Dijous 22 d'Octubre
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook Pàgina a Twitter Perfil a InstagramLes últimes notícies al teu Telegram:

Telegram
Ajuntament de BalaguerNotícies comarcals

21-05-2020

Entra en funcionament a Balaguer la xarxa wifi per als estudiants que no disposen de connexió a Internet. En una primera fase la xarxa dona cobertura als punts de la ciutat on és més necessària com, per exemple, el centre Històric

Aquest dijous ha entrat en funcionament a Balaguer la xarxa wifi per als estudiants que no disposen de connexió a Internet.

Recordem que el passat mes d’abril la Paeria de Balaguer, en col·laboració amb el Departament d'Educació i donada la situació de pandèmia de la Covid-19, va fer un estudi previ per conèixer les zones de Balaguer on hi ha més alumnat sense possibilitat de connectar-se a la xarxa. Es tracta de barris com el Secà, el Firal, el Centre Històric i els coneguts com a blocs de la Caixa.

Després d’un període de proves dels punts d’accés, finalment, es donarà cobertura inicialment a zones concretes de la ciutat on hi ha més demanda, concretament; a la Plaça del Museu de la Noguera, Plaça Mercadal, Plaça del CEI, Plaça Sant Salvador i la plaça dels Blocs de la Caixa. La propera setmana es donarà cobertura a la zona del Secà i  el Firal.

El servei de connexió a la xarxa es donarà de 9 del matí a 9 de la nit, tot i que aquest, podrà variar en funció del que pugui acabar fixant el Departament d'Educació i l'horari es podria ampliar, tenint en compte que hi haurà pares i mares que estan treballant i potser hauran d'ajudar els seus fills al vespre o nit.

La connectivitat serà exclusiva per temes educatius, i el que pretén aquesta iniciativa és facilitar que tots els alumnes de Balaguer puguin accedir a l'ensenyament de forma telemàtica. És per això que s'ha donat a cada usuari una clau d’accés que és intransferible.

En declaracions a Ràdio Balaguer el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal ha avançat que des de la Paeria també s’estudia la possibilitat que els alumnes que no disposin de dispositius que els puguin garantir una interactiviat en línia per dur a terme part del temari amb algunes de les plataformes que s'estan utilitzant com, per exemple Moodle, o que no puguin accedir a la xarxa tinguin la possibilitat de desplaçar-se a la sala d'exposicions de la casa de la paeria, on s'instal·laran sis punts de connexió que també serviran per descarregar i consultar tot el material de tutoria.

La infraestructura també servirà per donar servei en un futur al portal captiu de la ciutat que s’utilitzarà per turisme, informació ciutadana o serveis municipals, entre altres. Els punts d’accés de la xarxa wifi s'aniran ampliant progressivament en altres punts de la ciutat com ara places, zones pròximes a equipaments municipals o monuments.

 

 

 

 

 

 

Què han de fer els usuaris per accedir a la xarxa wifi:

  • S’ha de comunicar als Serveis Educatius de la Noguera la necessitat de disposar d’aquest servei i per quins motius.
  • S’haurà d’indicar en quina zona dels punts d’accés disponibles es vol fer la connexió.
  • Els Serveis Educatius facilitaran una clau d’usuari i contrasenya. Aquesta serà utilitzada exclusivament per a la descàrrega i consulta del material d’ensenyament.
  • Els usuaris hauran de disposar dels dispositius electrònics per a la  connexió ( ordinadors portàtils, tauletes o altres dispositius mòbils ).
  • La Paeria no es fa responsable del mal ús de la xarxa i els usuaris hauran de disposar de programari de protecció a la xarxa contra malware o virus.

Altres notícies comarcals

Arxiu de notícies

Llicència de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)  
Tornar a dalt