botigues d'alimentació o forns de pa

La Paeria de Balaguer ha ampliat, ha estès la desinfecció que està duent a terme aquests dies per evitar la propagació del coronavirus a l'exterior d'alguns establiments com les farmàcies, les botigues d'alimentació o els forns de pa. Segons ens ha explicat el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, es tracta de zones amb afluència de gent que es desinfectaran amb una dissolució de lleixiu seguint les indicacions donades des del Departament de Salut.


El mateix paer recorda que les desinfeccions van començar el passat dissabte amb l'aplicació d'un virucida en zones properes a les residències, al CAP, a l'hospital sociosanitari o en alguns elements del mobiliari urbà com ara les baranes dels ponts i passarel•les i els contenidors. 
Escoltem les seves paraules en aquest sentit. 


 

 

La desinfecció de la part exterior dels establiments que dèiem abans, farmàcies, fleques o botigues d'alimentació, es farà de dilluns a dissabte també a les 6 del matí, abans que obrin aquests comerços.

Amb el paer en cap, d'altra banda, també hem parlat avui de com la ciutadania de Balaguer està seguint el confinament. Jordi Ignasi Vidal agraeix l'actitud de totes aquelles persones que l'estan seguint escrupolosament tot i que també ha dit que encara es veu més gent pel carrer de la que s'hauria de veure.  En aquest sentit, Vidal ha dit que la guàrdia urbana ja ha posat més d'una sanció i ha fet una crida perquè els balaguerins i balaguerines preguin consciència del problema i compleixin el confinament pel bé de tots.

 

 

Recordem pel que fa la Xarxa de voluntaris a la qual es referia el paer en cap que totes aquelles persones que s'hi vulguin acollir, és a dir, que necessitin que els voluntaris els facin la compra, els passegin la mascota, tinguin cura dels seus fills o filles o, simplement, necessitin parlar amb algú poden trucar al  telèfon 660 756 719 de 9.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.00h o enviar un correu a voluntariats@balaguer.cat.

El paer en cap també ha avançat que properament es repartiran uns díptics informatius per totes les cases de Balaguer per donar a conèixer la Xarxa de voluntaris perquè alguns cops, assegura, costa que a les persones interessades en rebre aquest servei, moltes vegades persones grans que viuen soles, els arribi la informació per altres mitjans. 

En aquest sentit, també ha apel•lat a la solidaritat de les persones que puguin conèixer algú amb necessitats perquè els facilitin el telèfon de contacte de la Xarxa, que tornem a repetir, el 660 756 719.

 

 

Els voluntaris faran tasques diverses: ajudaran en el subministrament d'aliments o recursos energètics a la gent gran, persones vulnerables o persones en risc d'exclusió social; tindran també cura dels infants d'aquelles famílies que no puguin acollir-se al teletreball i trauran a passejar les mascotes d'aquelles persones que no ho puguin fer. Així mateix, donaran suport psicològic, via telemàtica, a les persones amb dificultats emocionals i/o inestables causades per no poder sortir de casa i suport tecnològic a les persones que necessitin fer un tràmit (administratiu, de salut, ...) que tinguin dificultats tecnològiques o analfabetisme digital. 


Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt